icon

Dieťa odmieta jesť rukami

30. jún 2025

Ahojte. Malý bude mať o pár týždnov 1 rok (narodil sa o mesiac skôr). Papá všetko, UM má len v noci, ráno. Avšak nechce mi nič vziať do ruky t.j. nechce jesť sám ako iné deti (chrumka, rožok, chlieb, ovocie). Chytí do ruky a hodí na zem. Ako keby mu prekážala konzistencia. Skúšala som všeličo, došli sme len k tomu, že kŕmi mňa. Som z toho smutná a neviem čo mám robiť. Každý v rodine do mňa hustí, že ešte nevideli také dieťa, čo by v takom veku nejedlo samé rukami, že to nie je normálne.
S hračkami sa hrá normálne, berie všetko do ruky.
Mali ste to tak niektorá a časom začali Vaše detičky jesť aj samé?
Ďakujem za odpovede

janetinka27
30. jún 2025

Ahoj,.v prvom rade zahod za hlavu vsetky udivene reakcie ostatnych ludi. Ved dieta ma na samostatne jedenie casu dost.nase papa kusky bananu, polozim ich priamo na pultik detskej jedalenskej stolicky.obcas zahodi,ale ked je dieta hladne,tak zje.a ci teraz alebo za pol roka,tym sa netrap,no a co,ved ho nakrmis.

biba_18
30. jún 2025

moje dieťa nebralo do rúk nič z čoho sa mohlo zašpiniť - a nikdy, naozaj nikdy, nebol ako iné deti ako prasiatko že by mal špinavú pusu alebo jedlo všade po tvári, musela som zakaždým pusu utrieť keď mal na perách niečo… 🤷‍♀️
bol schopný 1/2 hodiny ležať bruchom v mláke so zdvihnutými rukami kým som ho nedvihla - lebo on si ruky na zem do blata nezložil 😂

jaskolka
30. jún 2025

Moji nikdy veľmi nejedli rukami, doteraz nemajú radi,keď sa zašpinia. Buď som ich kŕmila, alebo v roku už normálne lyžica, vidlička. Syn ani banán do ruky nevzal,len kolieska na tanieri a napichoval si. Ja som vraj ako dieťa bola taká istá, napríklad keď mi dali chlieb s maslom,alebo nátierkou, neexistuje,aby bola cez okraj,nedotkla som sa potom. Čokoládu som jedla len držiac spodok v obale,keď mi kvapla zmrzlina,bol koniec sveta, nenávidela som lepkavé ruky, cukrovú vatu som nikdy nejedla práve preto.
Úprimne ja sama neznášam,keď vidím deti,ako sa babru v jedle,roztieraju ho všade,zalepené od vyzivy,či lízatka(moji majú zákaz lizatiek)asi by ma porazilo,keby to moji robili 😅😅

biba_18
30. jún 2025
@jaskolka

Moji nikdy veľmi nejedli rukami, doteraz nemajú radi,keď sa zašpinia. Buď som ich kŕmila, alebo v roku už normálne lyžica, vidlička. Syn ani banán do ruky nevzal,len kolieska na tanieri a napichoval si. Ja som vraj ako dieťa bola taká istá, napríklad keď mi dali chlieb s maslom,alebo nátierkou, neexistuje,aby bola cez okraj,nedotkla som sa potom. Čokoládu som jedla len držiac spodok v obale,keď mi kvapla zmrzlina,bol koniec sveta, nenávidela som lepkavé ruky, cukrovú vatu som nikdy nejedla práve preto.
Úprimne ja sama neznášam,keď vidím deti,ako sa babru v jedle,roztieraju ho všade,zalepené od vyzivy,či lízatka(moji majú zákaz lizatiek)asi by ma porazilo,keby to moji robili 😅😅

@jaskolka bože, moje dieťa je dospelé a ešte si tak banán sám pripravuje 😂

marianarem
30. jún 2025

Moj bol taky, ale teda on to nielenze nechytil do ruky, ale ani nezjedol. Ani chlieb, banan..jedine co daval boli suche tvrde veci. My sme sa hrali rozne hry, proste bolo obdobie, ked som akceptovala, ze jedlo bude len na hranie a cielom bolo, aby ho vobec chytil do ruky. Casom zacal aj jest.

tejana
2. júl 2025

Ja jej to musím dať do misky spolu s chrumkou 😅 to si začne potom všímať a papať.. keď tam není chrumka, tak ignor.. keď tam je.. tak najprv spapá tú a potom ostatok..