Chcela by som sa opýtať ktorý jogurt je najvhodnejšie zaradiť do jedálnička
A aký názor mate na živý jogurt coop jednota
A grécky dakujem
Ci sú v hodné na zaradenie ako prvé keď ma dieťa 10mes
Ja som dávala hollandiu bielu. A grécky určite nie. 0% tuku a 12g bielkovín na porciu nie je vhodné pre malé dieťa.
@lucia13022023 uhm takže živý najlepší? Ano
@matka508 Grécky a smotanové jogurty sú nevyhnutné do 1r, ideálne zaradiť až po 2r (vysoký obsah tuku, u gréckeho aj bielkovín). Pre 10m dieťa je vhodný čistý biely jogurt, obsah tuku do 4% a zloženie - mlieko a kultúry.
Odporúčam Hollandia alebo Pilos z Lidlu (plní ho Hollandia, je troska krémovejší ako originál). Dobrý je aj biely Tesco jogurt. Moja ho jedáva doteraz a to bude mať 5 rokov.
K tým "biely, či živý", tak biele jogurty obsahujúce jogurtové kultúry sú prirodzene aj živé, nejde o to, či to majú v názve.
@matka508 najlepsie su tie jogurty co su z mlieka a a jogurtovej kultury. Nie tie zo smotany. Napriklad Rajo probia, Hollandia, Živy jogurt Coop jednota, Tami živy jogurt. Alebo aj v lidli majú. Treba pozerať zloženie. A ochutenie si vies dochutit sama ovocim, džemom. Ale ani to netreba lebo si dieta rychlo zvykne na sladku chut.
@matka508 ja som davala detom len biely - doma si robim dzemy (30percetne) takze toto sa mi najlepsie osvedcilo. Velmi dobry je Tami smotanovy, Zvolensky a Banovecky...ked prisla kamoska mi nosila aj SABI (ja som z juhu, u nas ho nedostat - ten chutil dcere asi najviac, chalanom to bol sumak, oni zjedli hocico)...pripadne si mozes i sama spravit - ja som nemala cas
dávala som hollandiu pretože to je proste čisty jogurt nič iné
nedávala som žiadne smotanové ani grecke pretože sú za mna tažké , kto je zvyknuty možno to nepostrehne ale ja čo som zvyknuta na hollandiu veru mi je taky smotanova alebo grécky proste tažky
na začiatku kym sa dá som dávala len biely potom som pridala radšej džem
Malé deti ešte nie sú zvyknuté na sladké, zjedia biely jogurt úplne bez problémov. Nepotrebujú žiadne džemy, je to predsa len plno cukru. A na ten sa veľmi rýchlo navykne. Navyše rýchla energia, a s malými deťmi to dokáže fajn zamávať.
Malým deťom odporúčajú smotanové - kvôli vývoju mozgu. Grécky pre drobcov nie je preto vhodný.
@matka508 živý jogurt kľudne kúp, aj inú značku, ale biely a dochuť nejakým dobrým džemom. Zbytočne budeš kupovať jahodový jogurt s glukózovofruktózovým sirupom, škrobom a pod.