icon

Dieťa odmieta jesť v škôlke príborom, čo robiť?

shawlin
31. máj 2024

Baby prosim poradte mi lebo som.uz zufala 😐 mam doma skoro 6 rocneho nejedaka...doma papa svoje jedlá v skolke nic a ked aj nieco zje nechce jest priborom no doma s tym nema problem ... Natoci spagety aj tarhonu lyzicou zje ..polievky odmieta preto tou lyzicou malo papa ale nema problem nabrat na lyzicu ...ucitelky sa stazuju ze nevie a nevie a naucte ho.... rukami je ryzu aj zemiakovu kasu 🤦🏻‍♀️ nerozumiem preco to robi ...v skolke si z toho kvoli tomu deti robia z neho srandu onalepkovali ho podla mna aj ucitelky 🥺 moje dohovaranie nech papa priborom absolutne nepomaha...co mam akoze robit?

Strana
z2
tamitamitami
31. máj 2024

Je to dieťa, skúša čo si môže dovoliť (putá pozornosť). Alebo jedol rukami pizzu a zapáčilo sa mu to tak teraz skúša. Určite to nie je žiadna diagnóza. Ja osobne za tým ani nič extrémne strašné nevidím. Samozrejme za predpokladu že jedenie príborom má zvládnuté a vie tak jesť. Normálne sa sním porozprávaj a upozorni ho viac to nerieš. Keď si to nikto nebude všímať prestane stým.

shawlin
autor
31. máj 2024

@luccija maly povedal ze deti jedia rukami on si da ale suche bez polevy ... A dobra poznamka ..on to oredtym nerobil iba poslednu dobu cca 3 mesiace

shawlin
autor
31. máj 2024

@mamina7070 davame odklad este lebo je narodeny koncom augusta a este je hravy dost ... Ano navrhnem nech ho nenahovaraju jest rukami ...a doma je normalne akurta mu kasu robim zemiakovu a maso na stave ..cestoviny napichuje riadne ...aj reze..aj ked maso trochu uteka ale reze dokaze porezat normalne ... Predtym ozaj nespominali jedenie rukami ani ked nstupil do skolky

mamina7070
31. máj 2024

@shawlin skus mu doma varit tak ako v skolke tj nie stale kasu ale aj zemiaky a nech trenuje s priborom
kludne mozes napr take aktivity ze nech poreze nieco na 5 kuskov 3 at zadaj pocet a tak precvicuj s nim mozno mal nejaku blbu skusenost a ma blok

luccija
31. máj 2024

@shawlin tak možno nechce jesť a teda, aby videli, že je tak sa s tým hra, že prstom vyberá zrniečka ryže🙂podľa mňa robí divadlo aspoň zabije čas🙂)

shawlin
autor
31. máj 2024

@mamina7070
Rano vravela ucitelka ze mu povie jedz aj rukami.len jedz a sla som po neho skor dnes a ona ze dnes jedol tortu normalne ale zase vravela ze nech aj rukami je len nech hladny nie je...druha ucitelka sa potom stazuje ze je rukami ... Doma riadne noz vidlicka lyzica velka ..mala. vymysla samozrejme ale poje ..nikdy predtým take priblemy neboli aby pribor nepoužil je to cca fakt tie 3 mesiace ale iba sem tam.zobka rukami vraj tu ryzu ...dnes som sa pripravila a ukazala ucitelkam ze doma mi normalne ..ukazala.som im videa obom ako nataca spagety ako nabera jedlo .. ale on mi chodil pred casom domov s placom ze nech mu daju vsetci pokoj ze ucitelky ho nutia deto ho nutia baba s dedkom sa pytaju kazdy den ci uz.jedol a ze nechce ist do skolky lebo deti do neho vrtaju ze nevyrastie ...v skolke sme boli na zapis hoc davame odklad...vsetko bolo ok vraveli ze sikovny je ale ze je to na nas.ci dame odklad alebo nie

shawlin
autor
31. máj 2024

@shawlin este doplnim ze praveze je riadne tarhonu nabera ci na lyžicu alebo vidlicku ..zje aj peceny zemiak ...cestoviny s kukuricou napichuje krasne

shawlin
autor
31. máj 2024

@luccija jo...moze byt ...šupe sa v tom ...ako viem ze z toho vyrastie len som sokovana bola ze akoze co sa to deje povedali mi to prvykrat tak som kukala ako vyorana mys...druhykrat ze uz lepsie to je uz zje lyzicou stavu z polievky a vcera jak zadelili ze ryzu zobal tak a kasu??? Normalne na.mna naval potu ze co hovoria vravela.som ze doma toto nemam 🤷‍♀️ Ze netusim co to je ci z trucu abo z nervov .. musime s nim este porozpravat...ale dnes tam zjedol aj chlebik a tu tortu co som uz skor spominala

simca06022011
31. máj 2024

a nebude to tym, ze on pochopi ze "zjedz to aj rukami, len to zjedz", ze proste automaticky to zje rukami?? :D lebo ked az je lyzicou a raz rukami, tak to musi mat nejaky dovod...
a teda to pocujem prvy krat ze by deti riesili, ze jedz lebo nevyrasties... :D

nikaeli
31. máj 2024

6-ročné dieťa má vedieť jesť príborom. Nehovorím, že si má vedieť 100% nakrájať mäso, ale minimálne má vedieť používať lyžicu a vidličku. Okrem toho držanie lyžice úzko súvisí so správnym úchopom ceruzky, a teda s návykom na písanie. Je predškolák, popracujte na tom kým pôjde do školy.

luccija
31. máj 2024

@simca06022011 chlap🙂čo počuje to spraví.Hlavne nech mu prestane každý rozprávať, že nevyrastie atď,...lebo mu spravia úplne stres z jedla

Strana
z2