Dovolíte deťom koláč s vaječným likérom?
Ano, dovolila, ale asi zalezi aj podla mnozstva kolko toho tam je. Napriklad ja robim rafaelo gulky a tam je pol deci alkoholu na cele cesto. Co ked mi vyjde 50 guliciek tak to uz viac alkoholu je v Mila kekse… plus ked tie kolace stoja tak alkohol vyprchava. Taky likerovy spic to uz by som asi nedala, tam je toho celkom dost…
dovolila, zatial žijem,
Záleží koľko toho likéru a na aké množstvo išlo plus vek dieťaťa
@butterflyeffect ja som až teraz zistila že muž spravil dnes taký nepečený cheesecake kakaové malinový, a šlo tam 1.5 deci vaječného koňaku do cesta. Samozrejme prváčka sa už naňho strašne teší že ako dobre vyzerá a ja teraz že či jej ho mám zatrhnut alebo 🙈
No ja hlavne nevidím zmysel v tom piecť takéto zákusky, keď mám doma deti, prípadne to chcem deťom ponúknuť.. Ale tak už jej asi trocha ochutnať môžeš dať.. Možno jej to ani chutiť nebude, ak tam ten alkohol cítiť
Veď to je úplne minimálne množstvo likéru s minimálnym množstvo alkoholu.
@13uzivatelka11 čo poviem šak chlap robil, ti sa nad tím moc nezamyslaju 😀
@abbey1 tiež mi muž hovorí že veď to je minimum, len som nevedela či robím zbytočne paniku či jej mám dovoliť si z neho dať. Muž že im babka ako deťom dala ochutnať aj z likéru a čo 🙈 ale to bola zas taká generácia že hej nikto nič neriešil, ja nedávam ochutnať, už som koľkokrát okrikla svokru keď chcela že veď si namočte prst 🤦
Noa
Toto by som vôbec, ale že vôbec neriešila.
Batoľaťu nie, ale prvačke kusok ano
jéžíšmárija,veď sa z toho neopije,nechápem toto.....hrotíte to niektoré,ako keby bolo dieťaťu podávané pol litra 60% alkoholu....bežne sme jedávali opitého izidora a nie sú z nás alkoholičky
Áno, aj rumový, aj kávový...
Ja by som nedala. Ale bolo by mi to ľúto a vymyslela by som jej nejakú náhradu. Objednať nejaké obľúbené jedlo, alebo zobrať do cukrárne nech si vyberie iný koláč. Alebo čokoľvek.
Pre mňa je ale alkohol absolútne neprípustny pre deti.
Ja by som ani ten spomínaný mila keks nedovolila
Ak dal alkohol len do cesta, tak to cesto môžeš dať preč, a nech zje iba plnku
Áno.
Osobne nevidim dôvod, ale s rozumom samozrejme 😉
Keď som bol malý štupeľ, otec mi máčal prst v domácej, červík zdochol a ja som tu 😂
Ano dala by som
Ako dieťa som milovala špice s váječným koňakom. Nestalo ma to na zdraví nič, nestal sa zo mňa alkoholik, dokonca som nepila už niekoľko rokov 😅. Takže úplne kľudne jej dopraj kúsok koláča
@denkabemommy inak až túto v komentároch ma napadlo že mňa ako dieťa bravali tiež na špic rodičia 😂 a nikdy som nejak nepila ani v puberte. Ja som skôr myslela že či jej to nemôže uškodiť nejako ale to je asi blbosť také malé množstvo raz za rok v koláči na Vianoce 😀
@autorka a vidíš akú máš peknú spomienku na ten špic 😅 ona bude mať na koláč od otca😊… podľa mňa tam bude asi toľko percent v koláči zajtra, koľko napr v kyslej kapuste🙃 takže bez stresu
@denkabemommy to ma nikdy nenapadlo že v kyslej kapuste je tiež alkohol 😂 a na tú ju presvdiecam o dušu vždy lebo je zdravá 😀
Vyrastla som na komunistickych spicoch,kde siel este origos vajcak,na rumovych pralinkach kde bol pravy rum atd.Nepijem,ale kolac s,,alkoholom,,mi nevadi. Nie som ani zdravotne ani myslou poskodena z toho.😉Myslim,ze 1 kusok jej nezaskodi,neublizi ani nespravi z nej alkoholicku.
Je, ale iný, proste prešla fermentáciou, je tam tak 0.5-1% alkoholu 😅 samozrejme po uvarení tam nie je absolútne žiadny. Vo veľa kvasených produktoch (aj pečivo) sa nájdu stopové prvky alkoholu. Rovnako stopové budú aj v tom koláči
Ja dávam do vanilkového krému na metrový koláč rum, neviem koľko, ale len kvôli vôni a deti to jedia.
Nejaké pridané rumy v koláčoch neriešim.
11 ročný mal dnes za štamprlu domáceho vaječného koňaku.nechutilo 😃
My sme to ako decká milovali

nie