icon

Akú kašíčku?

bonnieca
29. nov 2013

Ahojte, začala som malého prikrmovať, celý deň a v noci je kojený, na obed dostáva príkrmy + dokojím koľko zje a na večer mu zarábam Nutrilon 1 asi 200ml. Avšak mám pocit, že mu je to málo, každý deň pýta viac, tak ma napadlo, či by som nemohla skúsiť nejakú kašičku. Viete mi poradiť, či už môžem a ak áno, akú? Najlepšie takú riedku, aby ju mohol akoby piť.

darina1952
29. nov 2013

@bonnieca keď máš pocit, že je hladoško tak môžeš skúsiť tie prvé kašičky od Nutrilonu - sú od uk.4-tého mesiaca. Urob ju riedšu a daj do vľaše s cumľom s regulovateľným prietokom alebo otvorom na kašu 🙂

loknicka
29. nov 2013

my sme zacali s nestle prva kasa-ryzova a potom sme skusili hami - bananovu. mame 4 mesiace. 🙂

aliza
29. nov 2013

@bonnieca kedze je maly dojceny, nerozumiem, preco uz papate prikrmy. A ked uz nemozes vydrzat, tak urcite by som k tomu nedavala este aj kasu. v tomto veku je zaklad mlieko, ci UM alebo MM. Ak mas pocit, ze mu nestaci, treba skontrolovat, ci ma dostatocny prijem mlieka. Kedze dojcis, treba zistit, ci papa dostatocne. Ale kedze mu 200ml nestaci, znamena, ze je hladny a na prsniku len dudluje a nevytiahne dostatok. A na to by som sa zamerala, nie donho tlacila jedlo na zasytenie, Este je velmi skoro, zbytocne zatazis cely traviaci system a najma oblicky. Kase dieta vobec nepotrebuje, ked uz sme pri tom. A urcite by som nimi nenahradzala mlieko u tak maleho dietatka. Najma tie osladene, to by mali stiahnut z regalov. 😠

bonnieca
autor
29. nov 2013

@aliza nám to lekárka tak kázala. a nie rpeto, že neviem vydžať, ale preto, že malý je proste hladný, mám menej mliečka, cez deň všetko vyťahá a na večer sa mi toľko nevytvorí, aby mu to stačilo..

marylis
29. nov 2013

No 4m a 1 tyzden je dost malo na 2 prikrmy. Jeden, pokial ti papka, tak v pohode, ale dva sa mi zda prilis. Skus zvysit prisun mliecka, to by zatial stacit malo. Ale pokial trvas na svojom, tak urcite nejaku Nutrilon kasu, alebo Nutrilon na Dobru noc. 😉

aliza
29. nov 2013

@bonnieca no prepac, ze som sa zapojila 😕. Duhykrat napis dopredu, ake odpovede cakas, usetris druhym cas. Ak je maly hladny, ma pit mlieko, ale tak ok, je to tvoje dieta, kludne donho tlac, co na tom, ze mu zatazujes organizmus, hlavne, ze to doktorka povedala. jej dieta to vsak nie je. Na internete mas dost odbornych veci, nemusis byt ani lekar, aby si si dala dva a dva dokopy.
A inak, pytala si sa, ci mozes kasu a ak ano, ze aku. Tak ja som ti pisala, ze kasu nie. Reagovala som na tvoju otazku, ja este otazkam rozumiem 😀. Tak sa obuvaj do niekoho ineho.

linda20111
29. nov 2013

@bonnieca ahoj, mozes skusit napr. detsku kasu Hami bananovu, broskynovu, vanilkovu, alebo od Nestle bananova, marhulova, Sunarka bananova.... a kopu dalsich, len si vzdy vsimni cislo 4 - znamena od 4mesiaca, lebo su aj kase ktore sa davaju od 6 az 8mesiaca. Kasu pripravis jednoducho podla navodu - pomiesas prasok s vodou, ked chces riedsiu tak das viac vody. Lepsie je podla mna ked mu ju budes podavat lyzickou... ale da sa aj do flase, len vtedy treba cumlik s vacsim otvorom. A este jedna vec, kedze uz zacinas prikrmovat, nezabudni davat babatku aj po troske cajik, alebo vodu.

kotatko1232
29. nov 2013

@bonnieca mojej malej som od ukoncenia 4 mesiaca zacala dawat nutrilon kasicky su vyborne a malu to zasity hlaavne vecer ked ide spinusskat

kotatko1232
29. nov 2013

@linda20111 ja si myslim ze este ochutene by jej nemala dawat ked nepapa zeleninku to mi aj doktor hovoril

linda20111
29. nov 2013

@kotatko1232 hore pisala ze uz papa prikrmy, nepise presne co ale predpokladam ze mrkva, zemiak, s tym vacsina zacina..

