Dvojročný syn nechce sám jesť
Ahojte mamičky, mám pocit, že som jediná s týmto problémom lebo nikto v okolí to nezažil.
Syn bude mať 2r o tri tyzdne a nechce sám jest. Nechce si vziat do ruky ani rozok ani nic ine, nechce sa ani pokusit jest lyzickou ani odhryznut si nechce. Kazdy moj pokus je sprevadzany nenormalnym revom, vreskom, plačom, kaslanim az sa ide zájsť.
Neviem ako nanho. Nechapem preco ma s tym taky problem a uz naozaj neviem cim ho motivovat. Ked ho krmim zje vzdy vsetko.
Stretli ste sa s tym niekto? Vdaka za kazdu radu
@salome51 myslim si aj ja ze sa nechce zamazat a je pohodlny. Ale co mi vadi je to, ze sa o to ani nepokusi a neda sa to pri nom ani hravou formou, lebo on hned zacne vrieskat. Jeho take nebavi ze podme sa na nieco hrat alebo ze by videl ine deti v rozpravke a to by ho motivovalo. To by ani nepozeral a utekal by prec
@erickatt stamprliky som skusala a nic. On len zbada nieco ine ako svoju flasu a vrieska.
@vonava007 rozprava len par slov. Bum, bac, auto ale rozumie vsetko. Uz pozna aj cislo 3 🙂 ale rozpravat sa mu moc nechce, skor len tou jeho hatlaninou, to cely den nieco mrmle
A nechat ho troska vyhladoviet by nepomohlo ?
@milan_branik troska je kolko?
@barborkark co sa tyka krmenia ti neporadim kedze nasa odkedy chytila 1x lyzicu jedava sama i ked yeraz niekedy z pohodlnost al.unavy sa necha nakrmit....ale co sa tyka flase aspon u nas to bolo tak ze jednoduchi flaska sa znicila hold smola ale to len na mlieko lebo vsetko ide nam pije hadam od polroka z pohara,vtedy dostala prvy s naustkom
@sense no ved dobre ale neprestala potom pit mlieko? Lebo vela vela pripadov bolo kedy mamicky zrusilo flasky a odvtedy do dietata mlieko nedostali
@barborkark mala chvilu "krizu" ale napr sme mali flasu so sosakom nie tvrdym ale silikonovym znacka bibi, ale jedna jogurty,tvaroh syry,tak nemusela tolko pit a vzdy sme mali na ranajky mlieko pri stole z pohara nielen dcera ale aj my rodicia, vzdy jedavame spolu nie ze najprv sa dieta nakrmi az potom my...a ked videla ze to robime my tak zacala aj ona nie nutenim nie nadilim ci vyhrazkami al nervami ale obkukavanim a trpezlivostou... Moj muz nema rad mlieko ale kvoli malej si za malu kavovu salku dal....
@barborkark moj ma tri a sam zacal jest az nedavno. A to stylom: ked ma chut, tak zje sam, ked nie, musim ho nakrmit lebo jest nebude ani keby mal od hladu umriet 😂 A chlieb sam zje malokedy, lebo zevraj bude mat spinave ruky, no.... Takze nie, nie si v tom sama. Moj o lyzicku, vidlicku prejavil zaujem az ked mal dva a pol roka, mozno aj viac ☺️
Takze nechaj ho tak, ked bude chciet tak sa naje sam. Zbytocne ho nestresuj 😁
@barborkark a este sa opytam, ked ho krmis lyzickou alebo ked mu nieco hovoris, pozera na teba? Alebo skor nie?
