Čo robiť, keď 8-mesačný chlapec odmieta tekutiny?
Žienky poraďte co mam robyt . Chlapček 8 mesačný odmieta úplne tekutiny . Je kojeny aj to štrajkuje pije minimálne. Nemôže byť dehydrovany ? Na raňajky dávam banan na obed zeleninu a na večeru mliečnu kašu. Poraďte prosím co robyt .
Na raňajky k banánu pridaj jablko, to má šťavu
Ak neche vodu, skús čaj, riedenj stavu z ovocia (dostaneš napr v DMke)
Na obed polievku
Ehm, robiť s mäkkým i
ja som mala ideal, ako budem davat cistu vodu, no vypil tak 100 ml za cely den - malo. nakoniec sme museli prejst k riedenym dzusom (jablkovy z dm v pomere 1/3 dzus, 2/3 voda), lebo nic ine nevypil. casom si uz dal aj vodu.
Môj malý do roka nič nepil. Voda, stavy, dzuse, čaje, sladké čaje.. Nič. Ani glg. Mal 11m keď začal piť vodu a do dnes pije len čistú vodu. Sleduj fontanelu, tam zistíš hneď ci je dieťa dehydratovane alebo nie.
Mne dr vravela, že tekutiny ma z mlieka 🙆♀️
Súhlasím so všetkým čo píšu vyššie, pridám
skúšať rôzne spôsoby podanie tekutiny napr. lyžičkou, z fľaše, z pohárika, odmerkou a pod.
Koľko plienok je zacikaných? To je fajn meradlo. Ak denne zaciká aspoň 7 plienok, tak by mal byť ok. Ja dávam vodu lyžičkou, po každom jedle. Tiež je kojený.
Na ranajky kasa, obed maso so stavou,vecere polievky, v ovocii je tiez voda a do toho ked budes kojit tak ani nevies ako ma zrazu dieta pekny prijem tekutin. A popritom ponukat ponuka ponukat. Mne dcera zacala pit az tyzden pred 1 narodeninami. Dovtedy bol rekord tak 30 ml na den.
Nemusí piť veľa vody veď to ma v papani a pri kojení. Štrajkom sme si prešla každá žena čo dojčí. Hlavne nech ma 6 pocikaných plienok a to znamená že ma dosť tekutín. Ponúkaj čistú vodu po každom papani a občas aj pri hre 🙂 naša pije z pohora malého alebo z fľašky

1. Zopakovat vybrane slova po b
2. Ponukat ponukat
3 skusit caj, polievku, vodnate ovocie
4. Ponukat ponukat a sledovat