Raňajky pred škôlkou

21. sep 2022

Dobry den, chcem sa opytat ako riesite ranajky deti ked idu do skolky?

Zacala teraz chodit do skolky, chodievam s nou na siedmu aby som stihala bus, rano vacsinou vypije iba mlieko, ma pripravene aj ine, rozok, vajicko, kasu ale vzdy vypije iba mlieko.

Vacsinou ona vypila mlieko a pol hodku obcas neskor si dala nieco male kym nechodila do skolky. Mam ju budievat skor, aby stihla aj mlieko aj ranajky, alebo nech zje iba ranajky alebo jej staci mlieko ked maju v skolke aj desiatu, obed a olovrant?

Dakujem za rady.

hennyinnsbruck
21. sep 2022

Moja vyse roka neranajkovala pred skolkou.nedavno zacala …takze ty musis vediet ci tam vydrzi dovtedy

pribinak
21. sep 2022

Mlieko uplne stačí, veď má raňajky v škôlke

ibrunova
21. sep 2022

Moje deti nikdy doma nejedli, vypili granko a šli sme. Viac som ich nikdy nenútila, komu by chutilo jesť o 6 ráno. A akurát vyhladli tak, že v škôlke zjedli všetko.

nikha2809
21. sep 2022

Nebudila by som ju skôr, vypije aspoň to mlieko, moja dcéra za 4 roky čo bola v škôlke neranajkovala ani raz.Ved keď ti nezje nedonutis ju, načo zbytočne aby skôr vstávala

andrea78
21. sep 2022

Neranajkovali, vypili len napoj. Jest pred odchodom odmietali, potom som to uz neriesila, ved v skolke jedia okolo 8,30h, ranajky tym padom maju.

elizabet173
21. sep 2022

raňajkoval len mlieko a kúsok chleba so syrom, lupačky, koláča a pod. v škôlke bola desiata až o deviatej, to by bol hladný

patka06
21. sep 2022

Nebudiť skôr, mlieko úplne stačí, raňajky má v škôlke.
Moja dcéra ráno vypila iba trocha vody alebo čaju, keď sme prišli do škôlky do 30 minút išli jesť, to bolo pre ňu akurát.

elizabet173
21. sep 2022

@patka06 keď išli jesť do pol hodiny, to je zbytočné, aby dieťa jedlo doma, u nás to bolo až o dve hodiny, ale zase som nemala problém so vstávaním, väčšinou bol hore od pol šiestej 😨

maryetta
21. sep 2022

Tiez som detom chystala ranajky ale nejedli ich.

simonecka008
21. sep 2022

Moja rano vzdy puding papa alebo mlieko s gulickami .. ranajky mavaju aaz o pol 9 ..

jana_eyre_2
21. sep 2022

Moje staršie deti raňajkujú len cez víkend, ráno keď sa zobudia pred školou vôbec nejedia a jedia až v škole.. tak to bolo odkedy začali chodiť do škôlky.. nenutila som ich, sama mám skoro ráno nechuť a nedokážem dať okrem vody do úst nič iné.. celé detstvo som to tak mala..

Najmladší ráno zväčša vypije mlieko a zje nejakú maličkosť, napr.kusok briosky.. ale čím je starší, tým viac odmieta niečo iné ako mlieko.. naje sa v škôlke..

Ano poznám to, že sa vraví že raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa.. ale keď je raz človeku ráno na zvracanie z pohľadu na jedlo tak si myslím že sa do toho nútiť nemá.. (u nás sú také pocity ráno)

Ja si myslím že úplne stačí vypit mlieko a najesť sa az v školke.. ide o pravidelnosť a zdravu stravu.. hoci mnohí somnou nesúhlasia, myslím že nútiť ráno do jedla sa nedá..