Moj maly ma 2roky 4mesiace papa sam, ale Stylom,ze v ruke drzi lyzicku pripadne vidlicku a ked mu to nejde tak papa rukou, vsetko co ma na tanieri spapa, len keby tu ruku nepouzival...potom mame pod stolom nePoriadok. Ale odmieta mi pit z pohara, vie sa z neho napit, ale nechce. Ked mu dam vodu do jupikovej flase vypije vela, ked mu dam do pohara tak ra
@vonava007 jasne ze pozera, o tom nemam pochybnosti ze nema ziadnu poruchu. Aj pusinku mi da ked chcem takze reaguje normalne
@airambe ja by som bola rada keby mi aspon z jupikovej flase chcel pit ale ani to nie. Len z tej jeho flase. Bojim sa urobit taky razny krok ze mu tu flasu vyhodim lebo nechcem aby mi mlieko prestal pit
@sam2 ja som zufala skor z toho ze kazdy moj pokus hned konci revom a vreskom. Len mu ukazem ze chcem od neho nieco ine a dovidenia. Radsej by sa z tej jedalenskej stolicky slahol na zem ako by mal do ruky nieco chytit. S lyzickou sa iba hra
@barborkark tak to neries. Daj mu cas... Skus o mesiac o dva, mozno aj sam prejavi zaujem o lyzicku. Ja som maleho do nicoho nikdy netlacila. Vies, ja som toho nazoru,ze deti si tieto vyvojove veci urcia same, ze idu proste tempom, ktore im vyhovuje a my sa mozeme aj na hlavu postavit a kyvat usami 😁
Nadych, vydych a klud. To ze niekoho dieta sa napapa same uz v roku a pol neznamena, ze musi aj tvoje 😉☺️ Lebo mu len zbytocne privodzujes stres a ten si moze neskor spajat so samotnym jedenim a to tiez nie je vyhra.
Mozno skus jednu lyzicku dat do ruky jemu a druhou ho krmit.... Uvidis. Ale urcite nie si v tom same. Sme minimalne dve 😂
Toto bude asi vysada chlapcov, aj moji susedkovia mali su este "chovani" 🙂)) Ja pisem ako mama kocky a moj pohlad na vec je takyto:
Ty sa velmi obavas a to vobec nie je dobre, ved sa bojis aby neprestal pit mlieko, aby si mu jedlo nesprotivila aby neviem co.. je to vyvoj, od urciteho mometnu dieta prechadza na iny level, je to prirodzene.. tak ako vyhodime dudle a nie su, odplienkujeme a plienku viac nedame, deti su naviazane na taketo veci a cim dlhsie to budes odkladat tym to podla mna pojde horsie... videla som aj 5 rocne dieta s cumlom, nechcete ist do skolky s flaskou asi 🙂)) ja by som pokazila cumlik na flasi, alebo tesnenie.. a "Milacik, pozri co sa stalo, nefunguje, musime ju zahodit aleo si ju nechaj na hranie...", zobrala by som ho do domacich potrieb alebo na jarmok nech si vyberie krasny hrncek.. z hrnceka uz mal pit tiez davno aspo sem, tam.. alebo z cucacich flias.. nech si vyberie sam, prehnane ho motivuj aky je tento krasny a hikaj a neviem co, napr. s oblubenou postavickou :D ja tak likvidujem aj cudzie deti, uplne su hotove a za chvilu odpochoduju s niecim co "nechceli" a je to "super" ;)
CO sa tyka jedenia, ja by osm ho nenahanala, jedenie nie je o tom ze to dieta za 5 minut zje... alebo ze ho natlaci mama jedlom, posadit, dat oblubene jedlo a jest.. a maminka nemoze chovat, lebo tiez papa... a treba sa napapat aby sme mohli zapnut rozpravku, ist von alebo daco oblubene robit.. nemotas sa okolo jedenia, nediskutovat.. robi cirkus, nech robi, ved sa raz naje.. to nie je hladovanie 🙂 Nemusis to robit 5x denne... staci zacat malym jedlom, rob sa zaneprazdnena... a aky je sikovny a pomoze ti ked sa napapa. Alebo mu daj jogurt s lyzicou a nech nachova teba, ze ta boli rúčka alebo niečo... neverim, že to nejde ;) Ak sa boji spiny, tak giga velky podbradnik a nech si utrie ruky tam, alebo mu daj utierku ku tanieru. To ze sam nezje polievku lyzicou atd by som nechala zatial tak.
