icon

Hydratačná mánia

drzubok
29. feb 2012

čo je to za maniu liat vodu do deti, do dojčených dojčiat dolievat čaje, do batoliat liat vody čajíky stresovat že dieta nechce... a hlavne teraz v zime, na jar,, dosladzovat len aby za každu cenu dieta pilo litre vody???

janka_pn
29. feb 2012

ja nedosladujem a ani neprelievam, len som asi nepochopila to, ze cista voda skodi chrupu??? 😕

drzubok
autor
29. feb 2012

@maca_p no a mas tu generaciu tridsiatnikov-co sestka to plomba. teda minimalne... cest výnimkam..aleako možeš celu triedu kvalitne zaplomvovat ak jednu kvalitnu plobmu robis cca30 min.s farberním a anestezou 🙂 🙂 🙂 🙂

vejinka
29. feb 2012

uff tak my cistime zuby od pol roka ked vykukol prvy zub ..dovtedy nic starsi uz bol u zubarky a vraj ma chrup v poriadku..mladsiemu sa este prerezavaju ..s nim pojdem az v troch rokoch lebo to nema zmysel ist skor ved ani usta neotvori a vraj uplne staci ked sa zacne chodit zubarovi od troch rokov

akika722
29. feb 2012

a ro som si asi pred rokom myslela že je to fakt nejaky zubar 😅 odpadnem 😀 že "čo je to za maniu liať vodu do deti?" 😅 to akože nemam davať deťom piť? 😅 ved hej,moj starši syn pije velmi malo,tak necham tak,ved deco denne mu stači nie? 😖 😀 to čo toto za tema? 😀 😅

drzubok
autor
29. feb 2012

@stardust iste cela filozofia modernej stomatolog. stoji na 3-4x dent. hygiena s motiváciou 1Xza dva roky btw snímok, dvakratročne prehliadka

vejinka
29. feb 2012

@drzubok ona asi myslela na preventivku..celu triedu nas potom osobitne predvolavali po jednom v skolskom rozhlase 😀

koniarova
29. feb 2012

@drzubok Otázka - odpoveď. Nič viac nerieš. 😉 😉

lenka_l
29. feb 2012

tiez suhlasim, sladke zbrndy nemozu byt nic zdrave a hlavne vecer pred spanim, pre kazenie zubov to musi byt raj... len mam otazku, davate detom vodu z vodovodu alebo kupujete balenu? balena podla mna tiez nemoze byt nic moc, ked stoji v plastovej flasi, bohvie ako dlho a kde skladovana... ja pijem vodovodnu, len neviem, ci je vhodna aj pre babatka (moj ma 6 mesiacov, stale sa len kojime) ale ked ho mam na rukach a pijem, davam mu vzdy ochutnat (len si namoci jazycek), kedze vidim, ze je zvedavy, co to mam v tom pohari...

drzubok
autor
29. feb 2012

@vejinka ja to poznam.... stres nekvalitné výplne nieco strasné

vejinka
29. feb 2012

@drzubok esteze mne to drzi 😀

drzubok
autor
29. feb 2012

@vejinka od troch rokov... nuž nie každý ma štastie na zubára

oranzada
29. feb 2012

@drzubok no neviem, tu v britanii je strasne nieco ake zuby tu ludia maju, bolo to super ukazane v jednej casti Simpsnovych, zubar detom ukazal ,,The big book of British smiles" a nie je to zase tak chudobna zem, ale so zubami su na tom horsie ako my, tu detom nedavaju len cajiky (tie sa tu daju kupit len v polskych obchodoch) tu idu rovno na Coca colu...a do detskej flasky

vejinka
29. feb 2012

@drzubok to je pravda mame cela rodinu skolsku zubarku..a zobrala aj deti ..nastastie neviem kde by som hladala specialnu detsku zubarku

drzubok
autor
29. feb 2012

@vejinka vies problem je ten za pacient nemá mat plomby,výplne... to je filozofia modernej stomatologiie

maca_p
29. feb 2012

@drzubok odpadnes, secky 6tky mam zaplombovane.
tak vies, teraz mas ine trendy v pouzivani zubnych vyplni a stomatologickych nahrad. niekedy ani nechyrovalo, ze do stolicky by niekto dal bielu vypln...
pri mojej prvej resekcii si spominam, ako zubari (boli tam 3-4) pouzivali obycajne zapalky. od tohto momentu mam PTSP zo zubarov a pri injekciach do dasien odpadavam. ja som ziapala v kresle a mamka v cakarni.

