icon

Čo najradšej jedia vaše ročné až 2-ročné deti?

10. okt 2025

Čo vaše deti 1-2roky najradšej jedia ? U nás je to paradajková omáčka, cestoviny, lievance, rožok s maslom, avokado len celé bez šupky do ruky 😀 mne už dochádzajú napady čo jej spraviť a aby to aspoň vyskúšala. Každý deň paradajková omáčka vám príde v pohode ? 🙈🙈 hlavne že pár chrumiek zje hocikedy (nedávam jej ich každý deň)

laskonkaa1
10. okt 2025

Rôzne krémové polievky - brokolicová, hrachová, hokkaido, batátová, karfiolová, špargľová..
Samozrejme vývar s rezancami je taktiež topka.
A z mäsitých jedál u nás fičí ryba so zemiakmi a špenátom, rizoto, kuskus s kuracím mäsom na smotane..

anonym_c063b3
10. okt 2025

Ja som im dávala postupne všetko čo jeme my.Hlavne zeleninové jedlá aj mäso, rôzne kremove polievky, veľa ovocia ,ryža, cestoviny..Moj zbožňuje brokolicu iba,tak do ruky a to mu ostalo dlho.

anonym_d54630
10. okt 2025

Najoblubenejsie su losos, bananove lievance, nakrajana uhorka k comukolvek, cestoviny idealne suche 🤦‍♀️ cisty vyvar a maso

anonym_867025
10. okt 2025

Naša skúša postupne všetko, perkelt a cestoviny
s tuniakom sú top. Zeleninová polievka s haluškami alebo písmenkami, frankfurtská a potom klasika vývar, hokkaido polievka, polievka z červenej šošovice.
Má rada kolienka, takže rôzne omáčky ale aj špagety s mletým mäsom. A občas aj niečo nezdravé, domáca pizza. 🙈 Naša lievance a podobne sladké jedlá nechce. Chrumky už nekupujem, nakoľko ich zjedla 2-3 aj to nie každý deň a skôr sa s nimi hrala, ako ich jedla. Má rada obyčajné Dru tyčinky.

anonym_33e788
10. okt 2025

@anonym_autor vo veku 1-2 roky už dieťa jedlo všetko to, čo my, samozrejme nekorenené. Polievky vývar, zeleninové s kúskami zeleninami, ale aj krémové, strukovinové, paradajkovú, kapustovú, kuracie maso pečené, dusené, občas bravčové, k tomu ryža, tarhoňa, zemiaková kaša, cestoviny, knedľa málokedy, mleté maso na špagetách v omáčke, alebo pečené vo forme bochníka, ryby pečené, omeleta, špenátový, tekvicový, šošovicový prívarok, zapekaná brokolica, rizoto, občas palacinky, parené buchty, rezance, lievance, žemlovka, dukátové buchtičky - tieto jedlá tak raz za týždeň, za dva. Na večeru v lete často cesrovinový šalát s tuniakom a zeleninou, alebo tvrdý syr, či nátierky tvarohová, syrová, sardinková, drožďová, šunková a čestvá zelenina nakrájaná na menšie kúsky. Chrumky by som vôbec nekupovala, ak odmieta potom jedlo. Najobľúbenejší bol perkelt s haluškami, vývar a šošovicová polievka a parené buchty plnené lekvárom a posypané makom

lasona
11. okt 2025

Závidím co vám všetko deti zjedia. Môj iba suchu cestovinu, suché pečivo, makovnik, suchu ryzu , brumika, sem tam par lyžíc polievky a skoncila som. Nedostanem do.neho uz nic iné.....jednoducho to vypluje

michaella24
11. okt 2025

U nás točím už pár rokov dookola cestoviny s maslom, halušky s lučinou a slaninkou alebo pečené stehná v rúre s koreninami alebo len posolené v teplovzdušnej 🤣 najnovšie vzal na milosť kurací vývar. Je ochotný zjesť ešte čisté palacinky, výnimočne rohlík s maslom. Ešte má rád rôzne slané varianty z lístkového cesta alebo hermelínky v trojobale (hermelin na trojuholníky, trojobal, vysmažiť) a toto robím aj párkom.

To boli časy, keď som sa tešila, ako raz svoju dieťaťu budem variť a piecť koláčiky 🤣

foxxie27
11. okt 2025
@lasona

Závidím co vám všetko deti zjedia. Môj iba suchu cestovinu, suché pečivo, makovnik, suchu ryzu , brumika, sem tam par lyžíc polievky a skoncila som. Nedostanem do.neho uz nic iné.....jednoducho to vypluje

