Dávate dieťaťu raňajky pred škôlkou?
Dcérka 3r nastúpila teraz do štátnej skolky. Nosím ju tam zatiaľ len na pol dna, aby si zvykla. Ráno ideme z domu cca 7:20, a už o 8:30 majú v škôlke desiatu-- chlebík s nátierkou, alebo dáke pečivo a maslom, a ku tomu čisté alebo ochutené mlieko. Moja otázka je, ze keď ju budím cca o 6:50, my sa len vycikame, umyjeme zuby, napije sa cajiku, oblečie a ideme peso co je cca 4minuty.. Dávali by ste v takomto prípade doma raňajky? Alebo stačí ta desiata?
Obed majú potom o 11:30
Napríklad moja musí dačo mať ale moja mám všeobecné problém z jedlom od roka tak že mi nenutime ale moja odmieta školskej jesť
Treba sa riadiť dieťaťom.moj najmenší vstane a už musí jest takže 7:15ranajky a potom je aj v škôlke.prostredny tak isto jedol pred školkou aj teraz pred tým ako ide do školy.najstarsi ten zas nikdy nejedol a ani teraz ako piatak. Az v škole je desiatu
Moj syn ranajkuje kazdy den. Od kedy ma zavedenu plnohodnotnu stravu.
Neraňajkuje, lebo vstáva 7:30 a ideme rovno do škôlky a tam majú desiatu 8:30. Ale on je slabý jedák, aj keď sme doma napr. cez víkend a vstane o 8 skôr ako o 9 nechce jesť.
Dávam, raňajky sú základ dňa a a chcem aby si vytvorila návyk aj do budúcna aby raňajkovala. Radšej nech neje v škôlke desiatu, aj tak keď čítam že majú sunkovu penu som rada keď to nezje
Ja dávam malej jesť. Keď si vypýta. Dneska ráno mala mlieko s cereáliami. Včera zjedla donut polku. A vypila mlieko. Pondelok si nevypýtala nič ,tak som jej nič nedala ,vypila mlieko trocha a šli sme do škôlky . Utorok si prosila vianočku s masielkom a vodu čistú. Nenútim ju jesť. Keď si vypýta dám jej. Vždy sa jej pýtam. Keď chodila predtým do škôlky vždy si pýtala niečo iné. Raz som jej vajíčka robila,inokedy varené si prosila. Niekedy len chlieb s maslom a zeleninku. Je to rôzne a nikdy nepýta to isté na raňajky. Mne tiež nechutí každý deň jesť nasilu.
Tiez nie. Ani pred skolkou ani potom ked uz isli do skoly. Neberie im zaludok hned rano jest. Daju si az desiatu v skole.
Zalezi na nej, moj syn normalne ranajkuje, lebo je hladny. Oni ale majú desiatu o 9:00.
My sme dávali raňajky doma, nie vždy jej chutilo v škôlke. Potom by bola hladná. Doma jej dáš čo jej chuti.
Je hladná, alebo nie? Podľa toho
Raňajky sú u nás základ a ani jedno moje dieťa neodíde z domu bez raňajok. Aspoň kakao vypijú, ale s prázdnym žalúdkom ani náhodou. Tak je to u nás.
My vstávame o šiestej a moje dieťa bez raňajok z domu neodíde. Učiteľkam som vysvetlila , že ak nebude chcieť jest nech ho nenutia
My sme hore od šiestej alebo skôr, aj keď odchádzame 7:30. Proste sú ranné typy 🙂 a sú hneď hladné, čiže raňajkujú. Ale ony celkovo jedia málo, mladšia obvykle pár cm clieb alebo dve lyžice kaše, staršia 10 cherry rajčín a pohár mlieka.
Ja dávam podľa toho či chcú, ale to je vždy iba nejaká maličkosť. Pol rožka, banán, alebo jogurt.
Áno ja som dávala raňajky pretože môj syn nemal rád tie nátierky a potom mu zošuchávali nátierku ale nejedol to....a ani ja keď som bola dieťa a ani keď mi poobede natlačili synov chlieb do ruky...možno to niekto obľubuje ale my veru nie
Áno ranajkovali všetci traja. U nás v škôlke majú desiatu okolo ,9-9:30 obed od 12:30 olovrant o 14:30

Moja si ráno vypije len mlieko a raňajky má až v škôlke. Tiež majú prvé jedlo v škôlke o 8:30. Keby jej dám doma aj raňajky, tak by určite nezjedla jedlo tam.