Dehydrované dieťa nechce ani jesť
Maminky prosím o skúsenosti a radu.
Takmer 3rocne dievčatko, 12kg, nechce jesť a piť, včera predvčerom bola u Dr. mala v tele rotavirus, no už je prekonaná, dnes vypila 500ml vody, lyžičku ryže, nechce jesť vôbec nič, ani blbosti, v moči má aceton, stupeň dehydratácie 3" krížiky"
Cikala 3krat dnes, stolicu mala.
Na pohotovosti sa vyjadrili, že dehydrovaná je tak že by mala ležať, ale keďže je cula ako rybka poslali nás domov. No veľmi som v strese, či mi neskolabuje, keď nič nemala v ústach celý deň a pol litra vody je málo.
Cula je podľa mňa z toho že som ju davkovala vitamínmi intenzívne poslednú dobu.
Zažili ste hladovku u dieťaťa ktoré je aj dehydrovaná? ako ste to riešili?
@giulliette24 mali jej dat infuzku... skús jej so striekačkou od nurofenu strieknut každých 5 minút do úst vodu... takto som to robila keď mi nechcel malý piť... sú aj prípravky v sáčku, ktoré treba podávať v takýchto prípadoch... len dostaň do nej tu vodu.. najlepšie neperlive minerálky
@giulliette24 kúp v lekárni enhydrol, je to rehydratacny roztok. Rozrobis vo vode a dávaj hoci po lyžiciach
@giulliette24 dolezita je rehydratavia. jedlo pocka. daj jej napr cmulat lad. ponukni jej hocijake flasky hrnceky nadobky na pitie. pokojne jej daj aj colu vineu vodu so stavou slamku hocico len nech pije odstavte spolu pomaranc. uplat ju nalepkami. nech si sama vyberis v obchode napoj. vela stastia. v jedle skus bud polievku mlieko alebo piskoty s mliekom. alebo kup cerveny melon. vela stastia. alebo ju strc do vane a povedz jej ze moze pit odtial. alebo cajova party s jej hrackami oblubenymi
Daj jej čas, pol litra je fajn. Zajtra to bude isto lepšie. Predpokladám že probiotiká berie, telo má aj svoje zásoby energie a keď sa jej obnoví trávenie tak začne aj jesť. Sama vidíš že je čulá.
Priprav jej rehydratačný nápoj, podávaj v malých dávkach ale často, okrem vody by som ponúkla ovocné šťavy. Jedlo v tomto momente nie je dôležité, postupne sa rozje
Dôležité je že pije. Jedlo počká. Môžeš jej ponúknuť napr slané tyčinky, take tie úplne obyčajne. Je na nich soľ a to je dôležité.
Jesť bude veľmi pomaličky, je dosť mozne že ju aj bruško boli.
Jedlo neries to je ok.
Vodu skus po lyzickach skus sa s nou zahrat ze kto prvy vypije(moj je velmi sutazivy takze to vzdy zaberie) skus slamky striekacky.
Aj nic skusila by som uplatok ak vypijes poziciam ti mobil tablet pustim ti oblubenu rozpravky nieco co na rada a nema to bezne..
@giulliette24 ahoj, jest nemusi, hlavne nech pije, kupte v lekarni kuliska alebo iny rehydratacny roztok, doplni jej to chybajuce vitaminy a mineraly, potom skuste nejaky slaby vyvar alebo polievku zo zaprazky, resp. len tu "vodu" a nejake suchare k tomu, ci krutonky. ked jej bude lepsie tak sa naje.
@giulliette24 tak ako poradili dievcata vyssie- do striekacky od nurofenu. Po mililitrikoch davat do pusinky vodu- treba do boku pusinky, vtedy by sa jej nemalo podarit vodu vyplut von. Drzim palce.
@giulliette24 no vidis, tie tabulky a teoria...pol litra je malo, mala by lezat, ale je cula...tak ver jej, jej telu, jej pocitu...pol litra bezne vypije moj 3r syn, viac do neho nedostanem za zdraveho stavu...cikala, mala stolicu, super...bud s nou, zlepsuj naladu, telo sa postupne da doporiadku, ponukaj nieco dobre, postupne sa chyti, hlavne klud...rotavirusy su hnus, poznam
@giulliette24 moja malá teraz nejaký vírus najprv vracala a potom mala aj hnačku dva dni bola ako handrova babika nejedla od soboty do utorka Pila najprv malo a nám pomohlo že sme jej púšťali vodu z vodovodu a ona náhla hlavu a napila sa a tak postupne začala viacej piť treba vydržať bude dobre
@andrejka1974 to ma mrzí, hovoria mi lekári že je teraz veľmi veľa takto chorých detí
Ďakujem ešte raz ženy milé že ste napísali rady a skúsenosti, najmä v čase keď ma človek pocit že na nete je len nenávisť, dostalo sa mi nezištneho pochopenia a pomoc od neznámych ,🙂 ukludnila som sa a malá dnes vypila liter vody, pýtala si aj jesť, juhuuu 🙂
Buďte zdravé!
@giulliette24 to sú výborné správy🙂. Tak už len trošku podiétovať a bude fit.
@pinkgirl áno, verím že ano
Ahoj,môj syn v lete v tých horúčavách s hnačkami aj skončil s dehydratáciou v nemocnici.. boli sme tam dokonca dvakrát, druhýkrát hneď po týždni, ako nás prepustili, lebo predtým na infekčnom schytal zlatého stafylokoka. Bolo to strašné, naozaj zle. Druhýkrát mi tam nejedol 3 celé dni. Prvý deň dostal infúziu, potom už som len striehla na to,aby pil. Mali sme šťastie,že mu chutil čaj v nemocnici. Hovorili mi,že to,že neje ešte nie je taký problém, deň dva zvládne, hlavne aby pil,pil,pil
Ináč odvtedy mam doma prichystaný Kulisek a Enhydrol, ako prvá pomoc pri dehydratácii, keby náhodou bolo treba,aj keď áno, ani zdravé dieťa by to veľmi pit nechcelo, nieto choré,čiže je tiež malý zázrak to d nich dostať... Neboj sa,mala to zvládne. Hlavné kľud, a podavaj tie roztoky či vodu aspoň po lyžičkách.
@oblecenie99 chutnejší rehydratačný nápoj ako Kulíšek či Enhydrol pripravíš doma z bežne dostupných surovín:
120ml čerstvo vytlačenej pomarančovej šťavy
60ml čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
500ml vody
2 lyžice polievkové lyžice medu
štipka /taká väčšia/ morskej soli
Všetko spolu poriadne zamiešať, aby sa suroviny spojili
@patka06 Dakujem 🙂
@giulliette24 je toho veľa u nás to mala mladšia potom ja našťastie len jeden deň a o týždeň muž a toho to položilo veľmi celý týždeň nebol schopný ničoho bolo to hrozne
@giulliette24 gratulka tesim sa s vami ako ste to obe zvladli

A moc mala tmavý?asi by som tiež bola v strese.Nechce ani postrúhané jablká do toho piškótu?chápem, že po rotaviruse nemá chuť, ale mohli jej aspoň infúziu dať asi jej nechceli robiť stres Keď je cula, nepolihuje snáď sa zajtra rôzne, rozpije...my sme súťažili s dcérou, keď nechcela piť,cze som jej dala slamku do pohára a skúšala či vypije viac ako ja formou hry Jasné, že nevypila, ale vypila viac ako bezne