Ako zaviesť zeleninu pri imunologickom okne?
Žienky, prosím poraďte mi ohľadom imunologického okna. Malá je aj na MM aj na UM, cca pol na pol. Po ukončení 4. mes. môžem začať skúšať dávať ochutnať zeleninu? Ako vlastne, napíšte mi normálne ako laikovi. Zemiak môžem uvariť vo vode klasicky, popučiť vidličkou a dať len oliznúť? Takto raz denne tri dni budem dávať oblizovať zemiak, potom na štvrtý deň napríklad pridám mrkvu a spolu dám obliznúť? A o ďalšie tri dni zasa napr. cuketu? Či samostatne mrkvu/cuketu, t.j. nemiešať s predošlou zeleninou? A môže byť zelenina normálne vo vode uvarená, či uparená musí byť? Ďakujem
A ešte otázka - vlastne imuno okno je ako keď sa robia príkrmy, len dieťa ich neje, len oblizne, aby sa zoznámilo s tým?
@thereisabear veď tiež mi to bolo divné, ale baby v skupinovke pridávajú už videá ako im deti jedia mrkvu so zemiakom, tak ja že asi aj klasická zelenina sa dáva ako pri prikrmoch ochutnať.... Ďakujem... Tak jednorazovi jedno a dalsie dat tak o dva dni s časovým odstupom, či?
@thereisabear aha, síce oni začali asi tak skoro prikrmovať, som to doplietla 🤦
Ano oni uz asi prikrmuju. Ak chces zaviest len alergeny v ramci imunologickeho okna, tak tie davaj len oliznut. Napr. jeden den vajicko, pauza 2-3 dni, potom citronova stava, znova pauza atd
Áno, tak ako píšeš môžeš.
Ďakujem pekne baby

V rámci imunologického okna sa dávajú dieťaťu olízať potenciálne alergény - lepok, arašid, paradajka, jahoda, vajíčko, mlieko a pod. Ja som dávala jednorázovo. Očakávaš alergiu na zemiak alebo mrkvu? Ak áno, daj aj to.