icon

Dávali ste dojčeným deťom pri dokrmovaní čajíky ?

megi1989
9. jan 2012

Ahojte, moja malá ( takmer 7 mesačná ) sa už 5 dní poriadne nevykakala. Je dojčená, dokrmujeme zeleninkou a mäskom asi mesiac. Doteraz žiadne problémy neboli. Nedávam jej žiadne čajíky, keď je smädná, napije sa môjho mliečka a vpohode. Zrazu však prestala kakať ( predtým pekne hneď ráno sa vykakala, a niekedy ešte aj poobede ) . Tak predvčerom som zjedla celý slivkový kompót, že však jej hádam pomôže, aj trošku tej šťavy som jej dala, a trošičku také tvrdšie sa jej podarilo vykakať. Ale máličko. Inak nemá tvrdé bruško, nie je plačlivá, ani sa neskrúca, nenapína nôžky, nič podobné. Tak mi doktorka povedala že má asi len málo tekutín, mám skúsiť čajíky. Dávali ste aj vy dojčeným deťom pri dokrmovaní zeleninkou, mäskom čajíky ? Alebo kedy ste s čajíkmi začali ? Ďakujem 🙂

Strana
z2
lelacrima
10. jan 2012

@vinifred aj caj sposobuje chudokrvnost, precitaj si odborne clanky. male deti maju pit vodu. inak mlieko predne, je dostatocna tekutina, len treba dieta casto prikladat vzdy vtedy, ked si vyziada od smadu.

lelacrima
10. jan 2012

@jania023 a citala si etiketu na cajikoch napr. sypanych- je tam cukor, ten zapeka... takze radsej neverit vsetkemu, co sa pise na etikete ale premyslat. Aj cinske deticky pili mliecko s uzasnou etiketou a vieme ako to skoncilo.

lelacrima
10. jan 2012

@poleva lebo kojene decko vodu nepotrebuje. je to neskutocna fama. Moj syn dostaval prvu vodu, nie caj, vodu od 8 mesiacov. A nebol ani dehydratovany - ak by bol, nebol by maval viac ako 5 plienok precikanych len cez den. Niekedy treba pohnut sedou hmotou.

irriss
10. jan 2012

@poleva
no ja si myslim, ze davat cajik ci vodicku po mesici zivota je dost brzy...Ja mam take dvojcatka, ale to Ty vis.. 😉

Ja jsem se snazila prostrednictvim sama sebe "dostat do malych"to, co potrebuji...Takze jsem pila a jedla tak, aby jim to netvorilo komplikace ve traveni nebo bolest...
Prostrednictvim ruznych cajicku PRO TEBE zvladnes odbourat nesnaze PRO MALE.
No a pak nepodcenovat i "zdanlive malickosti" jako je kvetak v polevce (ale to je individualni)- nerada bych tu ztrhla "kvetakovou polemiku"..clovek se tu v posledni dobe boji napsat to, co by rad napsal.. 😉 😖

lelacrima
10. jan 2012

@irriss kvetak - karfiol skodi? Poprosim torsku popuisat o tom, bola by som vdacna.

irriss
10. jan 2012

@lelacrima
a je to tady 😖

JA podle MYCH vlastnich zkusenosti tvrdim, ze pokud kojim, MUSIM se vyvarovat - mela bych se vyvarovat nekterym potravinam, ktere mohou zapricinit napr. nadymani..
ano, kdyz jsem kojila...napr:nepeprila jsem, nejedla jsem cesnek a cibuli a nevyhledavala jsem kvetak 😉
To, co sni kojici zena, se zpracovava do mleka a kojenec muze mit reakce ...

