Zdravá kaša pre 10 mesačnú dcérku

ava10
15. jan 2016

Ahojte maminky.
Chcem vas poprosit o radu. Mojej 10 mesacnej dcere davam na veceru mliecnu kasu Nestle. Chuti jej, ani nema problem ju stravit, ale aj tak mi pridu nezdrave, zdaju sa mi hrozne sladke. Nasla som si na nete zdravsie recepty, ale nie som si ista, ci takto stare dieta moze veci ako: amarant, kuskus, spaldove, ryzove a ovsene vlocky. Moze?
Zaroven rozmyslam, ci je dobra volba davat jej kasu na veceru pred spanim. Skor by som jej ju dala rano, ale potom rozmyslam, co na veceru, napadla mi polievka - domaci vyvar so zeleninou, prip. s rezancekami mi pride ako lepsia alternativa, nez kasa. Co si o tom myslite? Co davate na veceru vy? (doplnujuce info: mala je stale kojena, na desiatu papa ovocie, na obed zeleninu s masom a na olovrant jogurt)
dakujem

pribinak
15. jan 2016

V dm-ke predavaju obilninove kase a ty uz Len pridas tvoje mlieko a napr ovocie
Su od znacky Alnatura

dobromila1111
15. jan 2016

Ja som kupovala kaše v bio obchodoch, resp. neskôr v Kauflande, kde sú lacnejšie, tiež v jednote. Majú pohankovu, tá bola naj, potom ryzovo pohankovu, kukuricnu, ryzovu. Robila som ich s mliekom resp.vodou, do toho vyzivku, hocijaku som mala spravenu, alebo lekvar. Dávala som to na raňajky. Na večeru sme mávali asi mlieko. To už si nepamätám, poradia iné🙂

dobromila1111
15. jan 2016

Áno, ešte tie dmkove sme kupovali aj my 🙂

ukulela
15. jan 2016

moje jedaval v tom cse uz pohankovu, ryzovu, spaldovu, kukuricnu. zarabala som do vody a dochutila ovocim/vyzivou/jogurtom. moze uz aj ovsene vlocky, aj kuskus. sladene kase nestle a podobne som nikdy nekupovala. po roku mu uz varim do mlieka spaldovu krupicu.
inac kasu som takto davala ako predposledne jedlo a potom, occa 2 hodky som este kojila a az potom siel spat.

silviettaa
15. jan 2016

ja som dcere v tomto veku davala na odporucenie z DMky Babylove gries a po roku jej uz davam vyssie spomenute - instantne 100% pohankova, psenova, spaldova, ovsena - kupovane v Jednota coop, su naturalne neochutene, zalejem ich vriacou vodou a do toho roztlacim napr. banán al. nastruham jablko atd. Obcas pridam trochu pomletych lan, semiacok, lieskovcov. Najskor som davala na veceru, teraz uz len rano.

martina_uk
15. jan 2016

ja som mojej malej varila kase. ovsene vlocky som namocila do vody, potom dala varit s jablckom/ susenymi hrozienkami/susenymi slivkami/ susenymi marhulami...hociake ovocie ake som kupila v bio obchode susene. ked bolo v lete zo zahradky tak som davala take. vobec som nesladila. vzdy som pridala nejake susene ovocie ak napr jablko bolo kyslejsie tak po zmiesani so susenym ovocim to bolo sladke. tak isto som robila aj ryzovu, pohankovu atd.. hociaka Ta napadne. normalnu ryzu s ovocim som uvarila a nakoniec rozmixovala. niekedy som uvarila iba vlocky po rozmixovani roztlacila banan. je velmi vela moznosti a vzdy mozes robit to co malej chutim moja mala najradsej hruskovu, slivkovu a jablkovu variantu. kase som jej davala vecer. kojena je este stale . ked som chcela skusit nieco nove tak som si pozrela tie nestle atd v obchode ake maju kombinacie a podla toho jej namiesala kombinaciu.

egiginka
16. jan 2016

kojim uz 2r nikdy som kasu nedavala a uz vobec nie sladenu, veceru si vyzaduje od 15m a davam to co sebe, kludne polievku, alebo zeleninu, ryzu, ak dietatku chutia kase, tak kludne kase , ale yrcute NIE sladene!

