icon

Dovolíte deťom koláč s vaječným likérom?

22. dec 2024
Strana
z2
minesasubu
22. dec 2024

nie

butterflyeffect
22. dec 2024

Ano, dovolila, ale asi zalezi aj podla mnozstva kolko toho tam je. Napriklad ja robim rafaelo gulky a tam je pol deci alkoholu na cele cesto. Co ked mi vyjde 50 guliciek tak to uz viac alkoholu je v Mila kekse… plus ked tie kolace stoja tak alkohol vyprchava. Taky likerovy spic to uz by som asi nedala, tam je toho celkom dost…

renesance80
22. dec 2024

dovolila, zatial žijem,

sense
22. dec 2024

Záleží koľko toho likéru a na aké množstvo išlo plus vek dieťaťa

autor
22. dec 2024

@butterflyeffect ja som až teraz zistila že muž spravil dnes taký nepečený cheesecake kakaové malinový, a šlo tam 1.5 deci vaječného koňaku do cesta. Samozrejme prváčka sa už naňho strašne teší že ako dobre vyzerá a ja teraz že či jej ho mám zatrhnut alebo 🙈

13uzivatelka11
22. dec 2024

No ja hlavne nevidím zmysel v tom piecť takéto zákusky, keď mám doma deti, prípadne to chcem deťom ponúknuť.. Ale tak už jej asi trocha ochutnať môžeš dať.. Možno jej to ani chutiť nebude, ak tam ten alkohol cítiť

abbey1
22. dec 2024

Veď to je úplne minimálne množstvo likéru s minimálnym množstvo alkoholu.

autor
22. dec 2024

@13uzivatelka11 čo poviem šak chlap robil, ti sa nad tím moc nezamyslaju 😀

autor
22. dec 2024

@abbey1 tiež mi muž hovorí že veď to je minimum, len som nevedela či robím zbytočne paniku či jej mám dovoliť si z neho dať. Muž že im babka ako deťom dala ochutnať aj z likéru a čo 🙈 ale to bola zas taká generácia že hej nikto nič neriešil, ja nedávam ochutnať, už som koľkokrát okrikla svokru keď chcela že veď si namočte prst 🤦

laurinka27
22. dec 2024

Noa

abbey1
22. dec 2024

Toto by som vôbec, ale že vôbec neriešila.

zuzitko74
Autor odpoveď zmazal
mia_von_prag
22. dec 2024

Batoľaťu nie, ale prvačke kusok ano

rozculena
22. dec 2024

jéžíšmárija,veď sa z toho neopije,nechápem toto.....hrotíte to niektoré,ako keby bolo dieťaťu podávané pol litra 60% alkoholu....bežne sme jedávali opitého izidora a nie sú z nás alkoholičky

jesenzima
22. dec 2024

Áno, aj rumový, aj kávový...

klip0
22. dec 2024

Ja by som nedala. Ale bolo by mi to ľúto a vymyslela by som jej nejakú náhradu. Objednať nejaké obľúbené jedlo, alebo zobrať do cukrárne nech si vyberie iný koláč. Alebo čokoľvek.
Pre mňa je ale alkohol absolútne neprípustny pre deti.
Ja by som ani ten spomínaný mila keks nedovolila

tessy06
22. dec 2024

Ak dal alkohol len do cesta, tak to cesto môžeš dať preč, a nech zje iba plnku

michal_dr
22. dec 2024

Áno.
Osobne nevidim dôvod, ale s rozumom samozrejme 😉
Keď som bol malý štupeľ, otec mi máčal prst v domácej, červík zdochol a ja som tu 😂

henka123123
22. dec 2024

Ano dala by som

denkabemommy
22. dec 2024

Ako dieťa som milovala špice s váječným koňakom. Nestalo ma to na zdraví nič, nestal sa zo mňa alkoholik, dokonca som nepila už niekoľko rokov 😅. Takže úplne kľudne jej dopraj kúsok koláča

autor
22. dec 2024

@denkabemommy inak až túto v komentároch ma napadlo že mňa ako dieťa bravali tiež na špic rodičia 😂 a nikdy som nejak nepila ani v puberte. Ja som skôr myslela že či jej to nemôže uškodiť nejako ale to je asi blbosť také malé množstvo raz za rok v koláči na Vianoce 😀

kitycat
22. dec 2024

@klip0 zase neprehanaj :D netreba brat do cukrarne na iny kolac, isto to nie je jednony kolac na sviatky v dome.

Malej skratka povedat, ze tam je liker pre dospelych a ona take este nemoze. Tatko jej to vysvetli ked ho piekol

denkabemommy
22. dec 2024

@autorka a vidíš akú máš peknú spomienku na ten špic 😅 ona bude mať na koláč od otca😊… podľa mňa tam bude asi toľko percent v koláči zajtra, koľko napr v kyslej kapuste🙃 takže bez stresu

autor
22. dec 2024

@denkabemommy to ma nikdy nenapadlo že v kyslej kapuste je tiež alkohol 😂 a na tú ju presvdiecam o dušu vždy lebo je zdravá 😀

dulazh
22. dec 2024

Vyrastla som na komunistickych spicoch,kde siel este origos vajcak,na rumovych pralinkach kde bol pravy rum atd.Nepijem,ale kolac s,,alkoholom,,mi nevadi. Nie som ani zdravotne ani myslou poskodena z toho.😉Myslim,ze 1 kusok jej nezaskodi,neublizi ani nespravi z nej alkoholicku.

denkabemommy
22. dec 2024

Je, ale iný, proste prešla fermentáciou, je tam tak 0.5-1% alkoholu 😅 samozrejme po uvarení tam nie je absolútne žiadny. Vo veľa kvasených produktoch (aj pečivo) sa nájdu stopové prvky alkoholu. Rovnako stopové budú aj v tom koláči

ina2405
22. dec 2024

Ja dávam do vanilkového krému na metrový koláč rum, neviem koľko, ale len kvôli vôni a deti to jedia.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
pe_mi
22. dec 2024

Nejaké pridané rumy v koláčoch neriešim.
11 ročný mal dnes za štamprlu domáceho vaječného koňaku.nechutilo 😃
My sme to ako decká milovali

rozculena
22. dec 2024

@lonely66 nedá.......ale dá sa nafúkať

Strana
z2