icon

Dobré kaše pre 6-mesačné bábätko

kika12345k
8. sep 2023

Ahojte. Aké sú dobre kaše pre bábätko? Používame aktuálne tie ovocné od Sunar, len som počula že v nich je veľa cukru, no maličkej chutia. Viete mi poradiť?

jj298
Odpoveď bola odstránená
bluemoon24
8. sep 2023

@kika12345k samozrejme, ze ji chutna, je to extra sladke. Kup v DM ty jejich obyc kase, napr. ovesna, 6-zrnná a pomackej tam treba trosku bananu 🙂

svokrinjazykmonika
8. sep 2023

@kika12345k ja kupujem tieto, majú veľa druhov. Neviem, možno tu niekto napíše že je to odpad 🤷 a z dm kašu asi iba banánovú. Ostatné chutia ako kartón.

milanemila
8. sep 2023

@kika12345k no tie su asi najhorsie 🙈 a ano detom chutia, lebo cukor detom chuti 🤷🏼‍♀️ Takze bud uvarit kasu z klasickych zrn alebo ak instantnu, tak nominal su dobre ale aj tie dm bio neochutene nemliecne. Mne ich v pohode jedava skoro kazde rano 3,5 rocna, spravim jej ich s mliekom neosladzujem a na vrch vacsinou trosku medu alebo jej tam namevim mrazom susene ovocie, skorica, kakao…

kika12345k
autor
8. sep 2023

Ešte tieto som pocula že sú dobré

kika12345k
autor
8. sep 2023

@bluemoon24 tuto myslis? 🙂

bluemoon24
8. sep 2023

@kika12345k ano, treba tuto 🙂 i ten obrazek z countrylife nebo nominal kase jsou dobre. Ty z DM jsou oznaceny jako potravina pro male deti, takze prochazi nejprisnejsim testovacim procesem (vsechny takto oznacene potraviny), ale ja jsem davala i ty nominal nebo z countrylife jsem kupovala jemne ovesne vlocky a varila z nich kasi. Nekupuj zbytecne slazene, radeji oslad cerstvym ovocem. Pokud dite nema zadne alergie, muzes vyzkouset oriskove masla (na zacatek jednodruhove, 2-3 dny po sobe trosku na lzicku, aby neprisla velka alergicka reakce, kdyby nahodou), syn ma nejradsi kesu. Po roce pak muzes pridat trosku medu.

aiana24
8. sep 2023

Hocico rozvar a pomixuj - ryzu, pseno, pohanku - a bude to vyzivnejsie ako kupovane kase

cookie29
8. sep 2023

ja tomu nerozumiem, "pocula si" ? ved otoc skatulku a pozri si zlozenie. Treba vediet, ze vacsina instantnych kasi je o nicom, lebo vsetko vyzivne je z nich odstranene. Ono je to OK ked potrebujes "prvu pomoc" lebo nestihas, alebo na cestach a pod ale inak je lepsie urobit si doma.
Je zvlastne, ake je tazke najst zlozenie na internete a e-shopoch. Ale ak sa pozries, tak vacsina z tych kasi ma vysoky obsah cukrov. Sice vpredu napisu velkym "bez pridaneho cukru" ale zaroven v zlozeni najdes 30g cukru na 100g. Cize tak 3 velke kocky cukru. Ak je uz dieta vacsie a zje porciu 200g tak do seba dostane 6-7 kociek cukru.
Deti su buduci spotrebitelia a cukor je droga. Takze je super urobit z nich zavislakov co najskor. A nie nie som bio-eko-raw co len chces, ale vacsina specialnych detskych produktov stoji neporovnatelne viac ako podobny produkt pre beznych spotrebitelov a je v nom ovela viac cukru. Takze ano predavaju vam sen toto je super, Ty sama povies, ze detickam chuti... uprimne, radsej si uvar kasu doma. A ked uz instantnu, tak neochutenu a dochut, bud ovocim alebo zeleninou. Ale podla mna 6m je este prilis zavcasu, ved len zacinate s prikrmami. Ale to uz podla seba

jj298
Odpoveď bola odstránená
kika12345k
autor
8. sep 2023

@jj298 ďakujem a vy by ste mi odporučili teda aké kaše? Či doma robené?

