icon

Dávate skoro 1,5 ročnému dieťaťu ochutnať z vývaru?

martina374
23. feb 2016

Ahojte, zaujímalo by ma aké polievky teda okrem zeleninových dávate skoro 1,5 ročnému dieťaťu. Keďže nie každý deň mám zeleninovú polievku alebo obmenu roznych druhov zeleniny a ich kombinácii tak by som sa chcela spýtať ak mám urobený vývar aj s bujónom pre nás, či to môže jesť už aj dieťa kedže tam je ten bujón.
Alebo ked robite halusky dietatu napr. s tvarohom cim ich omastujete, obycajným maslom?

Strana
z3
moni244
25. feb 2016

@yogi123 kazdy ma inu predstavu, co je vyvar

lauricka
25. feb 2016

@moni244 ved to, ze to potom uz nie je vyvar, ci?

moni244
25. feb 2016

@lauricka ja len pisem, ako to niektory ludia robia, mala som takych par kolegyn, starsieho data a to nevysvetlis, ze ked tam nie je maso, ze to vyvar nie je

lauricka
25. feb 2016

@moni244 tak moze byt aj zeleninovy vyvar, ale ani do toho sa nedava bujon. Preto ma ta otazka prekvapila, ze preco by nemohlo dieta jest vyvar v takom veku. Ono to je asi myslene, ze ci moze dostavat bujon.

yogi123
Autor odpoveď zmazal
lauricka
25. feb 2016

@yogi123 presne tak to je

yogi123
Autor odpoveď zmazal
lauricka
25. feb 2016

@yogi123 ano, podla mna bol mysleny bujon.

yogi123
Autor odpoveď zmazal
bubelko
25. feb 2016

@yogi123 bujon je v preklade cisty vyvar. cize ak v restauracii ponukaju bujon s vajickom, tak je to cisty vyvas so surovym zltkom.
kocka (maggi, knorr) to je instantny vyvar/bujon. 😉

katka708
25. feb 2016

@martina374 ako pre nás, ale používam špaldovú, celozrnnú múku. Občas zahusťujem jeho bio kašami (nomina) ryžovou alebo viaczrnnou lebo tie majú nevýraznú chuť. Občas kukuričným škrobom a kde sa dá aj vareným zemiakom. Ale jeme to všetci, snažím sa varenie zjednodušiť ako sa len dá a radšej stráviť dopoludnie so synom vonku ako variť x jedál na výber.

lauricka
25. feb 2016

@bubelko tak to je este presnejsie, ano, zakladatelka asi myslela tu instantnu kocku, ktora sa pouziva, ked clovek chce urobit z vody kvazi polievku a ten sa nepoklada za velmi zdravy a vhodny pre deti (alebo pre kohokolvek)

bubelko
25. feb 2016

@lauricka ja viem, ze instantny bujon nie je zrovna ziarivy priklad vhodnosti 😉

katrinka8
25. feb 2016

@martina374 - 😀 😀 😀 No, dnes zase perlil, nechcel sa stískať s kamarátkou (ona sa chcela), ani so mnou, a keď sa ho pýtam, že s kým sa bude stískať, tak mi povedal, že "s mäsom pečeným" 😀

martina374
autor
26. feb 2016

@lauricka ja som tym myslela polievku kde vyvarim mäso a v ktorej je zaroven aj bujonova kocka.

libka1
26. feb 2016

@martina374 skus to niekedy bez toho bujona, je tam fakt zbytocny 😉 ked kvalitne maso/kosti povaris par hodin a das k tomu statocne zeleniny, ziaden bujon sa tomu nevyrovna...

martina374
autor
26. feb 2016

@libka1 ved ja viem ze sa da aj bez bujonu,len my sme si na to akosi zvykli...ale kvoli malej to budem robit bez bujonu. 🙂

libka1
26. feb 2016

@martina374 ja viem ze zvyk je zelezna kosela. moja mati tiez len s bujonom. minule som spravila dobry silny vyvar z hovadziny s kopcom zeleniny a ona mi ze aky ho mas dobry. som jej povedala ze to zato ze ho nekazi bujon 😀 ale ja sa priznam, ja varim vyvar minimalne 5 hodin 😅

lauricka
26. feb 2016

@martina374 dobry vyvar nepotrebuje bujonove kocky a mate po starosti

evicaveverica
30. sep 2016

Baby a hovadziu polievku 10mesacnemu by ste dali? Teda varenu aj so spikovymi kostami...inak by som sa nepytala.. Lebo ja vsetky polievky co varim tak ich nikdy nesolim (kvoli psovi ze dostava z nich maso a kosti 😂 ) cize mozem v pohode polievocku posunut aj dcerke, len pri tej hovadzej si to meviem bez tych spikovych kosti predstavit ako by chutila. Najskor ako vechcet 😂

katka708
30. sep 2016

@evicaveverica Ja by som dala ale asi z kostí z overeného zdroja. My našťastie máme vlastné takže môj syn jedol ako 10mesačný už aj telacie mäso.

kvetinka75
30. sep 2016

ja bujon nepoužívam vôbec a dá sa to, aj zeleninové polievky sú dobré bez bujony, stačí pridať rôzne bylinky, Alebo spravím viac mäsovej polievky a odložím vývar do mrazničky a potom len pridám do zeleninovej polievky. Do druhého dňa to v pohode vydrží. A netreba bujon.

babatkoo
30. sep 2016

Ja robim vyvary z masa pre maleho 2x do tyzdna. Ked robim zeleninovu tak mu obcas do vodu hodin štvrtku zeleninoveho bujonu. Stale mu varim zvlast aj ked ma 16 mesiacov. Lebo mi sa radi viac prichutime
@evicaveverica

juhseverzapad
30. sep 2016

Aj deti majú chuťové bunky, tak im kľudne doprajte.

Strana
z3