icon

Čo jedia vaše deti na detských ihriskách?

adelajda25
29. sep 2021

Ahojte,
co davate vasim detom jest ked stravite na detskom ihrisku dlhsiu dobu? Ide mi skor o nejake rozumne jedlo, nie chrumky, tycinky ci piskoty. Pre 2-3 rocne deticky.
Dakujem, snad budem mudrejsia 🤞

thoughtfulweirdo
29. sep 2021

Ja si neviem predstaviť, že by som nebrala von jedlo 😅 moja je už škôlkarka a ešte stále jej vonku najviac chutí. Vybehá, vylieta sa a vyhladne jej, hoci pred hodinou mala obed 🤷 tak hádam kvôli tomu nepôjdeme o hodinu hneď domov, aby jedla olovrant za stolom. A nebudem ju doma nasilu džgať jedlom, že teraz musíš, aby si vonku vydržala dve hodiny. Normálne vezmem banán, jablko, hrušku, podľa obdobia iné ovocie do misky, piškóty, keksíky, slané tyčinky, keď bola menšia, nosila som suchý rožok, lebo ho strašne ľúbila. Aj syrové nite som často nosila 😄 pred jedlom vždy polejem ruky vodou, aby neboli pieskové a teraz jej už dávam aj kvapku dezinfekcneho, ak mám so sebou.

hlubik
29. sep 2021

@adelajda25 brumik vyzivky chrumky

simona92101
29. sep 2021

@ptmt1011 my mame zvierata doma a byvame na dedine,zver mame zdravu,ockovanu,dcerka chodi za psom k nemu do budy,zajka mojka v posteli,vari na zahrade blatovu polievku.cize niesom hystericka matka upipaneho dietata.ale ked vidim chrastave chore macky ako chodia curat do detskeho pieskoviska,tak urcite nenecham dieta aby take macky chytalo.to s vychovou ani s rokmi nema nic spolocne..

ledgerka
29. sep 2021

nakrajane ovocie alebo zelenina. Cookies alebo kolacik, ale to beriem len take co ja upeciem doma. Alebo peciem rozne slane kolace ktore krpec zbozuje. Tam schovam karfiol, brokolicu aj spenat. Chrumky, piskoty a ani nic podobne neje vobec.

ledgerka
29. sep 2021

uz sme brali aj vajicko na tvrdo alebo mozarellu/iny syr na ihrisko

luccija
29. sep 2021

@ptmt1011 a potom prídu deti do škôlky a dostane biely chlieb s nutellou, alebo oskvarkovu pomazanku;)a všetci sú ticho hlavne, že pokým sú doma na RD pol mesta prejdú kvôli bio zeleninu a ovociu.Ja som minule čítala ako sú jablká navoskovane a uskladnené v skladoch aj rok

beata_k
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
29. sep 2021

@adelajda25 nikdy som okrem vody alebo čaju nič nebrala, najedol sa doma, išli sme na ihrisko a potom sa najedol opäť doma. Veď sme tam neboli päť hodín, málokedy dve. Keď deti jedia všelijaké somariny medzi jedlami, tak sa ani nedivím, že polovica mamičiek na MK sa sťažuje, že jej dieťa nechce jesť

luccija
29. sep 2021

@bluka2 ale veď aj ja som určite tak behala s banánom🙂ale niekedy to je ako piknik Nikdy nezabudnem, keď mala dcéra v nedeľu zápas a jedna mamina ráno prišla s mužom a potom sa na obed vrátila s termoskou s vývarom🙂moja, keby to zjedla nič sa nenaje a pogrca sa v behu.

boruska80
29. sep 2021

Úprimne ja už neverím ani tým BIO potravinám. v tejto dobe už ani voda nie je zdravá🙂))) Moje deti jedia všetko, ovocie, chrumky, sladkosti a normálne sa aj najedia, nič im nazakazujem. Jedine že nepijú kolu a malinovky. Na ihrisko som im nosila ovocie, kapsičky ale aj bebe keksy a tak. Obézne nie sú, sú stále v pohybe a vonká na ihriskách sme boli aj 4 hodiny v kuse a to sa im žiadalo niečo prejesť.

