Je bezpečné ohrievať detskú výživu v mikrovlnke?
Pre 8m babo hriat vyzivu ( kupovanu )v mikrovlnke je to v poriadku ?
Ja stale zohrievam vo vodnom kupeli
Vdaka
Ja som aj UM prihrievala v mikrovlnke ... taká som ja nehodná mater ... a dieťa je tu, živé, zdravé.
Pri prvej som prikrmy ohrievala vo vodnom kupeli, hrnci na peci... Ale ked uz boli dve, tak som sa na to vykaslala. Usetrila som si cas i nervy...
Dlho sme nemali mikrovlnku, dnes som stastna, ze nam Jezisko pri tretom dietati doniesol. Inak by som sa zblaznila zohrievat vsetko na platni.
@petamich buď v klude sme dve 😁
@lenkasarka ja sa pridavam, ale o mne je siroko daleko zname, ze som mimo ineho aj krkavcia mater
@viestta keby som si bola istá,že ťa to trápi tak ťa aj poľutujem,ale ja som si istá,že tie nazory máš tak hlboko ako sa len dá, presne tak ako ja.
Pre jeden krat (alebo vinimocne) sa nema co stat....mimochodom ja som videla ze um pre babatko v porodnici mi zohriali v mikrovlnke tiez 😃
@luciaaaaa vies s detmi a s prikrami je to ako v tom vtipe o viacnasobnej matke- pri prvom dietati, sterilizujes aj neznameho, kto sa na dieta pozre. Pri druhom, len to, coho sa dotkne. Pri tretom ho nechas olizat cokolvek po ruke a pri stvrtom uz len rozmyslas, ci sa z toho aj najedol alebo este mu mas cosi dat. Zavarane jedlo je normalne jedlo, takisto ako to zohriane v mikrovlnke, takisto ako kupovane v obchode v "sklicku" - tie vyzivy pre deti maju aj nejake standardy (dost vysoke) a dost prisne kontroly, ktorymi pravidelne prechadzaju - takze ano, strava dietat kludne moze pozostavat z kupovaneho, ci zavaraneho (ohriateho) jedla, dokym sa nauci komplexne prijimat potravu....
@gelifil 😂😂😂
@vevesh presne ako vravis…vyziva z ovocia z biologickeho hospodarstva, ktora presla vsetkymi standardami pre detsku vyzivu je fuj, ale krasne navoskovane postruhane jablcko z lidlu, kde ani panboh netusi, cim ho vsetkyk striekali a v com vsetkom ho kupali, aby nezhnilo, je mnamka hodna starostlivej matky. Moj otec ma kopu ovocnych stromov, pestuje bez striekania, mam namrazene, ususene, robim z toho malemu nanuky a ovocne ´koze’. Ale vzdy ked kupim v januari v obchode to krasne ‘cerstve´ jablcko, ktore podla vsetkeho uz davno malo hnit, tak prave rozmyslam, ci by nebol lepsi napad dat mu radsej tu kupovanu vyzivu.
@eviulenka zas tie jablka z Lidla nie su az taky humus. Nehniju, lebo su skladovane v kontrolovanych podmienkach, pri znizenej teplote v atmosfere s pridanym dusikom, ktore zastavia prirodzene procesy veduce k hnitiu. Jasne, v jablkach nejake procesu prebiehaju, stracaju hlavne vitamin C, ale zes az taky humus ako si ludia myslia to nie je. Jablko skladovane v kontrolovanych podmienkach je mozno lepsie ako jablko z dedovej pivnice.
Ovocnú som nikdy nezohrievala
Tu zeleninovo mäsovu som zohrievala len v mikrovlnke.
Podla mna nie je v poriadku davat ani kupovanu 8mes. Pre ineho moze byt uplne normalne kupovane a este aj z mikrovlnky. Uhol pohladu
@viestta jedna vec su kontrolovane podmienky uskladnenia, druha, podmienky pestovania.
Na prakticky kazdej vyzive mas doklad ekologickeho hospodarstva. Dalej su strasne vysoke standardy na detske jedlo ako take. Jablka v supermarkete su striekane, inak by mali problem s chrastavitostou a dalsimi mnamkami a rozhodne stadardom pre detsku stravu podliehat nemusia.
Ja svojmu dietatu tiez davam ovocie z obchodu, ved co uz…Len mi pride dost trapas vycitat niekomu detsku vyzivu a poucat o zdravej strave a potom ponuknut krasne striekane jablcko z obchodu.
Ako vravim, otec pestuje bio. Nestrieka. Co vyjde, vyjde, co nie, bohuzial. Neskladujeme. Vacsinou zjeme cerstve a mrazime.
Ked zacne vyberat psovi z misky a cmulat kamienky , s laskou si spomenies na muza a tuto prihodu s mikrovlnkou.
A naco zohrievas vyzivu? Mas ju snad v chladnicke?

Mikrovlnka nie je škodlivá, nezabíja živiny a ani batoľatá. Takže kľud. Drblo by ma ohrievať na vodnom kúpeli