Čo zaručene nezapečie ročné dieťa?
Prosím vás, čo zaručene dieťa nezapečie? Aké potraviny podporujú redsiu stolicu?
Ovocie, najmä slivky a hrušky
Môjmu synovi veľmi pomohlo na mäkšiu stolicu, keď som mu strúhala ovocie aj so šupkou.
Ovsené vločky sypať do ovocia ci zeleniny aj do polievky...prip. Aj drvene lanove semiacka...
Ďakujem vám krásne za odpovede, kľudne prosím píšte ďalšie mamičky 🙏
Ovsené vločky dávam a rodina do mňa hustí, že z toho dieťa zapeká.
Mne nasa doktorka odporucala, aby som malej davala hrozno, ze to pomaha. Tak som jej ho prekrajovala, kym bola celkom mala a neskor uz vedela pekne zjest aj cele bobule a ozaj to pomahalo....doteraz ma rada hrozno 🙂
Slivky určite ☺️ Aj slivkova šťava sa dá kúpiť
Nám veru nepomáhali kompôty, šťavy, slivky… mal takú tvrdú stolicu že mal občas aj krv- plakala som s ním 🙄 ( bolo to keď sa učil na nočník 1,5 ročný a učil sa to ovládať). Čo nám jediné pomohlo boli čerstvo namleté (nasekané) ľanové semienka 1,5 čajovej lyžičky som ráno zmiešala s trochou čaju alebo džúsu a pomocou striekačky od nurofenu som to do ňho naládovala. Po 2 dňoch si zvykol a v pohode to spapal. Potom aj večer do kaše som mu primiešala jednu čajovú lyžičku semienok. Krásne začal kakať, trvá to cca 2 dni kým to zaberie. Mne tiež len ľanové pomáhali v tehotenstve na zápchy. Ja vravím že keď nepomôžu semienka tak už ozaj nič. Len treba dbať aby viac pil ked to spapá. Daj vedieť či pomohlo, držím palce.
U nas fungovala cuketa, jablka, hrusky, paradajky/pradajkova omacka, vlocky,hrozno

Ovsena kasa, cuketa, brokolica, karfiol, , polievky ale nie varená mrkva… proste to, co obsahuje vela vody, vlaknina…ja som do kazdej kase a polievky dávala jablkovu vlakninu