icon

Dokrmovanie mliečkom Nutrini. Čo robiť, aby ho vypila?

machada
9. feb 2011

Milé maminky,mám 1.ročnú dcérku, ktorá váži 8400g . Našej doktorke sa to zdá málo na jej vek a tak jej predpísala na dokrmovanie (pribratie) mliečko NUTRINI. Denne by mala vypiť aspoň 2 dcl ( to je jedna flaštička). A v tom je náš problém, pretože malá ho úplne odmieta.Ani sa jej velmi nečudujem, pretože to má skutočne zlú chuť. Nemáte niektorá s tým skúsenosti a nevedeli by ste mi poradiť nejaký trik aby z neho aspoň trochu vypila?

strapco13
9. feb 2011

@machada nepises, ci inak kojis alebo davas UM a ako ti papa ostatne
takze sa tazko radi

machada
autor
10. feb 2011

malu este kojim a prikrmujem ju od 6. mesiaca.Pomaly jej uz davam jest vsetko,S jedenim je to na striedacku: raz zje viac raz menej.Najradsej jedava chleba, rozky, biely jogurt. To by mohla jest stale. 🙂

strapco13
10. feb 2011

@machada nedokrmovala by som..v tomto veku plati kojenie na poziadanie..cize ziadne intervaly, nesledovat kolko casu travi na prsniku, prsnik aktivne ponukat...a treba zabezpecit aby na prsniku nielen dudkala /co je tiez potreben/..ale aj pila
neviem ci poznas stranku http://dojcenie.wordpress.com/
je venovana kojeniu, radam ako na to, su tam venovane clanky aj prikrmom..je to super stranka 😉

kisska
10. feb 2011

@machada myslim, ze v roku mozes zabezpecit priberanie aj inym sposobom ako nutenim na UM, kt. jej nechuti. Skor by som doplnila vitamin B(napr. v probiotikach Nutrolin B - rozpustne tablety), ktory podporuje chut do jedla. Krmit castejsie a mensie davky, pestru stravu - vela zeleniny a ovocia, po roku uz moze aj surovu zeleninu a okrem vela soli, korenia a nezdravych "pochutiek" moze naozaj vsetko ostatne 😉 Nepises, kolko mala meria a ci ma vobec predispoziciu zmestit sa do tabuliek. Moje deti su tiez na dolnych hraniciach, ale nemaju byt po kom velki... To, ze bol moj muz az do puberty najmensi v celej triede, mi povedal az ked som si zacala robit starosti, ze maly je prilis drobny... To keby som vedela pred svadbou... 😉

machada
autor
10. feb 2011

Ďakujem vám pekne za rady 😉

ela2710
10. feb 2011

@machada ahoj, ak je hmotnost naozaj nizka, je lepsie dokrmovat, no ked nechuti Nutrilon, skus ine mliecko, nas nemoze ani citit nutrilon, nas papa Bebu

machada
autor
11. feb 2011

@ela2710 nam doktorka predpisala NUTRINI a je to skor asi taky vyzivovy doplnok (ma chut ako ten ryby tuk) 😒 zatial som ju este nicim nedokrmovala, pretoze ju este kojim. Skusom sa opytat doktorky, ci by nepomohli skor nejake vitaminy ako spominala kisska

ela2710
11. feb 2011

@machada a ty jej nedavas prikrmy, ze zeleninku, ovocie?

pink_lady
11. feb 2011

@machada viem ze sa pytas ako ju primat aby vypila Nutriny, ale celkovo o prekonani nechutenstva mozes pozriet aj sem, snad nejake tipy kocky maju: https://www.modrykonik.sk/forum/zaciname-prikrmovat/cim-zvysit-chut-do-jedla-u-dietata/

machada
autor
11. feb 2011

@ela2710 samozrejme, ze jej davam prikrmy od 6. mesiaca ako pri kojenom dietati.Jeme klasicky 5 x denne a kojim ju este tak 3x denne a samozrejme v noci (2 -3x).Pisala som o tom uz vyssie

ela2710
11. feb 2011

@machada a z tych kasiciek tiez nepribera? hmm to nas zasa pribera dost uz ma 8420 g 🙂

machada
autor
11. feb 2011

@ela2710 tak to je poriadny macko 🙂 moja prva dcera bola na tom podobne, s tou nebol ziadny problem - zjedla vsetko.Zato druha je jej opak 😢

ela2710
11. feb 2011

@machada nic to, ved ona naberie kilecka, ved ma nato este casu, kazde babo je individualne, moj ma zasa vraj ako osemmesacny, ale ja vahu neriesim

sisaha
24. feb 2011

@machada ahoj, nam tiez doktorka predpisala nutrini pri vahe 8660 g a 19 mesiacoch. Malej tiez nechuti, preto to riesim takto. Do polovice mliecka dam dve lyzicky jablkovej vyzivy a zahustim instantnou bezmliecnou kasou tak, aby som to mohla podavat lyzickou. Ta vyziva trochu zmeni tu chut mlieka a malu tym hned rano nakrmim. Na iny sposob uzivania som zatial neprisla. Som zvedava ci zaberie..

machada
autor
26. feb 2011

@sisaha tak som skusila ten tvoj sposob a zda sa, ze to zabralo (ale nechcem to zarieknut). Ja som jej do toho skusala dat aj granko ale ziadny uspech.Tak jej to davame striekackou a to je riadny boj. Max. sa mi podari tak 50-70 ml denne. Ostalo nam este asi 10 flaštičiek.No neviem, ci z toho vobec priberie 😒 . A ty co robis s tou druhou polovickou mliecka? Davas jej to vypit?

sisaha
26. feb 2011

@machada druhu polovicu prelejem do jej flase, dobre uzavriem a dam do chladnicky. Pit mi to nechce, lebo ju z toho napina..Na flasi pisu, ze sa moze uskladnit 24 hodin, tak ma vlastne jednu flasu na dva dni. Tiez som zvedava ci z toho priberie...8.4. ideme znova na prevazenie, tak som zvedava...

sisaha
8. apr 2011

takze hlasim ako sme na tom po mesiaci a pol jedenia Nutrini. Doteraz bol bezny prirastok na vahe u mojej dcerky 120g za mesiac. A za tento mesiac a pol pribrala 400 g, takze ja som nadmieru spokojna, pani doktorka tiez a na mliecku ostavame aj nadalej. 🙂

katinka844
25. jún 2011

Prosim pordte moja malicka uz 2 tyzden papa NUTRILON 1 a co sa tyka stolice tak este ani raz sa samostatne nevykakala do plienky vzdy jej musime pomoct ze cvicime s nozickami smerom k brusku uz neviem co robit ci zmenit vyzivu alebo co ?

sisaha
25. jún 2011

@katinka844 skus zmenit mlieko za inu znacku (Beba, Hami...)

katinka844
25. jún 2011

dakujem uz nad tym seriozne uvazujem