icon

Čo okrem mlieka trojmesačnému? Čaj, vodu, nič?

luciferkax
18. máj 2011

Dobrý den, mám na Vás otázku, kedže každý doma mi radí ináč... Mám trojmesačného plnedojčeného chlapčeka, býva dosť nespokojný, ale myslím, že ho nič nebolí, pretože narukách je spokojný 🙂 ani bruško nebolí. Mám už totiž jedno dieťa a viem, ako koliky vyzerajp :( no nemohla som ho žial kojiť...
Podla mojich naštudovaných informácií dojčené dieťatko do pol roka iné tekutiny, ako mlieko, nepotrebuje. NO mama káže dávať mu čajík, aspon trocha...
Pravdupovediac ma to niekedy aj láka, drobec papá každé 2,5 hodiny , v noci každé 3-4. Ked mám niekedy pocit, že je smadný, ked je horúco, tak ho troch anakojím, ale potom mi pripadá "prejedený", ešte viac nespokojný,a grcká sa mu. Aj sliny má hustejšie. Najmň teraz, ked je tak horúco, nemala by som mu dať medzi krmeniami trocha vody alebo čaju? ak áno, kolkokrát denne? a po kolko? aspon približne?
Priberá dosť, pôrodnu váhu mal necelé tri kilá, teraz má už skoro 7 kg...
Poradte...

stvura
Odpoveď bola odstránená
maryanna
18. máj 2011

či plnedojčené alebo plne na UM do polroka nepotrebuje iné tekutiny ako mlieko.........my sme boli na príkrme od 4tého keďže je na UM ale vodu nechcel, až niekedy okolo 7 meho mesiaca.............Aj je dojčené dieťa na požiadanie, iné tekutiny nepotrebuje, jedine ak je horúúúce leto, tak trochu čistej vody, žiadneho čaju!
ja som vodu nejako neriešila že na silu, lebo aj keď bol ba príkrme pil okolo litra mlieka denne, čiže vodu nepotreboval.........od 10teho mesiaca má dieťa vypiť okrem mlieka aj cca 200 ml vody...aleje to individuálne, dojčené deti na požiadanie pijú od smedu predné mlieko, čaje ani vodu nemusia.........
osobne: s čajom by som u takého malého nezačínala, a ak tak dobrý sáčkový, žiadne granulky:D
a to že mamka hovorí, jasné, staršia generácia nemá dôveru v kojenie, kedže vtedy sa večšinou kojilo krátko, nasledovala večerná krupica , a jedenie všetkého už v polroku, ale je fakt, že materské mlieko je ako od smedu tak aj od hladu, dieťa si vie samo potiahnuť aké mlieko a koľko potrebuje..........

strapco13
18. máj 2011

@luciferkax plne dojcene dieta naozaj nepotrebuje ine tekutiny ako mliecko..staci to aj v najvacsich horucavach..staci zacat ponukat po 9. mesiaci..ale nie cez dudel, cumel..bud poharik, slamku alebo pititka
ja som zacala tiez az takto davat vodicku /a to prikrmy papal pekne/ a na mliecku sme prezili to najhorucejsie leto...mliecko je vynikajuca vec na uhasenie smadu
navyse ak das skor..dieta je male este nevie pochopit ako sa taha so slamky..cize jedine poharik..ak das flasu s cumlom, riskujes zhorsenu techniku satia na prsniku a navyse..ak budes podavat ine tekutiny miesto kojenia, tvoje telo nebude mat signal, ze treba tvorit mliecko

luciferkax
autor
22. máj 2011

tej zníženej tvorby mlieka sa nebojím, bola b skôr vítaná, kedže mlieka mám stále na rozdávanie. Len sa bojím, alby sa nedehydroval, pretože, či je zima, či teplo, nechce piť skôr, stále až po tých dvoch troch hodinkách... Môj prvý synček bol často dehydrovaný, aj ked bol na UM, doteraz sa mi do neho ťažko nalieva voda :D
navyše, ked mu dám vaickrát za sebou papať po dvoch hodinách, ptoom mi pripadá prejedený, grcká, je nespokojný, doma sa smejú, či mu salko nedávam jesť 🙂)

norikk
22. máj 2011

jednoducho, do pol roka plne dojcene deti nepotrebuju ine tekutiny ako je MM, to detom zahasi smad, a aj zasyti, treba len dojcit na poziadanie.....
u deti starsich sa moze dat voda, dojcenska ic obycajna, zalezi od kvality, aku mate vodu, ale tiez,ak su deti dojcene na poziadanie,nie je dovod na inu tekutinu....
napriklad, ked su deti starsie,okolo roka, vedia pit z poharika, tak mozu mat po ruke poharik s touu vodou, alebo so stavou vytlacenou z ovocia.....
nikdy nie dzusy, ktore nikdy nie su 100% presladene....a taktiez ani cajiky......ktore su same o sebe drogy

