Dieťa alergické na domáceho miláčika
Ahojte, prosim Vas ako sa Vasim detom prejavovala alergia na zvieratko a ako ste sa s tym popasovali? Da sa s tym nejako bojovat aby bolo aj dieta ok a aby zvieratko nemuselo ist z domu?
Mame 4 rocneho synatora, 13 rocneho psika, ktoreho mam od steniatka a este potkaniky. Posledny cca rok si maly vela suchal nos.. stupnovalo sa to viac a viac a cca posledny pol rok ma vkuse nadchu, nos ho stale otravuje, kycha, sopli a vzdy mu to prerastie do choroby;(
Berie aerius a do nosa avamys ale bez ucinku😥 mame cisticku vzduchu, ktora ide 24/7 , periem pripravkom urcenym na zabijanie alergenov, vytieram zvieratam kozusky a cistim prislusenstvo, pelechy pripravkami na to urcenymi, potkany maju specialnu podstielku s ktorou mozu pracovat aj astmatici a alergici.
Su tu aj šokované matky, ktoré by zviera okamžite vyrazili preč, ale rada by som vedela, kedy naposledy boli s deťmi na kožných testoch na alergie. Lebo ich detičky možno žijú doma s horou alergénov, ale milé mamičky to neriešia, lebo deti nereagujú, len by im vyšla citlivosť v teste. Ani toto dieťa možno vôbec nereaguje na psa. Keď pes nenecháva chlpy, sliny, moc a... po celom byte, ale vo svojom veku chrape v kúte, tak by som hľadala problém skôr inde. Keďže aj vonku ma malý problém. Treba volať imunologicke a konzultovať to, pýtaj sa na tie vzdušné plesne napr., tie sú všade.
@mamutka ale ved ked je dieta v dennom kontakte s alergenom - trva cele tyzdne, kym sa komplet "vycisti" a znovu zresetuje imunitny system. Nechapem, na co by som deti mala tahat na testy na alergie, ked neboli vyse 5 rokov ani jedno chore, nemaju sople, oci, kozne problemy, to je zas napad... vyslo mu, ze je na tieto zvierata alergicky a oni ich maju doma! Viac tam netreba rozmyslat nad dalsimi alergiami - ktore inak mozu vzniknut, pridruzit sa, ked je dieta stale alergenom drazdene... a skonci to astmou...proste uplne od veci stavat zviera nad zdravie dietata, absolutne mimo je to.
Robía tu zas zenske hysaky kvôli zvieratám. Tvoj syn nemá alergiu až takú strašnu. Prvé by som aspoň do inej izby dala potkany. Hlodavce majú silný moc a sú viac alergické. Aspoň tak, aby s nimi syn nechodil do kontaktu a nehľadkal ich. Pes je už starý, ten tu za rok možno ani nebude. Nepúšťaj ho do synovej izby ale dať preč toho psa by bola jeho smrť. Tie alergie sa často prekrývajú, čiže môže mat ešte aj niečo iné, napr roztoče. Ja som silný alergik, mám doma 2 macky a 3 osmakov. Toez na alergo dr skoro odvalilo. Ale zvykla som si, nemám žiadne prejavy, dokonca sa mi výsledky zlepšili. Vezmi si, že pri alergií na trávy a pele sa alergén ako ockovanie niekedy podáva do tela, aby si telo zvyklo. Veľa ľudí má tieto skúsenosti. Dôležitá je ak psychika
a ja napr bez zvierat žiť neviem. Skús poprípade dávať colostrum. Držím palce