drzubok
autor
29. feb 2012

@oranzada nechcel som totak tu napísat lebo viem že sa dotknem mnohých ale čo už... čím vačšia socka... a to nie lenfinančneale aaj mentalne tým horšie zuby

drzubok
autor
29. feb 2012

@vejinka v podstate detský zubári neexistuju - v zásade je to fin.neunosné.... v mod. stom. existuju rodinný stomatologovia

maca_p
29. feb 2012

@vejinka na zakladke sme mali skolskeho zubara vo vedlajsej obci, takze tam nebol priestor na skolsky rozhlas a cestovali sme tam pekne autobusom. no ale museli sme stihnut hned ten nasledujuci bus do skoly, lebo vyucko pokracovalo... k zubarovi sa predsa neslo na vylet 😀

jabadaba
29. feb 2012

voda je zivot, si dostuduj kolko percent nasho tela je tvorenych prave vodou. Voda, to sme my. Asi ju potrebujeme nie? A kedze si babo ci batola vodu pytat nevie, tak ju nukame. Ci vypije a kolko vypije uz je ina vec. Nebavime sa tu o hektolitroch a sladenych vodach. Potreba vody ci nych tekutin je vsak jasna.

drzubok
autor
29. feb 2012

@jabadaba voda je život - tak chod moru alebo liptovskej mare. dostudujem si percenta

oranzada
29. feb 2012

@drzubok tak toto sedi 😝 je pravda, ze tu v UK maju tie zuby hrozne vacsinou nezamestnani a povalaci. Ale ked vravim osobne o mojej malej neteri, tak ona je z rodiny, kde je to uplny opak- maju penazi strasne vela a tak sa o nic nestaraju a vsetko si zjednodusuju 😒

jabadaba
29. feb 2012

@drzubok Ty si chod dat obklad radsej.

drzubok
autor
29. feb 2012

@oranzada to su tzv.mentalne socky-- mat peniaze bez rozumu.... bežné zo sedlaka pan
@jabadaba dam si vodný obklad

oranzada
29. feb 2012

@drzubok pockat, ale ty jako vazne myslis, ze skodi aj cista voda? 😕 to snad nie, nie? To hadam, len niektore mamicky spatne pochopili z uvodneho prispevku

drzubok
autor
29. feb 2012

@oranzada no tak..... 🙂

jabadaba
29. feb 2012

@drzubok skvely napad.

lenka_l
29. feb 2012

@jabadaba myslim, ze drzubok nehovori o vode ako takej, ale prave o tych sladenych vodach, ktore maminky detom ponukaju a kdeze aj deti su maskrtne, tak tie sladke vody piju aj ked nie su smadne, len preto, ze su sladke... keby im ponukli obycajnu vodu, pili by ju len ak by boli smadne... a tiez si myslim, ze cistenie zubkov pred spanim nema vyznam, aj este potom na dobru noc dieta dostane sladky caj... ale ano, mas pravdu, VODA tvori vacsinu nasho tela...

drzubok
autor
29. feb 2012

@jabadaba mame už z obkladu mokrý celý gauč.. prestat s tým??

lenka_l
29. feb 2012

@drzubok 😀 😀 😀

oranzada
29. feb 2012

@lenka_l ja davam vodu z vodovodu, ale prevarim vzdy v konvici a potom nalejem do tych detskych poharikov, maly mi aj tak viac ako dva urcite denne nevypije. Zacala som mu jednu dobu davat uz aj neprevarenu, ale dostal hnacku, nemusel to mat z toho, lebo sme v tej dobe aj prestali kojit a presli sme na umele, ale zase pre istotu prevaram uz aj len koli tomu, ze zacali viacej chlorovat vodu, mozno by stacilo lne ju nechat chvilku odstat aby ten chlor vyprchal