Aký zdravý jogurt je vhodný pre deti?
Ahojte, aké jogurty dávate svojim 3-4 ročným deťom?
Totiž to, snažím sa dávať deťom trochu zdravšie alternatívy jogurtov, nekupujem im monte a termix, hoci u babky dedkovi majú, a keď prídu k nám a pokupuju tak sa im snažím skryť to množstvo čo prinesú a popr im dám 1 a zvyšok zjeme s manželom. Takže tu nečakám odpovede typu Danette.
Dávala som im Sabi jogurty, Activiu len som čítala že vraj menším deťom je dobré dávať jogurty s obsahom tuku 10% kvôli vývinu mozgu či čoho.
A tak sa chcem spýtať keď chcete kúpiť zdravšiu alternatívu jogurtu, aky kúpite?
(Áno že sa dá kúpiť biely a dať do toho ovocie viem)
@anastazia93 my vzdy Sabi , Hollandia je tiez fajn no radsej podporim lokalnu firmu, Zvolensky a Banovecky su smotanove tie velmi nedavame
Raz za cas mixujeme tvaroh s kakaom
@belllinka
@guiseppinka proste u nás sa to všetko volá jogurt a basta. Nebudeme hovoriť tvarohový krém, alebo dezert. Dezert je čokoládový dezert.
Ale rozdiel si uvedomujem preto sa pýtam na niečo zdravšie, ani nie biely ani nie tieto somariny.
Netreba byť hneď nepríjemný
@anastazia93 ja robím jogurt sama v jogurtovači, dám do toho ovocie, oriešky, musli... A z obchodu jogurt u nás nikto ani nechce...
@anastazia93 Moje deti, kym boli male, tak jedli kostikov. Jasne, ze biely jogurt je najzdravsi, ale nemyslim si, ze som im nejako zvlast tym ublizila. Teraz maju radi muller mix. Nikdy nemali radi ovocne ani cokoladove jogurty - max vanilkove.. ale sladke boli vzdy...vzdy mame v chladnicke aj biely jogurt (jem ho ja, priatel a pes 😬), obcas si ho daju aj deti, ale sypu si do neho granolu, cize si ho vlastne osladia..a pribinacej je moj guilty pleasure..detom napriklad nechuti (co neviem pochopit 😬)

Monte a termix nie sú jogurty... v každom prípade zdravší je asi mliečny jogurt, nie smotanový. My kupujeme klasiky... biely a ochucujucoi zložkou. Ak zdravé chceš, tak domáci džem + biely jogurt. Myslím ze ak nejaký bordel je v tom tak práve v tých ochucujucich zložkách... raz za čas určite tvarohové dezerty neublizia, termix sa dá urobiť aj doma 🙂)