aliza
10. jan 2012

ja som tiez zasadne proti cajom, nevidim v nich ziaden prinos, akurat neskor prejde dieta na sladke dzusy a ochutene mineralky a ine umele sajrajty, na cistu vodu si uz nenavykne. Moje deti nikdy caj nepili, piju doteraz iba vodu a zapchy nepoznaju. Maly bol na UM a prvy pol rok som mu ponukala vodu, vypil tak par kvapiek a nestresovala som. s prikrmami zacal pit vody viac. Tu v zahranici caje pre babatka ani neexistuju.
@megi1989 treba zistit, co malu zapeka, cajikmi to urcite nevyriesis. Nepises nic o cistej vode. Este si malej nedavala? mozno preto ju zapeka. tym by som zacala, aj ked len par kvapiek, najma po jedle a z poharika so samotecucim sosacikom, ziadne cumle.

lelacrima
10. jan 2012

@irriss tak to ano, ja som to dodrziaval do konca 6 mesiaca, potom som uz zacala jest takmer vsetko. Uprimne, som chudokrvna a dovtedy som jedla len varene maso, varenu mrkvu a zemiaky. Minimum ryze. A len slat ladovy a rimsky. Nic ine, vaha mi sla prudko dole. Tak som sa potrebovala pozbierat z toho. nejem kazdy den cibulu a cesnak, ale malemu davame kvetak vareny. nie velmi ho duje.

irriss
10. jan 2012

@aliza
ani tady v Italii neni snadne sehnat "detsky cajik" - snad jen v lekarne..ale moje deti piji JEN vodu a svatecne nejakou bublinkovou stavu 😉
jinak ani stavy tu nejsou bezne k dostani a kdyz tak 2-3 druhy maximalne....vse omezene po teto strance( i po strance cukrovinek)... 😉

hajanka
10. jan 2012

Ak pit, tak cistu vodu. Caje, bylinkove (aj v ovocnych su bylinky), na seba viazu mineralne latky a tym o ne ochudobnuju babetko. Granulovane navyse su sladene, v takomto veku pre dieta absolutne nepotrebne a vzhladom na to ze obsahuju rozne druhy bylin aj zatazujuce organizmus (alergeny). Ja by som sa im vyhybala. Niet nad cistu vodu. MM obsahuje vodu. UM sa tiez rozraba vo vode, takze tiez obsahuje cistu vodu. Inak, by som este urcite (aj ked dojcis) naordinovala probiotika, napr. Biogaia. Tie vdaka zdraviu prospesnym bakteriam lactobacilom upravia crevnu mikrofloru (aj kakanie 😉 ) a posilnia imunitu organizmu.

diid
10. jan 2012

aj ja som v zahranici a dr. nechapala ake caje chcem malym detom davat. Tu sa tiez caje detom nedavaju. Maju 2.5r a piju 1/3 dzus a 2/3 vodu im miesam. Vodu netreba davat ktora obsahuje florid

poleva
10. jan 2012

@lelacrima moji bloi od začiatku prikrmovaní

poleva
10. jan 2012

@irriss jasnačka,,,ja som dávala v úplne malej fľaštičke,ale moji boli dokrmovaní od začiatku

megi1989
autor
10. jan 2012

Tak opäť nie som sklamaná vzhľadom na odpovede od @irriss a @traktor 🙂 Takže ďakujem. Trošku vodičky vyskúšame kým sa neupraví, a ako som teda čítala, trošku obmedzíme mrkvičku. Hádam pomôže. A začínam zavádzať aj ovocie pomaličky, tak sa to upraví 🙂 Inak už aj dnes aj včera sa jej podarilo ( a úplne bez námahy ) po trošičke vykakať, takže myslím, že nebude mať žiaden vážnejší problém 🙂
Taktiež @elienka ďakujem za radu s tou slivkovou výživkou - keď si ju urobím doma, nemusím sa báť že obsahuje kopu cukru 😉
@aliza , nie, ešte ani vodu samu o sebe nepila, len v príkrmoch, ktoré som jej varila 🙂 Veeeľa veeľa sme sa dojčili 🙂
a ďakujem aj @hajanka po tých probiotikách sa popozerám 🙂

elienka
10. jan 2012

@megi1989 ja som na recept na tú výživku prišla veru rýchlo, keď som dala 1 euro za mini pohárik od hipp. A doma 3 obrovské sáčky sliviek v mrazáku 😀

Strana
z2