strapco13
22. máj 2011

@luciferkax ponukaj mu prsnik ten isty pocas - hodin...tym padom sa napije, ale nepreje, a potom dalsie - hodky druhy prsnik ..takto si aj upravis laktaciu

zuzana76
22. máj 2011

ahojte, moj syncek ma 10 mesiacov, z flasky pit nevie, z poharika si da par glgov, vodu odmieta, aj caj, ked mu davam pit z poharika, tak sa zazenie rucickou, ze nechce, tiez sa bojim, aby nebol dehydrovany, prsnik mu ponukam casto, vzdy , ked vidim,ze je nespokojny a myslim si, ze by mu mohlo byt teplo, myslite, ze na prsniku by preckal aj najvacsie horucavy? v juli uz bude mat rok, ako to,ze mu voda vobec nechyba? ako ho mam ucit pit? vyskusam este tu slamku, ale poharik s pitkom , aj obycajny poharik funguje tak, ze si da 3 glgy a konci. Je plne dojceny, doteraz vypil UM len raz , z flasky, ked mal 5 tyzdnov a ja som bola po zakroku, nesmel moje mlieko, vtedy to zvladol, sice s problemami, ale vypil celu flasku mlieka, ako ho naucit prijimat tekutiny? Prikrmy papa, niekedy zje cely avent poharik, niekedy polku, ako kedy a co mu chuti. dakujem za odpovede.

@strapco13
@stvura

strapco13
22. máj 2011

@zuzana76 pokial kojis na poziadanie, tak dehydrovany nebude 😉 MM obsahuje dostatok vodicky
ponukaj vodicku, skusaj, nenut
my sme preckali minuly rok tie najvacsie horucavy iba na MM 😉 a dehydrovany nebol..vtedy mal v auguste 9 mesiacov ...a stacilo mu to..skusala som uz tekutiny..ale ako u vas..pargrat glgol a konec, obcas sa mi podarilo dat mu zo striekacky trochu vodicky, ci lyzickou..to sa detom zvykne pacit
on sa to casom nauci..nas zacal pit 2 dcl vody okrem MM ked mal asi 14 mesiacov /teraz uz pije vela lebo sa mi v tehu predcasne odstavil sam ☹/

zuzana76
22. máj 2011

@strapco13 super, tak som rada, ze si ma povzbudila, jasne, ze prsnik mu budem aj nadalej ponukat a dufam,ze teda neskor sa nauci pit aj ine, odstavovat ho tak skoro neplanujem, striekacku som skusala aj ja, aj lyzicku, ale to si tiez da tak 3-4 lyzicky a konci, proste ten prsnik si uplne vychutna. dakujem za odpoved.

strapco13
22. máj 2011

@zuzana76 neboj sa raz pride aj na chut inym tekutinam....ale teraz je pre nu naj tvoje mliecko 😉
a naozaj staci aj v tych najvacsich horucavach
a nezabudaj, ze nejaka voda je aj v prikrmoch, v ovoci..aj to sa rata do pitneho rezimu..ja som to riesila, ze som davala take stavnatejsie ovocie, skus aj odsatvit...ja som neodstavovala..na pitie som ho chcela naucit na cistu vodicku...aby potom nepytal len stavy, dzusiky, ci cajiky /tie vobec zatial nepije/...najradsej ma cistu vodu

zuzana76
22. máj 2011

@strapco13 no, na sladke vody ho ani ja nechcem naucit, aspon nie takto skoro, ovocie urcite budem podavat, doktorka vravela,ze uz mozem aj jahody z vlastnej zahrady, no neviem, nie je to skoro? ine ovocie este nemame, ale v lete budeme mat , tak urcite mu budem pripravovat rozne ovocne kase, jablka som zatial surove nedavala, muz ma alergiu na brezu a jablka, vobec nemoze surove jablka, ani ine kostkove ovocie - broskyne, marhule atd..., tak mlalemu som zatial surove nic nedavala, len kupovane vyzivky, ale tomu tiez velmi neda. ale uz som mimo temu.

strapco13
22. máj 2011

@zuzana76 vyskusaj...moze a nemusi mat na ne reakciu..inak ako vyskusanim nezistis
kedze ocko maleho je alergik..moze byt aj maly..ale nemusi...ak si davala uz jablkovu vyzivu, tak do nej pristruhaj trosku cerstveho jablka a uvidis..ale neskusaj 2 nove veci naraz ..pomaly skusaj nove vzdy 2-3 dni jednu nivu vec..pokial nebude reakcia tak mozes davat

zuzana76
22. máj 2011

@strapco13 dakujem za rady