Ako zavádzať príkrmy pre deti?
Ahojte,
Zaujima ma ako ste zavadzali prikrmy.. nejak po lopate v skratke vysvetlene.. pediatricka vobec neriesi prikrmy, vraj to je na rodicoch co kedy a ako a neviem teda s kym sa poradit, kupila som si aj knihy nejake ale niektore recepty extrem co som tam nasla😀
Zatial sme na zelenine, mase, zltku. Bude to mesiac co prikrmujem takto, mala ma 6 mesiacov a je na UM. Chcem uz zacat davat na desiatu ovocie, a zaujima ma ci niektore deti potom nezacnu odmietat zeleninu, ked spoznaju chut ovocia?
To ovocie mozem s cim kombinovat? Piskota napr? Alebo co este take je vhodne(aj do buducna pre viac mesacne deti)?
A taktiez na olovrant kaše alebo co ste robievali? Co oblubovali vase deti? Nejake konkretne priklady
Dakujem
To za mesiac si už stihla aj maso, aj žĺtok? Uf.
Tak už potom máte všetko za sebou. Ovocie som dávala detske výživy 😄 najprv čisté, potom piškóty do toho.
@monsterablue
No zatial som isla podla knihy pekne papkaj..
a ano za mesiac v tej knihe pise ze dieta by malo ochutnat maso aj zltok
@kavasmliekom
Ak pekne papá tak by som skúsila už aj rybku. Druhov mäsa je veľa a zeleninky tiež. Žĺtko je dôležité ,dobre ,že si ho už zaviedla. Detičky sa naučia,že na olovrant majú ovocie a na obed zeleninu s mäskom. U nás s tým vôbec nebol problém. Hlavne nič neochucuj. Žiadny cukor ,ani soľ.
Ak pekne papá tak by som skúsila už aj rybku. Druhov mäsa je veľa a zeleninky tiež. Žĺtko je dôležité ,dobre ,že si ho už zaviedla. Detičky sa naučia,že na olovrant majú ovocie a na obed zeleninu s mäskom. U nás s tým vôbec nebol problém. Hlavne nič neochucuj. Žiadny cukor ,ani soľ.
@samik88 aku rybu odporucas a ako upravenu?
Ja osobne som na to išla jednoducho, pomaly.
Prvý mesiac - mrkva, tekvica, cuketa, zemiak, batat, brokolica, karfiol, špenát, petržlen. Všetko tri dni, ale robila som kombinácie. Prvu zeleninu som zvolila mrkvu, potom som po troch dňoch pridala zemiak, ale nie samostatne, spolu.
Po mesiac mäso a zltko. Aj to nie celé. A robila som ich vždy chutné. Napr zmeiak, špenát, zltko.
Ptoom som pridala hrách a červenú šošovicu.
Ked mal asi 8m tak som mu dala ovocie, absolútne ho nechcel, doteraz ho moc neľúbi, moje dieťa fičí na zelenine. Banan neznáša 😁
A skúsila som mu dat ovocie samotné, alebo potom s piškótami bez cukru. Ale hovorím, u nás to úspech nemalo. Okolo 10m som začala davat aj mliečne výrobky ale veľmi opatrne, kaše, lepok v cestovinach, kuskus miloval, doteraz ho miluje.
Pridala som aj iné druhy zeleniny - cviklu, špargľu, fazuľu, Paradjky... Ale to mal 11m asi.. Potom uz aj rybu na ghee masle. Vsekto postupne.
Tak už potom máte všetko za sebou. Ovocie som dávala detske výživy 😄 najprv čisté, potom piškóty do toho.
@kavasmliekom uplne v pohode, aj literatura tak pise ze v prvom mesiaci uz aj maso aj zltok aj ovocie
Ja osobne som na to išla jednoducho, pomaly.
Prvý mesiac - mrkva, tekvica, cuketa, zemiak, batat, brokolica, karfiol, špenát, petržlen. Všetko tri dni, ale robila som kombinácie. Prvu zeleninu som zvolila mrkvu, potom som po troch dňoch pridala zemiak, ale nie samostatne, spolu.
Po mesiac mäso a zltko. Aj to nie celé. A robila som ich vždy chutné. Napr zmeiak, špenát, zltko.
Ptoom som pridala hrách a červenú šošovicu.
Ked mal asi 8m tak som mu dala ovocie, absolútne ho nechcel, doteraz ho moc neľúbi, moje dieťa fičí na zelenine. Banan neznáša 😁
A skúsila som mu dat ovocie samotné, alebo potom s piškótami bez cukru. Ale hovorím, u nás to úspech nemalo. Okolo 10m som začala davat aj mliečne výrobky ale veľmi opatrne, kaše, lepok v cestovinach, kuskus miloval, doteraz ho miluje.
Pridala som aj iné druhy zeleniny - cviklu, špargľu, fazuľu, Paradjky... Ale to mal 11m asi.. Potom uz aj rybu na ghee masle. Vsekto postupne.
@lucia13022023 dakujem🥰
Pri prvom som šla podľa profilu, teraz pri druhom som si kúpila jej knihu pekne papkaj. Je úžasná. A áno, máš tam pekne postup, ako zavádzať, ale čítala si aj to, že jedna zelenina/mäso/ovocie/žĺtko,... Všetko to máš skúšať 2-3 dni ?
Nie že pondelok mrkvu, utorok zemiak, stredu brokolicu,... Lebo za mesiac si sa tak ďaleko dostať nemohla, ak si si robila naozaj tie odstupy. Mne len mäso trvalo 2 týždne, zelenina cez mesiac, žĺtko bolo až ... No ďaleko.
Čo sa týka ovocia, dala som, až keď mal tú zeleninu, mäso. Dávala som mu do ovocia bezvaječné bezcukrové piškóty, nech to trošku zahustí.
Kaše buď môžeš robiť domácu alebo kúpiť nejakú Nominal alebo inú značku. Len si odsleduj mesiac a zloženie, od ktorého odporúčajú.
Ja milujem tu frazu, ze dieta zacne odmietat zeleninu, ked skusi ovocie 😅😅😅 moja zeleninu zbasti jedna radost a na ovocie zasprajcne pusinu a nedostanem do nej nic. Okrem jablka 😅😅😅
Odporúčajú sa naše sladkovodné. Ja som dávala zatiaľ len pstruha a lososa. Normálne som uvarila filety so zeleninkou a pomixovala. Samozrejme pozor na kosti.
Napíš mi správu pošlem ti link do mailu s brožúrkou. Mne veľmi pomohla, začíname o chvíľu s príkrmami