Ako ti je ovocie, zeleninu? Vsade spominas chrumky, ozuzlal odhodil..ale to robi kopec deti ci s chrumkami alebo piskotami... treba mu davat veci do ruky aj nadalej. Rozne... nechce chlieb, nakockuj mu ho nozom, urob vojaciky a jedzte... ked moja draha nechce, tak takych vojakov poratam a necham jej postrazit, zavriem oci ze som akoze zaspala, nech ani jeden nezmizne a o chvilu ich otvorim a blaznim sa s nou, ze kam zmizol.. no za chvilu zje vsetkych a "ocinovi" nenechame... vyzerat to komlikovane a ze sa "stale" hrame.. ale vobec to tak nie je a hlavne nerobime stres okolo jedla ani sebe ani jej. Ked je velky truc, ale to az teraz mozno posledny rok, tak proste poviem ze to zje a nepohne sa od stola, ale to musim byt fakt moment, ze nechce ranajky, alebo pomenej zjedla cely den a dalsie zase nechce, cize vyslovene aby nebola hladna ked vyjdeme z domu a potom vymyslame, co jej dat...
Aproppo k tomu mlieku ak zje dieta iinee mliiecne veci mlieko ako take az ttak nepootrebuje....
@simca06022011 neberiem ti ze toto na tvoje dieta plati ale mozes si byt ista ze na naseho nie. V obchode vrieska ze sa odtial praceme co najviac, on nie je v takom veku ze s nim mozes viest siahodlhu konverzaciu a on si este aj hrncek vyberie. Dievcata su v tomto sikovnejsie, asi nemas syna.
Ver mi ze sa o neho staram najlepsie ako viem, a urcite sa ho nesnazim nakrmit rychlo aby siel pozerat rozpravky, lebo u nas tv je obmedzena. Lahko sa hovori niekomu, koho dieta krasne spolupracuje a vsetko sa nauci tym, ze opakuje po rodicoch alebo akoze je vsetko v ramci hry. Aj ja som si to tak predstavovala ze to tak bude ked budem mat dieta. Hold smola. Moj syn nikdy po nas neopakoval.
Priznavam ze som urcite urobila chybu a nepodporovala ho viac ked bol mensi aby jedol sam. Ale ked som videla oststne deti ktore sice jedli sami ale zjedli mozno 2 lyzicky horkotazko a zvysok bol na zemi, tak som si povedala ze ho radsej poriadne nakrmim ja a sam sa chyti ked bude starsi. Ale to som nevedela ze to bude takyto boj.
@sense aj to ma napadlo, ze zrusim proste flasky na mlieko a zrusim aj ranne a vecerne mlieko, lebo jogurty aj mliecne ryze mi zje. Takisto aj chlebik so syrom. Teraz som mu preliala caj do hrnceka s naustkom a ukazala som mu staru flasu ze je pokazena a ze ju ideme zahodit. Moc ma ani nevnimal lebo ma robotu s autami a kockami. Ale co spravim ked sa mi cely den nenapije? Necham ho smadneho? A bude vrieskat ked sa len pozrie na ten novy hrncek. Necham ho vrestat a robit tu cirkus. Ja nie som zastancom toho aby sa dieta do niecoho nutilo, hlavne ked nas je aj bez toho velky nervak
@barborkark co sa pitia tyka to aj mi zvadzame boj a nir je to pooharom ci flaskou.... Jednoducho ju kym clovek nnezaastavi a ppomaly vyhrazku neepoouzije tak moc tekutinam neda...a to ma uz 3,5roka ...vtedy zial musim konsekvetne tu mas a napi sa az potom sa pookracuje v cinnosti...a pije len vodu vynimicne caj ale len z mojho pohara ked vidi ze pijem...