zuzki1
29. sep 2021

Ja vždy niečo vezmem pre pocit istoty že sa zdrzime dlhšie ako sme plánovali ale nie vždy zjeme .
Na striedačku a podľa toho co mame doma ovocie , ovocné kapsicky, piskoty , rožtek , čerstvé pečivo, syr babybel, kukuričné /ryžové/amarantove chlebíky, koláčik ak mame napecene , ovocné tyčinky zo sušeného ovocia , aj cokoladku niekedy alebo cukrík . Cudzie deti neponukam len keď si vypýtajú a hladne sa pozerajú ale tak je tam s nimi vždy rodič takze aspoň pohľadom sa opýtam alebo poviem dieťatku keď ti maminka dovolí si zober …
A teda vodu vždy alebo niečo napitie.
A teda niektoré tu píšete že nenosíte nič ale už sa mi x krat stalo že dieťatko ktorého rodič nič nemal vyjedlo pól našej desiaty/olovrantu a rodičia nič nepovedali, takze sú naozaj všelijakí rodičia, jedným co vadí že ich deti niekto ponúkne a druhi co im to zrejme vyhovuje

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
ikissedagirl
29. sep 2021

@adelajda25 ovocie, aj zeleninu (uhorku na kolieska, mrkvu na palicky), syr (syrove nite, parenicky). ak sme akurat den pred nakupom a nemam ovocie, tak oriesky alebo kusok domaceho kolaca ak by bol neprekonatelny hlad.
chrumky a piskoty su u mna ako pochutina, prilezitostne a nie ako desiata/olovrant.

sense
29. sep 2021

Doobeda som nenosila nič, to sme nikdy tak dlho neboli, max vodu. Poobede keď tak oovie, zeleninu, celozrnné krektlry, suchá ré. A vodu. Nemala som problém dat aj inému dieťati ale až m potom čo som sa opýtala matky. Keď súhlasila ôk, keď nie tak málo dieťa smolu. Takisto moju som od mala učila že od druhých nesmie. A veru keď mala tri štyri roky prišla za mnou jedna staršia pani kt som poznala z videnia, chodila tam s vnukmi že nukala jej cukrík ale ze jej dcéra povedala ze od nesmie od iných.

olafienko
29. sep 2021

@adelajda25 tak ja teda bravam jedlo, ale my chodime nadlho.moj maly ma rok aj tristvrte a doma rano zje biely jogurt, niekedy nezje cely, ale von ideme na cele doobedie-vonku pije vodu, zje banan, niekedy jablcko, a detto poobede.niekedy zje pomenej obedu a vonku jednoducho je-to berem skoro vzdy chlebik s maslom, uhorku ci papriku a syrove nite, alebo iny tvrdy syr, v poslednej dobre este kapsicku milacika, a sezonne ovocie-teraz uz viacmenej jablcka ale predtym marhule maliny slivky atd🙂ja vonku aj prebalujem, neviem si predstabit nezobrat plienku (casto sa pokaka vonku napr) ale my sme vonku naozaj vela🤔🤔🤔

makova333
29. sep 2021

Nikdy sme neboli vonku na ihrisku 5-6 hodin vkuse, kks kedy by som varila 😀 Von sme chodili bud po tom ako zjedli desiatu alebo po olovrante. Do casu desiaty som stihla navarit, dat desiatu, ist von (ihriska minimalne, nie som ihriskova matka, u nas skor prechadzky sami alebo s kamoskami a ich detmi alebo zoo, parky, zahrada...). O 12 tej obed a sup spat. Poobede ked sa zobudili tak olovrant a ist von alebo hrat sa doma (podla pocasia). Ked sme isli von brala som len vodu alebo caj. Nebolo nutne vlacit so sebou cokolvek ine, dieta hladne nebolo a jedlo som na upokojovanie nevyuzivala (blby zvyk do dospelosti).Nyvase, mne by velmi vadilo dat dietatu do spinavych rucok jedlo. brrr

simona92101
29. sep 2021

@ptmt1011 my desiatujeme vzdy vonku,nepojdem kvoli tomu domov 😄 ale ruky jej utriem vzdy.pyta desiatu,sadneme si na lavicku,utriem ruky,zje ovocie alebo chlebik rohlik,a ide sa hrat.kedysi nebolo tolko bordelu a pliagy ako teraz.doma na dvore neriesim,k nam cudzie zvery ani nepachnu kvoli psovi 🤷‍♀️😄 ale ak pyta desiatu/olovrant,nachystam na terase,ja vypijem pri nej kavu a ona si sadne a zje pri mne.samozrejme spolu so psom 🤷‍♀️😄

adelajda25
autor
29. sep 2021

@hipuska Ahoj, viem to pochopiť. Sme rodina na dedine a na to ihrisko chodia maminy stále dokonale pripravené prestravovať svoje dieťa a aj ostatné. Preto som sa chcela aj poradiť ako to chodí inde. Niekde v meste by som si zobrala svoje dieťa nabok a dala mu jesť, veď tam deti nepoznáme.