1angelika
21. sep 2022

Je to individuálne, moja napríklad stále raňajkovala , pretože z domu sme išli o 6:15 a v škôlke majú desiatu až o 9:00 tak to by nevydržala nakoľko je od pol 6 hore..

shee11
21. sep 2022

My každé ráno iba termix 🙂

natalala
21. sep 2022

Moja zje pred skolkou v aute ovocnu kapsicku alebo obcas si da jogurt cisty alebo s musli (to si pyta iba ked na veceru papa manej). Do skolky ide na 8 a medzi 9-9:30 maju ranajky. Asi zalezi od toho, kedy vstava. Ak je uz o7 v skolke, tak by som jej mozno aj na cestu zobrala ten rohlik nech ho zje v autobude, ked jej hned po prebudeni nechuti.

tani777
21. sep 2022

Moja nechce,len vody sa napije..aj normalne ked je doma,niekedy az po hodine ide ranajkovat,skor hladna nebyva...moje deti ma naucili,ze jest treba vtedy,ked je clovek hladny,a nie podla hodiniek 🙂 bezne mavame ranajky,jedno teple jedlo kludne aj okolo 2-3 poobede a vecer len ovocie/zeleninu

queen_mary
21. sep 2022

Moj vstavao pol 7, da si kakao, po 7 si da jogurt/lupacku/chlebik,... ranajkuju okolo 8.40 a dovtedy by nevydrzal.

mamatroch
21. sep 2022

Mlieko / kakao mu uplne staci. Pripadne ak ma rad, tak napr. acidko pre zmenu.
Ja sa snazim, aby nieco mliecne vzdy prijali uz rano. Takze aj keby to bol pohar mlieka len, je to ok pre mna. Nas maly ranajkuje cca. 6⁴⁵. V skolke maju potom 9⁰⁰ chlebik s natierkou + caj. Rano ma teda mliecny napoj + niekedy mu davam este cornflakesy (mame vzdy naraz 2 rozne otvorene, pre ten pocit, ze maju deti na vyber 🤭), ak mas pocit, ze musi zjest nieco, mozno mu skus trosku cornflakesov ponuknut, aj keby len tak do misticky na chrumkanie k tomu mlieku. Alebo mozno jogurt...?
Urcite by som ho vsak nenutila vyslovene nasilu, nejaky chlieb, ci pecivo... ved to ma potom v skolke. Aspon nasi teda vzdy maju chlebik / pecivo, aby sa zasytili prave aj tie deticky, co su tam uz od siestej napr.

filipka250
21. sep 2022

Moje deti tiez pili iba mlieko okolo 6:30 a v skolke mali desiatu okolo 9:00. Nenutila som ich jest.
Az minuly rok dcera zacala ranajkovat (uz skolacka), syn skolkar len tento rok.

mjk40
21. sep 2022

Mlieko by malo stačiť do desiaty v škôlke. Aspoň bude istota, že ju zje. Lebo nášho škôlkara musíme do každého jedla nútiť inak by nejedol. Takže nevieme ako jedáva v škôlke.

zorkahorka
21. sep 2022

Ked zacal chodit do skolky, museli tam byt do 7.h. kedze hladny byval zly, napchali sme donho termix. Teraz si pyta aj sam,ze je hladny

stanislavicenka
21. sep 2022

@pribinak toje desiata, nie ranajky.

pribinak
21. sep 2022

@stanislavicenka to je jedno, vieme o com je reč

autor
21. sep 2022

Dakujem vam vsetkym za skusenosti. Ked sa malej rano pytam, co by si dala tak vzdy chc le iba mlieko, prvy tyzden sa este aj naranajkovala, zjedla kusok rozku alebo vianocku ale tento tyzden bez sance.
S tym budenim skor ma to napadlo, aby sa aj najedla rano, ale zas radsej ju necham vyspat, lebo ked cestujem musi byt uz fakt o siedmej v skolke. V skolke jedia po osmej, takze hadam jej to naozaj staci, podla toho co vraveli ucitelky tak s jedlom problem nemava na rozdiel od poslednych placlivych dni.