Imunologické okno - prikrmovanie

26. okt 2023

Ahojte mam 3 mesacne babatko. Je dojcene. Naposledy na poradni povedala dr. ze prikrmovat od ukonceneho 4. mesiaca lebo medzi 4-6 mesiacom je imunologicke okno. Vsade sa vsak docitate ze dojcene dieta prikrmovat az od ukonceneho 6 mesiaca. Neviem co si o tom mysliet prikrmovali ste uz tak skoro aj dojcene babatka?

heidy222
26. okt 2023

Netreba vyslovene prikrmovat, stačí dať ochutnať, olizat z rôznych potravín, najmä alergény ako orechy, kravské mlieko, vajce, lepok. Myslím to tak, že napr olizat rožok, lyžičku z arašidové masla a podobne. Pomaly začať so zeleninovym prikrmom pár lyžičiek stačí

nairia
26. okt 2023

imuno okno je davno prekonane. ja som zacala malu prikrmovat ukoncenym 6m, zatial nemala na nic alergicku reakciu a to uz vyskusala asi vsetko, co mohla v ramci toho, co vo svojom veku moze konzumovat.
PS v nadvaznosti na prispevok nadomnou: arasid nie je orech. takze ak sa ti nevysype z arasidu, nepovazuj to, ze mas zaradene orechy. to len info do buducna.

heidy222
26. okt 2023

@nairia máš aj zdroj, kde je imunitne okno vyvrátené?

milanemila
26. okt 2023

Nie neprikrmovala som tak skoro ani jedno dieta. Zacala som v 5,5 mesiaci a velmi pomalicky. Fakt sa nie je kam ponahlat. Vramci imuno okna som dala zltok a krupicu (lepok), jahoda, staci dat ochutnat, neznamena to zaviest tuto potravinu. Ale uz som citala aj o nazore, ze imuno okno je blbost.
Ja idem s mladsim v podstate rovnako ako u starsej, lebo sa mi to overilo.
Niekto ti zacne rozpravat, ze uz od roka mas dietatu dat vsetko co jedia aj rodicia, to je uplna blbost tiez asi sa takym matkam len nechce varit zvlast alebo co.

erikavesela
26. okt 2023

Ja som zacala s prikrmami v 4. mesiaci...a deti nemaju ziadnu, ale vobec ziadnu alergiu, hoci otec alergik je

autor
26. okt 2023

Dakujem vam baby este sa chcem opytat asi blbu otazku ale nerozumiem tomu. Ukonceny 4. mesiac je v den ked dosiahne 4 mesiace alebo az ked zacina 5. mesiac? A budem to asi robit tak ze len ochutmat dam a riadne prikrmy az ked budem vidiet ze uz chce papkat

heidy222
26. okt 2023

Ukončeny 4 mesiac je vek presne 16 týždňov , čiže 16 týždňov od pôrodu

autor
26. okt 2023

@heidy222 dakujem☺️