icon

Čím dokrmovat 3 měsíčního syna?

terezkazv
24. aug 2012

Zdravím Vás všechny a žádám o radu. Jsem prvorodička a mám syna, který má čerstvě 3 měsíce. Jsem zastánce kojení co to jde, ale bohužel se to už nedá zvládnout. Náš malý je na svuj věk o dost popředu, co se týká chování i velikosti. Na poslední poradně co jsme měli čerstvě po 2. měsíci už váží okolo 6 kg (narodil se 3520g). Doktorka je z něj hotová, že je už ve všem tak o měsíc vždy napřed. Bohužel možná u kvuli toho celkem dost papá. Poslední 2 týdny si dost žádá mlíčko i co dvě hodiny a já už asi nestíhám vytvářet tolik mlíčka co si žádá. Jsou to už 3 dny a 2 noci, co stále pláče a chce papat, ale já už tolik mlíčka nemám. Manžel už má syna z bývalého manželství, takže jsme zkoušeli všechno ( či není chorý, nebolí ho bříško atd. ) ale usoudili jsme že je prostě hladný. Dáváme mu i kojecnou vodičku proti smedu v tomto teple a fen. čaj, jak nám doporučila naše doktorka, takže snedný není, ale asi hladný. Neumíte mi poradit, co bych mu mohla dát, aspoň před spaním na noc, aby se to moje chuďátko vyspalo a stále jen neplakalo. Je už z toho sám úplně vyčerpaný a zeleninové kašičky mi řekla doktorka, že muže až od 4. měsíce. Nemám okolo sebe ani rodinu, protože žiju zde na Slovesnku, takže mi moc neporadí. Uvažovala jsem o nějakých kašičkách od Sunárku, co si myslíte ? Děkuji Terka

Strana
z2
sarinka123
25. aug 2012

@terezkazv Mas moj obdiv 🙂

berry11
25. aug 2012

@terezkazv ahoj ja som toto zazila s mojou dcerou priberala pol kila kazdy tyzden kojila som ju kazdu hodinu a pol a mlieko mi nestihalo... kupili sme beba premium ha 1 pomohlo prikrmovala som ju asi 2x denne zacala som pit vineu sem tam hrozno alebo hroznovy cukor a caje na kojenie normalne sackove leros a potom som uz ani nepotrebovala prikrmovat bebou... uprovi sa to dieta v 3 mesiaci papa viac moje papalo sice od naodenia ale v 3 mesiaci je to tak 🙂 🙂 ved uvidis mozno vam sadne ine mliecko ja som s bebou spokojna, nutrilon zapekal moju 1 dceru ten sme vylucili ale kazde dieta je ine 😀 myslim ze aj to teplo robi svoje aj s ebou aj s malym deti su teraz nervoznejsie a nejdu vam aj zubky?

berry11
25. aug 2012

@kkl82 presne to iste aj moje 🙂 len po leziacky a z jednej strany jej davam najprv 1 potom 2...popri tom ma skrti retiazkou mojou 🙂 a druhou rukou si kruti vlasy a nohami kopa do steny... no keby som ju to nenechala robit tak prestane pit a zacne sa jedovat....

kkl82
25. aug 2012

@terezkazv radim ti pockat s ockovanim, kym sa toto nevyriesi. ak babatko place teraz, po ockovani to moze byt este ovela horsie. vysvetli svojej doktorke, co prave prezivate, snad to pochopi a ockovanie odsunie. ten plac moze mat aj iny dovod a ockovanie v takejto situacii by bolo pre babatko velmi namahave. maly je teraz moc vycerpany, aby dokazal produkovat protilatky proti tolkym chorobam a bojovat proti toxinom vo vakcine.