@lasona presne….keď čítam, že dieťa má jesť to, čo zvyšok rodiny, tak sa len smejem 😄 mne dvojky zjedia akurát tak perkelt, kura na kari, sem-tam soté, mäso na rasci, pečené zemiaky, polievky 0 bodov, pritom do roka ich jedli v pohode…..pečivo zásadne suché, aj to len dzobnú, na nátierku pozerajú ako na otravu, brumíka nechcú, lebo tam je plnka….jeden syn aspoň občas skúsi niečo nové ochutnať, ale druhý ani neotvorí ústa a uteká preč 🤷‍♀️

anonym_33e788
11. okt 2025
@foxxie27

@lasona presne….keď čítam, že dieťa má jesť to, čo zvyšok rodiny, tak sa len smejem 😄 mne dvojky zjedia akurát tak perkelt, kura na kari, sem-tam soté, mäso na rasci, pečené zemiaky, polievky 0 bodov, pritom do roka ich jedli v pohode…..pečivo zásadne suché, aj to len dzobnú, na nátierku pozerajú ako na otravu, brumíka nechcú, lebo tam je plnka….jeden syn aspoň občas skúsi niečo nové ochutnať, ale druhý ani neotvorí ústa a uteká preč 🤷‍♀️

@lasona
@michaella24
@foxxie27 tak ja som nebola ochotná točiť štyri jedlá, ani variť trom ľuďom na dvojmo. Zješ, zješ, nezješ, nechaj tak, ale náhradné jedlo ti robiť nejdem. Samozrejme som rešpektovala, že je pár jedál, ktoré neznášalo, tak som ich skrátka nevarila, ale nebolo ich vac, ako päť. Keď dieťa vie, že keď nezje polievku, dostane suchý rožok, brumíka, prečo by jedlo polievku? Veľa urobilo aj to, že som nikdy memixovala, len príkrm roztlačila vydličkou, takže nebol problém prejsť na kúsky na tanieri. Ale zase by som si z toho nerobila vrásky, ani nerobila z jedla stred vesmíru, v tom veku vymýšľajú s jedlom takmer všetky deti. Ja som ako decko nejedla takmer nič, rodina nechápala z čoho žijem, mamu posielali so mnou k lekárovi, lebo som bola ako špageta a som tu, živá a ani chorá som nebývala ako decko, ani teraz našťastie.

malaopicka
11. okt 2025

Moje dieťa zje všetko, nemá nič, čo by nemal rad alebo by neskúsil. Je mu to prakticky jedno, čo pred neho položím. Vezme lyžicu alebo vidličku a zje. Chvalabohu za to

foxxie27
11. okt 2025
@anonym_33e788

@lasona
@michaella24
@foxxie27 tak ja som nebola ochotná točiť štyri jedlá, ani variť trom ľuďom na dvojmo. Zješ, zješ, nezješ, nechaj tak, ale náhradné jedlo ti robiť nejdem. Samozrejme som rešpektovala, že je pár jedál, ktoré neznášalo, tak som ich skrátka nevarila, ale nebolo ich vac, ako päť. Keď dieťa vie, že keď nezje polievku, dostane suchý rožok, brumíka, prečo by jedlo polievku? Veľa urobilo aj to, že som nikdy memixovala, len príkrm roztlačila vydličkou, takže nebol problém prejsť na kúsky na tanieri. Ale zase by som si z toho nerobila vrásky, ani nerobila z jedla stred vesmíru, v tom veku vymýšľajú s jedlom takmer všetky deti. Ja som ako decko nejedla takmer nič, rodina nechápala z čoho žijem, mamu posielali so mnou k lekárovi, lebo som bola ako špageta a som tu, živá a ani chorá som nebývala ako decko, ani teraz našťastie.

@anonym_33e788 ja z toho vedu nerobím, ani doktorka v tom problém nevidela, keď sme to nedávno konzultovali….vraj keď niečo jedia, je to v poriadku….verím, že sa časom rozjedia….u nás vyhladovanie nepomohlo vôbec, takže radšej navarím čo zjedia, ako potom zbytočne vyhadzovať, neznášam totiž, keď sa plytvá jedlom….v dobrom závidím všetkým rodičom, ktorým deti zjedia všetko, ale existujú aj nejedáci

autor
11. okt 2025

Waau akože super že vám takto niektorým deti pekne papaju. A s ostatnými súcitim. My sme tiež skúšali že však nezje keď bude hladné aspoň vyskúša, keď tak zje. Vtedy sme zažili čo je hladné dieťa a ani za svet to nechcelo aj keď bola boh vie ako hladná tak dostala radšej cestoviny a od vtedy už touto formou nejdeme lebo vieme že bude peklo 🙈😀

dianaaaaa
11. okt 2025

Moje deti zjedia všetko....
Nie som lenivá im variť...
Určite to nie sú polotovary, suché špagety, suchá ryža, suchý rohlík atď

autor
11. okt 2025
@dianaaaaa

Moje deti zjedia všetko....
Nie som lenivá im variť...
Určite to nie sú polotovary, suché špagety, suchá ryža, suchý rohlík atď

@dianaaaaa ja tiež nie som lenivá variť, polotovary takému dieťatku nedávam.