icon

Dvojročný syn nechce sám jesť

barborkark
4. sep 2016

Ahojte mamičky, mám pocit, že som jediná s týmto problémom lebo nikto v okolí to nezažil.
Syn bude mať 2r o tri tyzdne a nechce sám jest. Nechce si vziat do ruky ani rozok ani nic ine, nechce sa ani pokusit jest lyzickou ani odhryznut si nechce. Kazdy moj pokus je sprevadzany nenormalnym revom, vreskom, plačom, kaslanim az sa ide zájsť.
Neviem ako nanho. Nechapem preco ma s tym taky problem a uz naozaj neviem cim ho motivovat. Ked ho krmim zje vzdy vsetko.
Stretli ste sa s tym niekto? Vdaka za kazdu radu

Strana
z4
zuzka_1985
11. sep 2016

Moj maly sa tiez nechcel krmit sam. Nikdy ho jedlo velmi nezaujimalo a berie ho stale ako nutnost. Odkedy zacal chodit do skolky, tak sa to zlepsilo - tam sa s nim nikto nebavka, ked sa sam nenakrmi, je hladny. Vyskusaj...

barborkark
autor
11. sep 2016

@zuzka_1985 no u nas je problem ze jemu sa vsetko hnusi, nechce to vziat do ruky. A to sa snazim posledne dni ho motivovat, hrame sa s plastelinou (teda ja, on to nechce chytit) a tak.. A ked aj nieco nejake jedlo vezme do ruk, tak to hodi na zem. Dufam ze to nejak prejde lebo v skolke bude revat a vrieskat. Ach jaj

siska53
11. sep 2016

@barborkark a ked mu das lyzicu? Ani tak?

spuntikmathiasko
11. sep 2016

@barborkark ine problemy nema? Myslim, ci v inych veciach nie je akoby iny? Niekedy maju tento problem autisticke deticky (nechcu sa zaspinit). Ale ak mu nic ine nie je neboj nic, skolka je mocny carodej 😀 a tam ti na zaklade toho, ze bude vidiet ine deticky bude papat aj sam. Kamoska ma syna a ten je nadpriemerne inteligentny a zaspinit si ruky bol pre neho strach a hruza. Sam sa zacal krmit az v skolke.
A inak ani ako babatko 6-7 mesacne v kociku ti nezuzlal sam rozok, kukuricne chrumky atd.?

barborkark
autor
11. sep 2016

@spuntikmathiasko myslim si ze vyvojovo je super, nemyslim ze je autista 😀 a teda ak za mne nejak nepodari ho doma naucit jest sameho tak uz len skolka nam ostava. Alebo tam bude hladovat

@siska53 s lyzickou sa hra, ked ma obcas dobru naladu tak ju pichne do jedla ale to len chvilu.

barborkark
autor
11. sep 2016

@spuntikmathiasko tie kukur.chrumky obcas zuzlal aj mrkvu a tak ale nikdy nie dlho a vzdy to odhodil. Moja chyba. Mala som ho v tom viac podporovat, ale myslela som si ze sak ked bude trosku starsi cca rok tak sa nauci jest sam. To som netusila ze to takto dopadne :-/

spuntikmathiasko
11. sep 2016

@barborkark tak sa s tym netrap, to pride a skolka ho zmeni 😉

tinapa
11. sep 2016

@barborkark Chodíš s ním do detského centra? Medzi iné deti? Funguje u vás niečo ako príprava do škôlky v tom MC? Nečítala som príspevky, preto sa pýtam... A tú psychologičku si už navštívila, ak smiem vedieť? Dosť neštandardné správanie, keď až tak extrémne reaguje, ako píšeš, že neskutočný krik, vreskot...a odmietanie. Blok??

barborkark
autor
11. sep 2016

@tinapa zajtra mam termin u dr tak uvidime co povie. Neviem z coho moze mat blok, mne sa jednoducho len zda ze nechce byt spinavy a tym ze to od neho chcem, chyti nervy a vtedy vrieska, reve, place a hadze sa na zem. Napr posledne dva dni bol celkom ok, teda az na to jedenie.

barborkark
autor
11. sep 2016

@tinapa do centra chodievame, medzi deti ale o ziadnej priprave na skolku u nas v meste neviem a ani nic take tu asi neexistuje 😀

siska53
12. sep 2016

@barborkark a jedavate spolu,ze vas vidi jest tiez?

barborkark
autor
12. sep 2016

@siska53 ano, nehovorim ze je to tak stale ale casto a aj tak nechce. Ale snazime sa dalej tak snad ho to uz chyti. Musime skusat a nepolavit,povedala dr, neexistuje dieta co sa nenauci jest 😉

siska53
12. sep 2016

@barborkark tak to potom nie je take zle. 🙂) hlavne netlac na pilu. Ma este trosku cas.

leidin
16. júl 2024

Ja proste reálne nechápem, prečo sa v rodinách tak brutálne lpie na nejakých postupoch. Proste asi nebude večne hladný, tak si urči že keď nechce jesť sám nebude jesť. Väčšina detí je nechutne bucľatých, predpokladám že neumrie len za to že sa raz nenaraňajkuje. Tak mu proste daj to jedlo pred neho v každý čas keď sa má jesť, obed, večeru, olovrant, desiatu…nechce, jeho voľba. Nebudeš hrať jeho divadlo…a keď po dvoch dňoch nič nezje…čo predpokladám že zje…tak ho objednaj k psychológovi. Logicky čo s tým chceš robiť, nechceš ho kŕmiť tak ho nekŕm. Kvantova fyzika ty kks. Rozum mi stojí…

lenik888
13. aug 2024

@tehula2016 pohlo sa to prosím k lepšiemu?ak si ešte spomínate na diskusiu

Strana
z4