@anjelicek26 ona nestava dieťa nad zviera, ona hľadá rady a riešenia. Žijem s alergiami celý život, viem co je život s alergenom v byte. Nikomu nekazem ísť na testy na alergiu, keď ma zdravé dieťa, ale keby tam ľudia chodili, možno by boli veľmi prekvapení, že by nejaká tá dvojecka vyšla ich deťom s potkanom, pričom doma naňho vôbec nereaguje. Hystericky tu niekomu písať ze povyšuje zviera nad dieťa je fakt cez čiaru, naozaj nemám dojem, že by zamykala podvyzivene dieťa v malej izbe kým chodi so psom po výstavách a salónoch. Povysovanie jedného nad druhého snáď vyzerá inak. Ma citovú väzbu k starému psovi, tak si hod kameňom, lebo keď máš tiež psa, tak myslíš ze tu väzbu chápeš. No nechápeš, si proste majiteľ psa. Ja verím, že ako súdna žena hľadajúca riešenia urobí pre svoje dieťa všetko čo treba, ale hneď jej splechnut do očí že pes jej je viac ako dieťa, to je naozaj nonsens
Ano,aj u nas takto isto. Pes musel prec. Dcera dlhodobo tocila choroby,mysleli sme si ze problem je skolka,ale problem bola alergia na psa ktoru potvrdili az z krvi na 2hy krat. Pes je z domu vyse 2rokov a to dieta este nebolo chore. Ani sopel.Nic. To nedas kym tie alergeny doma budu s dietatom. Mozes sa aj pokrajat
@mamutka to dieta ma dlhodobo problemy, nie je to zo dna na den. Koleduju si, ze to bude chronicke, ze bude mat astmu cely zivot. Moze sa aj na hlavu stavat, tie chlpky prenasa aj ona na rukach, obleceni, ked je v kontakte zo zvieratom... zavriet v jednej izbe nestaci, to proste nepomoze. Citove vazby mame k nasim zvieratam aj my, ale proste v urcitom momente musi zvitazit zdravy rozum. Skusali kadeco - situacia sa nezlepsila. Tie zvieratka musia inam.
Nečítala som príspevky ale v prvom rade zistiť z čoho to ma ci ide ozaj o alergiu na zvieratá alebo niečo iné. Ak sa potvrdí alergia na zvieratká sú dve možnosti donekonečna každý deň dookola pchať do dieťaťa lieky na potlačenie alergie alebo žiaľ pôjdu zvieratká z domu. To už sa musíš rozhodnúť ty co je pre teba dôležitejšie. Testy na alergiu robí bud pediater alebo za pošle na imunológia alergologiu. Je to obyčajný odber krvi nič strašné.... Držím palce aby sa to to vyriešilo k maximálnej spokojnosti všetkých členov domácnosti 🙂
@kulumulu123 alergiu maju potvrdenu na tieto zvieratka.
@anjelicek26 nuž, mňa by zaujímalo, či ešte niečo iné vyšlo. Preto píšem o vzdušných plesniach. S tým mame skúsenost my a to je ťažký celoročný problém, veľmi nenápadný. A ak aj nabehne na začiatok astmy, krásne to môže riešiť, mame skvelú Dr, teda už ju roky nepotrebujeme, ale vďaka jej radám sa pľúca nádherne dali dokopy, to nie je stav, ktorý nemôžeš zmeniť. Netreba tu ženu strašiť hroznými predpovedami, že ak nechajú dožiť psa, dieta bude do smrti na Ventoline
@anjelicek26 no tak to je dosť blbé. V tom prípade sa pani musí rozhodnúť co je pre ňu dôležitejšie tak jej držím palce 💜
Teraz sa už vobec neodporuča uplne eliminovať alergen, prave naopak. Čim skor sa s nim stretne tym viac sa organizmus prisposobi. Ja mam alergiu na psa a cely život psa mam. A mam aj ine alergie, prach, perie, roztoče ,, neviem či mam teraz sedieť na zemi bez gauča aby tu nebol prach alebo čo😂 a spať bez periny aby som sa nestretla s roztočmi 🤷🏼♀️ Skor by som dala preč potkaniny, s morčaťom som ani ja nedokazala žiť ale psa by som preč nedala. Skus ho častejšie kupať. A mimochodom už mesiac ako každy rok smrkam nonstop 24/7 , svrbia ma oči, nos. Teraz su tie paliny a ambrozia vo vzduchu. Ak sa ti zda že momentalne vidiš zhoršenie skus si o tom prečitať.
