Je aj vaše domáce jablkové pyré je kyslé?

mrssweet
25. okt 2019

Ahojte mamičky. Zavádzame postupne aj ovocné pyré a chcela som skúsiť čerstvé z uvareného jabĺčka. Samozrejme bez pridania akéhokoľvek cukru alebo inej chuti. Nechcem hneď kupovať to presladené z obchodu. Výsledné pyré je kyslé. Dcérka zjedla asi lyžičku a dosť sa pri tom kyslo tvárila. Viem, že nezje hneď veľa lebo je to nová chuť. Ale hoci samotné surové jabĺčko je sladké, pyré je trošku kyslasté. Máte niektorá skúsenosť s tým, že vám bábo predsa papalo takéto pyré alebo ste niečím prisládzali, niekde som čítala že mrkvou. Ale ja by som chcela zachovať tú chuť čistého jabĺčka. Ďakujem za rady.

kristina2412
25. okt 2019

@mrssweet mne ani jedna dcera nechcela jesť tieto jednodruhove prikrmy,od začiatku som kombinovala s mrkvou alebo broskynou,hruškou,bananom. Ak bolo veľmi kyslé dala som trošku javorového sirupu, ryžového sirupu atď cukor ako taký nepoužívam .

mogaa
25. okt 2019

@mrssweet pokiaľ chceš nechať čisto jablkové - tak buď prichutíš alebo bude kyslasté - tam iná možnosť nie je....dochutiť môžeš medom, trochou cukru(neboj žiadne následky to na ňom neanechá, vyrastali tak celé generácie) alebo iné alternatívy - trstinový cukor,javorový sirup ....

fokuska
25. okt 2019

Ak chces silou mocou ciste jablko, tak nemas na vyber: bud bude kysle, alebo ho prisladis - prisladit mozes bud cukrom, alebo "zdravsimi" alternativami - kokosovy cukor, trstinovy, med neviem ci uz je vhodny, kedze je to alergen, alebo tie sirupy ryzovy, javorovy... to uz asi bolo spomenute vsetko.

A ak upustis od cisteho jablka, tak skombinuj so sladsimi chutami - mrkva, broskyna, banan.

evitka83
25. okt 2019

@mrssweet dochucovala som steviou alebo miesala rozne druhy ovocia

simca06022011
25. okt 2019

Skús nájsť sladké jablka, nie všetky sú kyslé.

marya2
25. okt 2019

Ja robievam bud zo sladkych jablk alebo pridam banan. Vsetko pokrajam, neviem teraz v rychlosti pomer jablka a bananu, ale jablk ide podstatne viac. Mierne podlejem a udusim. Rozmixujem a vyziva je zarucene sladka. Citala som, ze na zvyraznenie sladkej chute sa pred varenim moze pridat stipka soli.

caramellka
25. okt 2019

Ja som robievala bez cukru, len čisté jablká v parnom hrnci, zohnala som si domáce a boli sladké. Brávala som tieto výživy malej aj dovolenku a pod., tie som ešte zasterilizovala vo fľaštičkách.

mrssweet
autor
25. okt 2019

Ďakujem za rady. Vyskúšam sladšie jabĺčka 😊

katarinka89
25. okt 2019

@mrssweet Opýtaj sa maminy alebo babky, aké robievali tebe- jedavali sme všetko, a sme tu....neuznávam tieto novodobé recepty- kde deťom dávajú bez bez bez cukru, bio z obchodu 🤦 kadejaké klíčky, riasy a blbosti, ktoré u nás ani nerastú. Je jasné, že jej to nechuti- dieťa je počas tehotenstva vystavované rôznym jedlam- slané, sladké, kyslé, horké....to čo si zjedla ty okostovalo aj bábo a teraz chces aby sa tvarilo že mu to chutí?

janba
25. okt 2019

Ja som malemu jablko nikdy nevarila, hneď som dala surové a veľmi chutilo 🙂

selest
26. okt 2019

Pridavala som nejake sladsie ovocie napriklad banan hruska ale aj mrkva. Ale ak chcete ciste tak mozno treba aj vybrat ine jablcka bud sladsie alebo s menej vyraznou chutou.