Ako začať s kozím mliekom?

aga4545
11. jún 2021

Ahojte mamičky, mam 15 mesačnú dcérku, ešte je na UM (Beba), no chcela by som prejsť na kozie mlieko, mame možnosť mat mliečko od známeho, chcela by som sa vás opýtať, či mi neviete poradiť, ako začať s takým mliekom? Určite sa asi prevaruje pred podávaním, ale či sa mieša a v akom pomerne a s čím. Momentálne dcérka vypije 180ml UM 3x do dňa. V noci mliečko nepije, ďakujem za každú odpoveď. Pekný deň.

luciannka83
11. jún 2021

@aga4545 my sme zacinali od 8m. Mozes dat prve davky riedene vodou. Mlieko je tucne a silne. Mlieko sa neprevara, ale pasterizuje na 72stupnoc, aby sa v nom zachovalo co najviac vitaminov. V podstate je to bod, kefy sa na mlieku zacina tvorit kožka a este nevrie. Otazne je, ci ti ho bude xhciet piť. Mlieko ma takubinsiu xhut. Ked dlhsie stoji je tak do horka. Ja som maskovala vanilkovym cukrom, alebo kakaom. Inak nevypili. Problem je vvtom, ze um je sladke a deti su zvyknute na tu chut. Ak ti ho nebude pit, tak kludne kaše, do polievky, kolace, palacinky, syr urobit. Deti v takom veku prioritne mlieko uz nepotrebuju pit. Staci doplnit mliecnymi vyrobkami.

pribinak
11. jún 2021

Mali sme doma kedysi kozu. Určite nie prevariť tak aby vrelo. To všetko zdravé v tom lieku zničis.
Moja mamina a ani nikto koho poznám žiadnu vodu do mlieka nedával
To ani ty keď si nalejes pohár mlieka tak si nedavas so neho vodu
Nirmalne jej daj za pohár a uvidis či vypije. Kozie mlieko má takú špecifickú vôňu, inú ako kravské.

aga4545
autor
12. jún 2021

Ďakujem veľmi pekne, o tom prevarani som teda fakt nevedela🙂 tak ja ho skúsim, snáď jej bude chutiť, uvidíme 🙂

lyci
13. jún 2021

@aga4545 raz nam nestihlo dojst kozie dojcenske UM a dali sme obycajne od kozy a v pohode vypil. pasterizovali sme najskor. od roka presiel na obycajne susene kozie mlieko. zarabame s vodou v normalnom pomere

jenna9
13. jún 2021

@aga4545
Vodu netreba dávať. Kozie mlieko je veľmi špecifické, je v ňom cítiť, ako sú kozy chované. Preto kozie mlieko z pastvinoveho chovu je úplne iné ako zo stajne - to zo stajne vypiť neviem, lebo smrdí a nechutí dobre... Veľmi pozitívny vplyv na zdravie, budete neskôr veľmi rada 😉

lula313
13. jún 2021

Môj otec je Vs profesor, vedec v oblasti potravinárstva a on mi pre deti takéto domáce vôbec neodporucal kvôli príliš vysokému riziku encefalitídy, keďže kozy ju pomerne casto chytia z kliestov. Nestačí len dovŕšiť 73 stupnov, ale chvíľu to na tej teplote aj podrzat, čo je doma nevykonateľné, preto je priemyselne ošetrené mlieko bezpečnejšie a zároveň sú v maximálnej miere zachovane vitaminy a enzýmy. zbytočne človek podstupuje riziko. Dnes už sa daju dostat kúpiť v reťazcoch bio kravske mliečne produkty, to je určite lepšia volba.

magda15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jenna9
26. jún 2021

Kozie mlieko sa dávalo na detskej onkológii deťom počas ich pobytu v nemocnici. Určite nevedeli, čo robia.

wawna
26. júl 2021

nedavala by som. Pije ho starší sym, ma 7 rokov, ale malym detom by som nedavala. Bud materske, alebo umele mliečko