Je bezpečné podávať dieťaťu vývar zabudnutý cez noc?
Včera večer som robila kurací vývar .. Precedila som ho,zeleninu,maso som si odložila do chladničky,vyvar ale bol dosť teplý tak som ho položila ešte na linku nech vychladne myslím že bolo cca 1 hodina ráno (bola som dlhšie hore upratovala som,mám malé dieťa som radšej ked vstanem do čistého a mame aj uvarene ) medzitým som išla do spálne a zaspala som.. ráno o 8 som vstala dala do chladničky nesmrdí ani nechuti zle ale neviem, či je vhodne to podať ešte aj malému ? Čo myslite ? Chcem len vedieť názor možno sa niekomu stalo niečo podobne.
@natlii5 ak si ho o 1:00 dovarila a do 8:00 bol na linke, v ramci toho cas kym vobec vychladol,.. nic mu nie je. Dnes ho normalne ohrej, dajte si na obed a sup do chladnicky.
Nic mu nie je. Robim to tak bezne ze varim vecer do noci a potom je horuci tak ho necham vychladnut a idem spat…
Dobre tak to teda tak aj urobím je mi to ľúto vyhodiť ked nechuti zle ani nesmrdí ale mala som obavy, kvôli malému keďže somho nechala vonku aby sa tam nestačili vytvoriť nejaké baktérie.
Dobre tak to teda tak aj urobím je mi to ľúto vyhodiť ked nechuti zle ani nesmrdí ale mala som obavy, kvôli malému keďže somho nechala vonku aby sa tam nestačili vytvoriť nejaké baktérie.
@natlii5 keď nie je kyslý tak v pohode 😉
Robim bezne
@natlii5 no aký bol vývar, nikto nemal hnačku? 😄😄
@natlii5 no aký bol vývar, nikto nemal hnačku? 😄😄
@bielasovicka ked rsno uvar tirz ho odkladam az neskor po obede ked uplne vychladne ak je ho vela chladne dlhsie
@bielasovicka ked rsno uvar tirz ho odkladam az neskor po obede ked uplne vychladne ak je ho vela chladne dlhsie
@slavomira236 ja ho v lete dávam do drezu, do studenej vody,, a vychladne skôr.
Ja keď nechám nejaké jedlo dlhšie mimo chladničku, alebo je v chladničke, ale dlhšie otvorené, pripadne má deň dva po záruke no nič mu nie je, tak ho pred podávaním prevarim. Napr. vývar či polievku by som prevarila, napr. brindzu deň po záruke by som nepoužila surovú ale napríklad do brindzovej polievky.
Tým prevarením sa zničia baktérie atp.

@natlii5 pokiaľ nieje kyslý, by som ho normálne konzumovala a aj dala deťom