Dieťa odmieta príkrmy: Ako postupovať?
Ahojte mala bude mať už pol roka kojena nieje odmieta aké kolvek prikrmy plače. Nenutim ju ale aby jej nechutilo nič. Par krát niečo pomáhala ale to bol asi svetlý moment. Možno len neviem odhadnúť čas kedy nie je ešte veľmi hladná ale zároveň aby hladná bola a zobrala si. Neviem doktorka mi tiež hovorila ze tým ze není není by už niečo mala popapat alebo javiť väčší záujem. Skúste mi poradiť. Dávam vo forme mixovanej takej poloriedkej ako vyziva detská
Dieťaťu stačí mlieko aj do roka a oliznut ochutnať stále ponúkať.. mne dcéra jedla až v roku niečo prvý krát,všetko bojkotovala...je najvyššia zo súrodencov,úplne zdravá, spapa úplne všetko.. nič jej neušlo...
@anjelicek26 ja si myslím tiež ze ak by jej mliečko nestačilo telo by si začalo pýtať niečo iné ma peknú dávku 170 ml na večer spávať kasu myslím si ako hovoríte ze stačí zatiaľ zoznamovať s jedlom
@tatiana234 je to tak. Daj jej cas občas niečo do ruky ci tie cucacie cumle na ovocie.. prijde to postupne. Hlavne žiaden strach,že musí.. nemusí..
A prečo chceš odhadnúť čas, kedy ešte nie je veľmi hladná??? Toto som nepochopila. Jasné, že keď ju naleješ mliekom, tak nebude chcieť príkrm. Lebo ešte nie je hladná. Plače, lebo nedostane presne to čo by chcela, na čo je zvyknutá. Asi nebude nejaký gurmán, čo rád ochutná všetko nové. Nemá na to povahu. Len či jej ponukaš naozaj príkrm vtedy, keď je hladná. Ona môže byť aj veľmi hladná. Čo je na tom zlé?

Ved poskusaj. Nasej na zaciatku chutili len tie kupovane, tak som davala tie. Po par tyzdnoch uz bola v pohode aj s varenym. Navyse, este len zacinate, uspech je aj par lyziciek.