terezkazv
autor
30. aug 2012

Holky, tak já už blázním. Mlíčko se mi zlepšilo. Snažím se do sebe ládovat dostatek jídla i tekutin. Malý se u kojení stále vztekal, potom to bylo to co jste psali, stále mě kopal, potom si tahal vlásky a prostě zajímá ho vše okolo. Přisajese, dvakrát si potáhne a odstrčí mě. Potom se zase nasaje a dookola to samé. No od včerejška vzdoruje. Jakmile ho dám, aby se přisál, odtláčá mě, vzteká se a spustí hysterický pláč, který nejde zastavit skoro ničím. Dnes v noci toto prováděl v kuse. Už jsem byla úplně bezradná, tak jsem volala ve 3 hod ráno manželovi do práce, že už prostě nevím co s ním a manžel mi poradil, ať mu dám to UM co jsme koupili. Myslela jsem, že kdyby byl hladný, napije se z prsníku, ale zkusila mu dát Um s tím, že v tomto to není a myslela jsem, že snad sní i tu flašu. POtom o 4 hod ráno zaspal, celý spokojený a já s ním. Bohužel to byly mé dvě jedinné hodiny dnešního spánku, protože o 6 hod ráno, už oči dokořán a malý už spát nebude. Napapal se z prsníku asi dvakrát. Od 11 hod dopoledne, vydržel nepapat až do 19:30 večer. Prostě zase to samé, nepŕisál se na mě ani za nic. Hysterický pláč trval 2,5 hod v kuse, až jsem to nevydržela a dali jsme mu zase UM. Pěkně popapkal, okoupali jsme se spolu ve vaně, hráli si tam s kačenkama a hračkama s tím, že je napapaný a pěkně zaspí, když spal dnes jen 1,5 v kočíku, ale kde že. Jen co jsem ho položila, opět pláč, který trval 1,5 hod. Já už od vyčerpání a nervu, jsem ho odevzdala mnaželovi a jeho strašímu synovi a zavřela se na 10 min v pokoji. Nedalo mi to, poslouchat ho jak pláče a uvažovala co dál. Nechci mu to UM dávat a přisát se nepřisaje. Tak jsem zkusila mlíčko, které mě už tlačilo v prsou odstříkat do flaše, či je to jeho chování mnou nebo mým mlíčkem. Odstříkala jsem mu 1 dlc a chlapec spí už 2 hod. Takže nevím či jsem si pomohla, ale aspoň jsem zjistila, že mlíčko chce, jen se mu asi nechce tahat. Jsem z toho na nervy, ale myslím si, že je to lepší než mu dávat UM. Nevím, co se mu najednou stalo. Dokonce si prsa ani ničím nemažu aby mu to nevadilo. Je to strašný pocit, vidět, jak mě nechce, protože jsem si kojení vždy užívala. Byl to super pocit jak cuckal a koukal na mě. Zítra jdeme k doktorce na poradnu a to očkování, tak ji to vše povím a uvidím co ona na to. No holky děkuji vám za rady, podrželo mě to. Teď si jde lehnout, když malý zatím spí. Dvě hodiny spánku a 10 hod nepřetržitého pláče za 48 hod je kruté i na mě. Ale tak aspoň jeden pozitivní výsledek to dnes má. Dostala jsem do něj své mlíčko aspoň nějakým zpusobem, tak doufám, že o něj teď z těch nervu a vyčerpání zase nepříjdu.

terezkazv
autor
30. aug 2012

@berry11 Ahojky, no aj my jsme uvažovali nad zubkama, tak jsem mu dala kousátko co dostal, trošku jsem ho nechala ochladit v chladničke, tak si ho pocuckal a nepomohlo. Koukala jsem či nemá aj dásinka nějaké nateklé, ale nic. Doufám, že doktorka zítra na néco příjde, protože se mi nezdá nemocný. Nemá ani teplotku.

kkl82
31. aug 2012

@terezkazv takto podobne to robil aj moj, radsej vyvrieskaval ako by sa mal prisat. potom zrazu ako keby utalo a znovu zacal pekne papkat. mne na to laktacna poradkyna vravela, ze je to typicky kojenecky strajk. jednoducho, neprestavaj mu ponukat prsnik a ked odmieta, mlieko odstriekaj alebo odsaj, a podaj mu ho z flasky. mne vacsinou stacio par glgov (vypil max 30ml), potom sa ukludnil a normalne sa prisal na prsnik. ale sama uvidis, ci toto bude platit aj na toho tvojho 😉

mia551
31. aug 2012

@terezkazv urcite mu nedavaj UM, pokracujte v dojceni, jedna sa "len" o štrajk, my sme si prešli tým istým tiež ked mala malá 3 mesiace (a potom ešte raz, keď mala 1 rok)... odmietala sa prisať, napila sa z prsníka len v polospánku... trvalo to u nás zhruba týždeň... pomohlo, že som bola celý deň s ňou, stále ju mala blízko pri sebe, kontakt koža na kožu, t.j. mala prsníky neustále k dispozícii... no čo ti poviem, behala som po dome ako divožienka... 🙂 ak ťa to zaujíma, pozri si aj tento link: http://www.mamila.sk/objects/forum/comment.php?...
a tento dokument: http://www.mamila.sk/domain/flox/files/pre-pora... držím päste, určite to zvládnete, len mu nedávaj UM, to sa k prsníku už naozaj nemusíte vrátiť...

Strana
z2