icon

Cestoviny pre 8-mesačné dieťa

zuzanitta18
21. júl 2022

Dnes by som chcela zaviesť do jedálnička môjho 8 mesačného synčeka cestoviny.kupila som také detské paw patrol obsahujú semolinu.tzv.semolinove cestoviny.myslite že to môže byť vhodné pre môjho drobčeka.dakujem za každú radu.

Cestoviny pre 8-mesačné dieťa
pribinak
21. júl 2022

@zuzanitta18 normálne cestoviny, akurát sú v detskom obale a majú detsky tvar
Normálne ich môže papať

Osobne by dom dala ale niečo menšie, napr kus-kus, alebo bulgur

pukina
21. júl 2022

@pribinak bulgur ale nie je cestovina

kvietok173
21. júl 2022

@pukina psenicny bulgur je ako cestovina 😉teda cestovina je zo psenice

kvietok173
21. júl 2022

Ja by som odporucala pohankove cestoviny ci ryzove . Z psenicnych mas celozrnne ci spaldove v DM ku v bio kvalite.Celozrnne spagety su aj v Lidli a aj rozne druhy cestovin od cervenej sosovice po spenatove. Vyber je velky.

pribinak
21. júl 2022

@pukina a čo to je podľa teba? Lebo sa vyrába zo pšenice

pukina
21. júl 2022

@pribinak nevyraba sa z psenice, ono je to lamana predvarena celozrnna psenica bez prisad, cize je to len priloha ako mas ryzu, nezaraduje sa medzi cestoviny 🤷🏻‍♀️

alexka89
21. júl 2022

Veď daj normálne bezvajecne nám radila sestra od pediatricky...8mesacne už môže aj žĺtko aj varené kravské mlieko

pribinak
21. júl 2022

@pukina ťahanie sa o slovíčka, toto má nebavi

pukina
21. júl 2022

@pribinak omg nikto sa tu o slovicka netaha 😀 ja si to realne ako nahradu cestovin ani neviem predstavit, varim ju len ako klasicku prilohu ked nemam ryzu a hlavne takemu malemu bulgur skor zaskoci ako takato vacsia cestovina

katie253
21. júl 2022

@zuzanitta18 odporúča sa bezvaječné z klasickej bielej múky. Kvôli lepku.

kvietok173
21. júl 2022

@katie253 kvoli lepku? Nerozumiem? 😁 Lepok obsahuju aj celozrnne cestoviny rovnako len navyse aj vlakninu .

kvietok173
Autor odpoveď zmazal
pukina
21. júl 2022

@kvietok173 a pisala som niekde ze biele/ bezlepkove je lepsie? 😀

kkovacovak
21. júl 2022

@zuzanitta18 veď kúp normálne cestoviny čo jete aj vy doma. Nejaká paw patrol je tvojmu dieťaťu ukradnutá 😃

kvietok173
21. júl 2022

@pukina nepatrilo tebe som sa pomylila 😂

kvietok173
Autor odpoveď zmazal
kvietok173
21. júl 2022

@katie253 su to produkty zo psenice a to je cele a celozrnne je ako benefit a velmi zastarsale nazory ze biele cestoviny su super. Opak je pravdou nakolko vlaknina cisti creva od lepku . Lepok je aj v celozrnnych a bezlepkove su pohankove a su super a nie kvoli tomu ze by tovoje dieta malo mat celiakiu ale pre źenu maju aj ine mineraly ci vitaminy.

pribinak
21. júl 2022

@kvietok173 sosovicove a ryžové “cestoviny” neobsahujú lepok

kvietok173
21. júl 2022

@pribinak neobsahuju a co ma byt nerozumiem

katie253
21. júl 2022

@kvietok173 práveže sa neodporúčajú celozrnné cestoviny pretože veľmi prečisťujú črevá, to mi povedala pediatrička. Aj keď som dávala kaše zo začiatku, tak vravela, že začať ryžovou, nedávať hneď cereálne. Aj rožok začať dávať obyčajný biely, nie cereálne. To mám od pediatričky všetko. Pretože potom majú deti alergiu na obyčajnú bielu múku, keď v škôlke, škole dostanú na desiatu obyčajný biely rožok, nie sú naň zvyknuté.....

zuzanka.zuzu
21. júl 2022

táto debata je výživná 😂😂😂 vidím tu 3 súbežné hádky ohľadne cestovín.... ešte raz - cestovín 😀 a to sme len na prvej strane 😀 dnes je ozaj teplo

martul
21. júl 2022

@zuzanka.zuzu fakt, akurát idem písať. Ešte aj pri cestovinám môže vzniknúť hašterenie?!

kvietok173
21. júl 2022

@katie253 nehnevaj sa ale toto je riadna hlupost 😂😂😂😂😂. Necelozrnne veci su vydobytok tejto doby pretoze taka muska vydrzi dlhsie a vlaknina sa kupuje separe a ludia su viac chori. Kedysi ina muka ci cestoviny ako celozrnne ani neboli.