icon

Ako zvládnuť prikrmovanie a bolesti bruška bábätka?

12. jan 2025

Ahojte. Mám 5 mesačného synceka, bol narodený v 36 tt. Od narodenia má citlivý zaludok, neustále koliky, reflux... nejak sa to pomalycky ustálilo časom, ale este stále ho vie rozbolieť žaludok aj od mliečka.Kedze nie je kojeny, doktorka nam nakazala pomaly davat príkrmy. Od prvého dna co som mu zacala davať prikrmy sa zmenil o 180 stupnov. Pred tým to bolo kludné zlaté bábo, naozaj plačkálo len minimalne a od kedy som mu dala par lyziciek zeleniny je to peklo. Reve od rana do vecera, v noci je hore, chodim s ním po byte s nosičom, skusam vsetko mozno ale ani cez den nedokaze byt ani na sekundu sám, nonstop na rukach , ani na tych par sekund nevydrzi bez placu, co ho polozím aby som ho prebalila. Tekvica bola este ako tak,ze bol umrncaný ale spal v noci a dalo sa nechat napr. v hojdacke alebo na posteli vedla mna sa zahral,zemiak katastrofa,to som 12 hodin ohučaná z tolkého plaču, uz nemal hlas tolko reval ale v noci spal a potom mrkva... to bolo koniec. Celý den rev plus v noci rev. Teraz som mu 2 dni nedala a znova je to milé kludné bábo. Co mám robit, príkrmy musí zacat jest podla mojej pediatricky, lebo uz je cas a fakt mu dávam len 2-3 lyzicky. Dala som mu aj kupenu vyzivu aj taku co som robila ja doma v avente a nič. Mám hrôzu mu znova niečo dať.Viete mi prosím poradiť, ako na to? lebo co kazda kniha odporuca,ze mrkva a zemiak, tak moj malý mal z toho také bolesti ze ho vykrúcalo ako luk. Alebo sa mám obrátiť na gastro?

lucia13022023
12. jan 2025

Dávaš do prikrmov olej, pripadne fenikel? Probiotika?

autor
12. jan 2025

@lucia13022023 ghi maslo , fenikel nie.. probiotika dávam kazde rano do mliečka, vitaminy C a D a este Sab simplex má.

lucia13022023
12. jan 2025

Aha.. No zvykne deti bileit brucho keď v prikrme nie je tuk, ale keď dávaš ghee maslo... Skus urobiť feniklovy čaj a ja by som prestala s prikrmami a konzultovala to s dr.

pehavcek
12. jan 2025

Moj syn bol kolikovy a ked som zacala davat prikrm tak prvu som dala (na odporucanie lekarky) mrkvu. Bola to hroza. Mrkvu som vysadila a dali sme tekvicu, potom postupne batat, cuketu, zemiak a mrkvu az neskor. Potom uz bolo dobre.

autor
12. jan 2025

@pehavcek skusim mu zajtra dat tekvicu, tu znašal asi najlepsie.. najhorsie je ze on žiadny caj nevypije. jedien ked mu do čaju zarobím mliečko

zaphyra
12. jan 2025

Aj moja presne po mrkve uplny armagedon, zacala som cuketou a k nej postupne po troskach pridavala ine, mrkvu az neskor a nie cistu hlavne ale s niecim.

pehavcek
12. jan 2025

Nas zil iba na mlieku az do dvoch rokov. Kym mu nevysli vsetky zuby. Vtedy sa vsetko upravilo a zacal aj vsetko jest a pit.