egiginka
16. jan 2016

kojim uz 2r nikdy som kasu nedavala a uz vobec nie sladenu, veceru si vyzaduje od 15m a davam to co sebe, kludne polievku, alebo zeleninu, ryzu, ak dietatku chutia kase, tak kludne kase , ale yrcute NIE sladene!
@ava10

rhiannon
16. jan 2016

Ak chces zdravo, var kase koda...len uvar pseno/vlocky/pohanku/ryzu atd a pomixuj. S ovocim napriklad. Ja to davan od 8m na olovrant. Mala ma uz 14 mesiacov a toto oapa okolo 17, o 19 uz len mlieko a spat. A spi do rana. Pripadne na veceru este chlebik mozes dat. Kupovane kase su povacsinou kadecim sladene a napriek tomu su domace chutnejsie...

rhiannon
16. jan 2016

Pardon za preklep...chcela som napisat "var kase doma"

alicka850
16. jan 2016

Ja som davala obilninove kase zn.Nomina-spaldova,ovsena,pohankova,viaczrnna. Zarabaju sa do mlieka alebo vody. Tiez kojim,cize som kupila 1balenie um.mlieka a zarobila som vecer UM,do toho kasu a pripadne ovocie. Daju sa aj s vodou,ale nie je to take chutne. Ked som mu varila na obed zeleninu a zostala,na veceru som urobila obilninovu kasu s vodou zaliatu a do toho zeleninku.
Tieto papame asi od9m,predtym som mu varila doma- ovsene vlocky alebo ryzove al.pohankove uvarit a rozmixovat s ovocim al.domacou predsnidavkou.
Z polievky sa ti na veceru asi nenaje.

alicka850
16. jan 2016

@alicka850 zabudla som napisat ze tie nie su sladene,je tam len cisto obilnina.

helenanovakova
16. jan 2016

zdravá kaša je Sinlac. to čo píšeš také deti už jesť môžu. len mi jedna vec na tom celom nesedí. prečo jej dávaš jogurt, ked ju chceš stravovať zdravo?

mia265
16. jan 2016

@ava10 aj také vločky sú ryžové,pohánkové.... to si zarobíš podľa chuti s vodou, mliekom,ovocím

kofoluska
16. jan 2016

@ava10 Kukni sa sem https://www.modrykonik.sk/blog/kofoluska/article/ako-prikrmujeme-1-vlocky-f8tk63/ a sem https://www.modrykonik.sk/blog/kofoluska/article/ako-prikrmujeme-2-domace-kase-zs03to/ . Takto som ja krmila maleho vo veku Tvojej dcerky. Na zaver mas aj recepty. Kase ale nejedaval na veceru, skor na olovrant. Teraz ma kasu rano a vecer dam napriklad aj to, co ostane od obeda. Pokojne to moze byt aj ta polievka. 🙂
A ano, 10mesacne dieta uz moze jest to, co menujes. 🙂

katka1981
16. jan 2016

@dobromila1111, presne tuto sme kupovali a kupujeme dodnes.

katka1981
16. jan 2016

@ava10, vies co je super? Vecer si to spravis aby na druhy den papala. Jemne ovsene vlocky, my kupujeme bezlepkove, mala nesmie lepok, a do toho daj rozmixovane jablcko, alebo hrusku alebo banan..... Urob to trochu redsie, do rana to zhustne a chuti to fantasticky

ava10
autor
16. jan 2016

Dakujem za rady! Uz len dufam, ze po tych presladenych nestle, jej budu tie domace tiez chutit 🙂.

ava10
autor
16. jan 2016

@helenanovakova Preco myslis, ze jogurt je nezdravy?

helenanovakova
17. jan 2016

@ava10 mlieko a mliečne výrobky, mliečne polievky a pod. zahlieňujú a ochladzujú organizmus. hlavne teraz v zime by sme mali jesť zahrievajúce potraviny.

baigo
18. jan 2016

v pohode do hocakej kase (domacej) na obmenu miesto ovocia aj zeleninu (my len take)