kotatko1232
29. nov 2013

@linda20111 jaj no newsimla som si prepac 🙂

linda20111
29. nov 2013

@kotatko1232 nic sa nestalo 🙂

ichbinich
29. nov 2013

@bonnieca:
Ako pisu ostatne, moze skusit kase, ktore su oznacene od 4. mesiaca. Ale najlepsie bude, ked vyberies tie bez pridaneho cukru a prichuti. Lebo napr. cokoladova kasa podla mna urcite nie je pre deti do 1 roku, aj ked vyrobca na obale tvrdi ine.

Aj ked kase sa maju davat s lyzickou, do flasky ju jednoducho sprav redsiu 😉
Ale podavanie kase moze mat aj opacny ucinok, ze ho nezasyti, ale bude ho boliet brusko.

Ja som dcere kupila od babylove krupicovu bez pridaneho cukru, ta je na chut neutralna a potom jej do nej pridavam ovocie. Casto jej tam primiesam este aj instantne celozrnne vlocky ryzove, ovsene a pod.

Musis ale sama vediet, co chces, o co ti ide. Ak chces kojit co najdlhsie, tak na to netlac. Ja viem, ze kazde dieta je ine, ale moja dcera po 2 mesiacoch prikrmovania stale nezje viac ako 2-3 polievkove lyzice. A potom vzdy chce moje mliecko.
Ak chces prikrmovat "co najviac" v domneni, ze ho to zasyti, tak je ale riziko, ze prides o mliecko tym skor.
Ak si chces udrzat mliecko a dojcenie, daj si poobede caj pre dojciace matky. Ked ja pijem ten caj, tak vzdy vyteciem 😅 😀
Babatka si v prvom rade maju zvykat pri PRIkrmoch na novu konzistenciu a chute. Az druhorada je nahrada kojenia, aspon podla mna. Radsej pekne pomaly a postupne ako zhurta, aby ho potom nebolelo brusko a budes musiet riesit zase ten problem.

bonnieca
autor
29. nov 2013

@aliza ano prepáč, až potom som si všimla, že si vlastne aj zareagovala nato, načo som sa pýtala.. Preto som svoj koment upravila, ale asi som nestihla upraviť skôr ako sa zobrazil. Ja sa neobúvam, len vychádzam z toho, ako moje dieťa reaguje a viem, že je hladný, lebo ako začal dostávať príkrmy, je oveľa spokojnejší

aliza
29. nov 2013

@bonnieca vsak ja ti verim, ze je hladny, ale vzhladom na to, ze ma len 4.m., by mal papat mliecko a nie dva prikrmy denne. Nespoliehala by som sa len na rady pediatricky, podla vsetkeho je to stara skola, takto sa postupovalo za sociku, ze sa do dietatka tlacili prikrmy od hladu uz od 3.m.. Ako tu uz jedna kocka spomenula, prikrmy su len na oboznamovanie sa s chutami a konzistenciou, nemaju sluzit ako nahrada mlieka, ci ako plnhodnotne jedlo. Travenie nie je este pripravene na travenie inej, ako mliecnej stravy, to je medicina, nie moderny trend a preto je logicke, ze nie je vhodne tak maly a nevyzrety organizmus tak skoro zatazovat. Mlieckom sa nic nepokazi, zato skorymi a nevhodnymi prikrmami sa moze vela toho pokazit. Samozrejme, je to len na tebe, ako sa rozhodnes, len som ti len chcela ponuknut aj iny pohlad a pristup 😉 .

aliza
29. nov 2013

@bonnieca no, kedze si predsa len stihla druhu cast svojho prispevku adresovaneho mne vymazat, tak teraz ta moja reakcia je ako z marsu, nikto nebude chapat, ze na co som vlastne reagovala 😀

seemani
29. nov 2013
miaria1
29. nov 2013

@loknicka Najlepsie je zacat ryzovou, je lako stravitelna a neobsahuje lepok. Len my sme pri nej mali trosku problem s tym, ze zapeka.

loknicka
29. nov 2013

@miaria1 no my sme mali jediny problem s ryzovou - nechutila... tak som skusila bananovu a ta chuti podla nalady... 🙂

miaria1
29. nov 2013

Ryzova je takmer bez chuti, ja som ju pridavala k ovociu alebo zelenine.

miaria1
29. nov 2013

Momentalne papame 8zrnnu od Nestle a chuti nam s ovocim, zatial sme ju jedli iba takto, pretoze drobcek pije moje mliecko.