ailiba
29. sep 2021

@adelajda25 ja nedávam nič.... Nájeme sa predtým a potom keď prídeme domov. Aj tak sa deti v kadečo prplu a potom takými špinavými rúčkami niečo papať... No ďakujem pekne. Max vezmem fľašku s vodou. Keď je hladný, ideme domov.

nwnw
29. sep 2021

@adelajda25 ovocne kapsicky a banan. Ak sme na ihrisku kusok od domu,tak nic.

gabika128
29. sep 2021

@luccija predstav si, že som to madlo predtým utrela vlhčenou a aj vydezinfikovala 😁 ale však kľudne sa smej ďalej keď nemáš vedomosť, nepoznáš dieťa ani matku a ani situáciu 😅

domak2
29. sep 2021

@ptmt1011 prečo by nebolo normálne aby sa jablká leskli? Ved sú špeciálne slachtene, stačí ze majú viac pektinu. Plus sa teda zbierajú a prevazaju opatrne aby sa neobili a nezhnili. Chudáci ti farmari co pri tom travia život ani nevedia , že môžu radšej pizzu piecť 😅

gabika128
29. sep 2021

@adelajda25 ja mam v batohu vždy také tyčinky ovocné z dmky(myslím že sú vhodné od 1 roka) , aj ja si dám keď mi je už niekedy zle od hladu 😅 mimo domu chodievame niekedy na celý deň, takže mám vždy niečo, kapsičku, jogurt, ovocie, pečivo atď. Keď nemám nič, kúpim hocikde inde. Minule sme išli s malým zo škôlky, v skrinke mal vela ovocia aj jogurt čo nezjedol, tak som to zobrala a zjedol to v parku na lavičke. Ale dajú sa aj slané veci na desiatu zobrať, nejaké slané zeleninovo syrove placky, muffiny atď

luccija
29. sep 2021

@gabika128 tak ty si precíznejšia🙂aj tak mi to vadí čo je dieťa tak hladné, že nevydrží?Je to často o zvyku, že ženy nechcu, aby dieťa vystrájalo ,tak mu dajú rožtek obhryzat.Len hlúpy zlozvyk

nevenka
29. sep 2021

@ptmt1011 no vies co, mali sme aj mrle, hlisty a sestra ako rocna mala take cierne hnacky, nejaka bakteria to bola, mama nevie uz, ale zachranili ju len tak tak. 2 tyzdne stravila v nemocnici. Zas sa netvarme, ze bolo vsetko ruzove a neviem aku imunitu mame za to, ze sme sa hravali s mackami, psami, co po ulici behali, po lesoch...

gabika128
29. sep 2021

@luccija je mi ľúto, že ti vadi ako cudzí ľudia vedú a čo robia so svojimi deťmi. 😅 No bohu žiaľ občas dať rožtek do ruky pre mňa znamenalo mať kľud aspoň 10 minút v obchode.

luccija
29. sep 2021

@gabika128 veď viem, že je to preto🙂chápem tiež som mama len niekedy, keď stojím pred pokladňou a vidím ako drobec mrvi rožtek prstami a hádže po zemi je to zábava

adelajda25
autor
29. sep 2021

Milé maminky, ani som nedúfala, že mi až toľké poradíte 🙂 Som rada, že som si našla pár tipov, ktoré naozaj využijem.
Ja ak môžem za seba povedať, tak som tiež toho názoru, že dieťa tú hodinu,2,3 na ihrisku vydrží bez jedla, normálna vec. Ale aspoň u nás na dedine s každým príchodim ďalšieho dieťata a jeho mamy na ihrisko prichádza aj jedlo.
Ale ☝️ skúsim si vychovať dieťa, aby nedostávalo hysáky keď druhí dačo jedia a ono nie.

whatever1
29. sep 2021

@gleep1 To potom iba preplachnes vodou? Netvorí sa v tom pleseň?