icon

Dávate 3-ročným deťom sladkosti?

6. jan 2024

Caute, vy davate sladkosti detom? Ja naozaj iba zriedka kedy, ale dnes mi zjedol 3/4 malej krabicky z tik taku, a je ako vymeneny. Normalne zachvaty placu, nervy, atd. 😳 Inak my spi o 8-9, teraz o pol 10. Je to podla vas kvoli cukru?

Strana
z2
stanislavicenka
7. jan 2024

@lavender94 presne tak. Ludia, a hlavne zeny zabudaju, ako sa casto vidia v zrkadle, a preco "kazdy pondelok" zacinaju chudnut. A este lepsia hlaska je, ze mozog cukor potrebuje🤦. Ale asi nevedia, aky cukor🤷

klip0
7. jan 2024

Podľa mňa možno skôr vycítil z teba podvedomí stres.
Predsa je to ešte malé dieťa, ktoré je na toto vnímavé. Cítil že maminka je nesvoja tak nevedel "čo so sebou"
A že nedavas cukor len schvalujem. My máme dvojročnú, čokoládu, cukríky atď v živote ešte ani neochutnala. Jogurty Paľa len biele, pije len cistu vodu, nikdy nejedla ani piskoty. Keď tak dostáva mrazom susene ovocie, ovocné kože, chrumky.. Pár krát mala z domáceho kolácu, ale nebralo ju to. Tie deti sa za život cukru najedia ešte dost a myslím že väčšina z nás vie, že cukor zdravý nieje

klip0
7. jan 2024

@klip0 *papá

lavender94
7. jan 2024

@stanislavicenka hlavne ten detskyyy, lebo keď nebude mať po každom obede sladkosť, v škole bude šalieť a dožierať sa ako prasa. No ja som tiež bola vedela od mala k tomu, že sladkosti nie sú každodenný snack a celkovo k zdravej strave a ostalo mi to až do dospelosti a nikdy som ani nepotrebovala držať žiadne drastické diéty, lebo keď som pribrala, stačilo sa vrátiť k normálnemu stravovaniu. Mne už jedna pani z rodiny povedala, že mi je*e lebo nedávam dieťaťu tie lacné údeniny, ale snažím sa kupovať kvalitne masové výrobky a dávať ich sporadicky. A že nikomu nemôže chutiť ovsené kaša a jedia to len ženy ktorý chcu schudnúť. A mnoho ďalších periel, ktoré som sa od toho človeka dozvedela. Pri tom ten človek ma sám problém s nadváhou

stanislavicenka
7. jan 2024

Inak, mamicky, tie co "plnite" deti sladkostami kazdy den, tiez si davate horalku kazdy den? A ste spokojne so svojim zdravim, ci s pohladom do zrkadla? Lebo asi to treba otocit, ked niekto, kto nepcha dietatu spadke kazdy den je hrozny rodic. Este aj ten blby zvyk, dat dietatu za "odmenu", ked zje obed/ranajky/veceru. Tiez sa za to, ze mate moznost sa najest, vybrat si, ze nemate nedostatok jedla odmenujete? Lebo toto cloveku logika neberie

lavender94
7. jan 2024

@stanislavicenka ja si neviem predstaviť, že by som dieta odmeňovala sladkosťami, ved to je ako psovi keď sa dáva keď poslúchne. Dám decku sladkosť keď na ňu ma chuť. A keď nie je odmalička naučené že sa to jedáva každý den, tak ho to ani každý den nenapadne.

Strana
z2