Dvojročná dcérka odmieta jedlo
Dobrý večer,už mesiac ma trápi ako moja dcerka papká.Bude mať dva roky a predtým sme s jedenim nemali žiadny problém.Zeleninku priam zbožňovala a mäsko tiež.Teraz som rada,ak za deň do neho doslova natlacim aspon jabĺčko a puding,o teplej strave vôbec nehovorím,odmieta ju...niektoré potraviny,co mala rada dokonca vypluva,čo nikdy nerobila a pred cca 10 timi dňami odmieta piť aj UM ,nebol žiadny problém,dokonca si sama vypýtala a teraz do nej nedostanem ani kvapku.Stalo sa to niektorej z Vas,nieco podobne,lebo som zúfalá,na konci so silami a už neviem čo variť,aby papala,Dávame aj Pediakid,ale zatiaľ som nič nezbadala.Hlúpe komentáre si nechajte prosim ,ja potrebujem radu.Náladu ma dobrú,smeje sa, hra sa, vsetko ok,ale to jedenie ma ubíja doslova.Zubky nam idu velmi tazko,moze byt spojitosť? .Ďakujem
@rowenna áno, môže to mať spojitosť so zubami, môj tiež nejedol takmer nič, keď mu išli zuby, dôležité je, aby pila dostatok tekutín. Najmä jej nedaj najavo, že si zúfalá z toho, že nič nezjedla, lebo ona si to veľmi rýchlo všimne a neskôr to môže otočiť proti tebe a problémy s jedením budú dlhodobé. Mlieko skús nahradiť jogurtom, šľahaným tvarohom, ak by ho nepila, nič také strašné sa nestane. Ak je celkovo v pohode, nechaj to tak, vyjdú zúbky, prejde to. Nevymýšľaj, čo variť, var to, čo doteraz, zje, zje, nezje, nezje, nevadí. Keby si si zapisovala po celý deň, čo zjedla, zistíš, že predsa len niečo zjedla a žiadne dieťa dobrovoľne od hladu ešte nezomrelo, tak nestresuj, prejde to. Na podporu chuti do jedla by som jej nedávala nič.

Ahoj, ja mám o troška staršiu dcérku ,ktorá tuež niekedy,nechce papať,tiež mala obdobie,kedy nepila UM.. teraz ju bolí hrdielko, tak tiež menej papá,včera som do nej dostala pár lyžíc polievky.
Mesiac je podľa mňa veľmi krátka doba,aby si jej už podávala nejaké prípravky na podporu chuti do jedla.
Samozrejme,že to môže byť zúbkami. A mliečko jej možno prestalo chutiť,veď ho nebude piť večne, a možno sa k nemu vráti..
Pokiaľ je spokojná, buď spokojná aj ty 🙂 nenúť ju, ponúkni jej papať, nech zje,koľko chce.
Nech z teba necíti nervozitu..
Dcérke som včera dala na tanier ovocie, chcela som jej ho dávať vidličkou a ona,že nie je hladná,nechce, tak som jej nechala tanier na stole a po chvíľke vzala sama vidličku a papala,neskôr mi dovolila kŕmiť ju.
Buď vpohode 👍