kika12345k
autor
8. sep 2023

@cookie29 a máte tip na Dobru instantnú kašu? Ďakujem

jj298
Odpoveď bola odstránená
zorana999
8. sep 2023

@kika12345k rozvaris ryžu- pomixujes, pšeno - prelej ho pár x zovretou vodou a potom uvar a opäť- rozmixuj. Tak isto kukuricnu kašu.
Žiadne kupované - opakujem žiadne, nie sú vhodné pre tak malé dieťa.
cojediazdravedeti.sk. ak tomu chceš trochu obetovat čas tu ti to pekne vysvetlia. Vypočujes si hodinu a budeš vedieť najbližšie mesiace, čím máš kŕmiť svoje dieťa

nevenka
8. sep 2023

Tie DM- kove nemliecne su super. Ked chcem, primiesam to aj do ovocneho pyre na desiatu, je to sytejsie, ked chcem s mliekom, dam UM na ake je zvyknuta a zamiesam, nemusia sa varit. Je s tym malo roboty a je to kvalitne potravina. Tie ochutene nekupujem.
Z DM trojzrnna, ovsena, prosova, ryzova, ci uz DM bio alebo Babylove. Kolkokrat si aj starsi spravia alebo manzel na veceru 😁.
Nesladim to vobec, starsiemu 2,5 rocnemu dam sem tam orechy, kakao,...

nevenka
8. sep 2023

Som si spomenula, ked moj prvorodeny, co bude uz 11 rokov, mal vysoke teploty a boli sme na infuziach v nemocnici, mal 9 mesiacov, tak mu tam davali ako prikrm mliecnu krupicovu kasu, tu klasicku a taka grcka presladena to bola, ze zjedol max. 2 lyzicky a posr..l sa z toho. Strasne to riesili, ze preco nechce nic jest, a on nemal este zavedene kravske mlieko vobec, bol kojeny, ziadny pridany cukor. Ked sme prisli domov, tak mi zjedol za tanier tej nesladenej kase 3 zrnnej z DM.

cookie29
8. sep 2023

@jj298 no ja som pri tych hodnotach zo sacharidov vybrala len cukor. Keby som pozerala cele sacharidy, je toho viac. A suhlasim

cookie29
8. sep 2023

@kika12345k co to pre Vas znamena "dobra"? Ak uz chcete silou mocou instantne tak neochutene, prirodne. Nie celozrnne, to je prilis drazdive pre dietatko. A ja by som v 6m nemiesala s ovocim, uz len preto, ze je to tazsie na travenie a moze to v crievkach kvasit. Ja osobne som robila nemliecne, ale teda az okolo roka

majlo1234
8. sep 2023

Kase od nominal. Treba otestovat, niektore su hnusne, ine sa daju😀 u nas fici psenova

taktotedanie
10. sep 2023

Klasicka nemliecna od hami krupicova
Akoze mozes urobit nejaku doma ale akoze sorry som rada popritom vsetkom ,ze navarim kazdy den cerstvy obed a nie este stat aj vecer pri sporaku a varit akusi kasu

canis_lupus
10. sep 2023

Robila som normálne z celých zŕn alebo vločiek - ovsenú, ryžovú, pohánkovú, pšenovú... Veď napr. ovsené vločky sú uvarené hneď a potom len rozmixovať. Ešte kupujem z DMky (babylove , dmBio) nejaké bezmliečne a bez cukru pre prípad núdze, napríklad trojzrnná chutí aj mne. Alebo Nominal. Ja to rada jem tiež na raňajky/večeru, najviac mi chutí ryžovo-pohánková. Takú klasickú "detskú" mliečnu ovocnú kašu s cukrom som raz dostala a jasné, že je to dobré, lebo je to mega sladké.