@barborkark 🙂 Moj syn bude mat v oktobri 3r a este stale nie je "schopny" sa plnohodnotne sam najest. Pisem schvalne v uvodzovkach, pretoze on schopny je, len je pohodlny. Ked bol mensi, nikdy nemal zaujem krmit sa sam, ako som to videla na fotkach, zamazany od ucha k uchu. Darmo som mu aj lyzicku pchala do ruky, polozil ju. Bol proste nezaujem z jeho strany. A to bol od narodenia velky papkac, od 1r jedol vsetko, Co My. Nikdy som mu nekupovala hotove prikrmy, anilen na cestu na cely den, vzdy som uvarila cerstve a zabalila, pretoze on len domace. Jedak vyborny. Je schopny zjest porciu dospeleho cloveka a nevybera si. Ked bol starsi (cca 2r), vadila mu kazda omrvinka na ruke, cokolvek. Vadilo mu, ked stupol na omrvinku na dlazke. Takze on je Fakt strasne fajnovy. Vadi mu jedna ryza na ustach, vadi mu, ked mu natriem a nakrajam chlieb a on flasne prstom do pomazanky. No Co s nim mam robit ? 😄 Napr.sunkovy chlieb pekne sam zje, Ale s natierkovym ho musim nakrmit, nedaj Boh, aby sa toho dotkol 😄 Ked mu dam keksik do ruky, pride si hned ruky umyvat. Takze u mojho syna je to Fakt v tom, ze sa nechce zaspinit, plus je pohodlny. Ale Co pomaha u nas...jedlo, ktore ho silne motivuje (napr.pecena kacica 😄), s tym sa zrazu vie nakrmit sam. Ked mu vysypem krystalovy cukor do misky, tak tam si uteka pre lyzicku aj sam a cuduj sa svete, aj sa s nou krmi. Takze je to proste lenivec. Do skolky nechodi.
Co sa pitia tyka, tam bol zrucnejsi, od 1,5r pil z pohara, z 1/2 l flasky od Coca Coly, so slamkou. Teraz pije zo vsetkeho. No zas by som ho skusila motivovat nejakym sladkym napojom z pohara. Mozno si da do suvisu, ze v pohari je nieco lepsie. U nas napr.chvilu ficala Marlenka, s tym sa krmil dokonale.
Ak nic nepomoze, tak to nechaj tak. Proste treba pockat. Nepoznam dospeleho, ktory by cikal do plienky, pil z flasky alebo nechal sa krmit 🙂 Daj mu cas. Btw. aj ja som tisko zavidela Znamej, ktorej dievca sa 18mes.dokazalo plnohodnotne najest a ona mu len supla dve posledne lyzicky.
@barborkark a ine problemy s nim nemas? rozprava, rozumie a hra sa primerane k veku?
co ti povie - ze preco nechce jest sam?
Rozumiet rozumie, ale moc toho nenahovorí. Len par slov. Vyvojovo je urcite ok, tam je problem ten, ze si asi pravdepodobne nechce zašpiniť ruky, je pohodlný a čokoľvek čo od neho chcem, je samozrejme NIE (obdobie vzdoru).
@charlie1980 toto presne ako moj, od narodenia apetít perfektny ale ze by chcel skusat sam ako ine deti, ani nápad. A ja som to nijak neriesila, ja som bola šťastná že papká, lebo veľa mamičiek v okoli zas malo opačný problem, ze dieťa nechcelo jest.
Myslela som si ze to pride same ked bude starší ale zatial sa vobec nechytá aby sa sám najedol a čím viac ho nabádam tým je to horšie. Môjmu tiež vadí každá špinka na ruke, síce mám pocit že sa to už zlepšuje, lebo včera sa vonku hral v piesku a očividne mu to nevadilo, čo doteraz absolutne nerobil. Hned si šúchal ruky a utekal ku mne aby som mu očistila 😀

@barborkark neni divný, len tvrdohlavý. A skús fľašu rozbiť. A niiiiiikde nebudu mať novú. Ale ešte mu daj chvíľu čas. Alebo vytiahnu stamprliky a tukajte si, pripijajte