Ospravedlňujem sa za slovosled ale mam tu maleho narušitela a trha mi niť😄
Ja ťa uplne chápem. Blbky si nevšímaj. Ja som jasne pochopila, že vôbec nepovysujes zviera nad dieťa a hľadáš riešenie. Zbaviť satoho psíka nie je riešenie. Potkanov by som dala ihneď preč, im je to fakt úplne jedno. Celý dom vyčistiť, vydrhnut. Tie chlpy vedia byť všade. A psikovi zatiaľ vyhradiť miestnosť, kam dieťa chodiť nebude a intenzívne mu hľadať nový domov 😥 zároveň by som zisťovala, či alergiu skutočne spôsobujú psie chlpy. Nechce sacmi verit, ze až v takom množstve... Máš to ťažké. Ja som ročneho psíka nechala u rodičov, keď som sa vydala, keďže tam je aj druhý pes a je im tam veselšie ako by bolo tu, kde mam xy aktivít a bábätko na ceste. Trhá mi to aj po roku manzelstva stále srdce, našťastie je len u susedov. Ale stále mam normálne výčitky. Môjmu psikovi je u našich však dobre, tam je doma a ja som s nim denne. Ale keď prídem, to máš vidieť, čo prežíva, aztaa trasie od radosti. Ja som ho ako šteňa mavalla vposteli. Ide sa za mnou zblázniť 😅 Váš 13 ročný to odlúčenie nebude dobre zvládať. 😥 Ja verím, že nejaké riešenie nájdete
@dominika_sk presne, mala som kedysi alergiu na mačku, ktorá trvala roky rokúce a mačku sme mali doma. Teraz máme 2 mačky a po alergii ani stopy. Telo sa s tým nejako vysporiadalo samo...
@0silvia0 my sme mali psa 13rokov mame vznikla astma a zistila sa alergia na psov plucna radila zbavit sa psa. Mama je dospela vybrala si vydrzat kym dožije bol uz starsi. Ked odisiel do vecnych lovist jej stav sa velmi zlepsil. Ale to bola volba dospelej trpiacej osoby. Dieta by som tak trpiet nenechala .Moje deti psa mat zial nebudu lebo by k nam potom mama neprisla. Ale to su volby. Ja mam alergiu na macky a je to dost neprijemne Je super ze tvoje telo sa s alergiou vysporiadalo same. Ale to nezarucuje ze ten maly nebude mat zhorsenie zdravotneho stavu. Autorka si psika samozrejme necha. A ked sa nedajboze malemu casom vytvori astma tak to bude z niecoho ineho z vonku .
@miadi ja som reagovala na príspevok @dominika_sk nie na autorkin... ale na mieste autorky by som tiež nechala starého psa dožiť so svojou pôvodnou rodinou. Nuž, asi som nezodpovedná, ohrozovala by som dieťa atď., ale takto by som to riešila ja bez ohľadu na to, čo si kto myslí na modrom koni.
@anjelicek26 to, že vyšla alergia na psa ešte neznamená, že musí mať aj prejavy. Môj syn je podľa vyšetrení alergický na pele stromov a pritom nemá žiadne prejavy, takže ani žiadnu liečbu. Rieši sa to len keď na ten alergén aj reaguje.

ja som alergicka na psov, macky, perie, roztoce...na vsetko...a mala som aj psa a teraz mame na chalupe macku, ktoru hladkam a obcas spi so mnou v posteli...pred tym som mala aj astmaticke zachvaty...odkedy mam zvierata sa to postupne upravilo...nereagujem na nich alergicky...skor roztoce mi vadia...naucila som sa s alergiou zit...moje deti vyrastali so zvieratami a nic im nie je...dokonca byvali menej casto chore...