icon

Je jedálniček môjho 7,5-mesačného dieťaťa v poriadku?

25. feb 2025

Ahojte. Chcela by som sa opýtať, či je jedálniček mojej 7,5 mesačnej dcéry v poriadku:

ráno: cca 140ml UM
desiata: cca 150g ovocie/jogurt
obed: cca 250-300g mäsovo-zeleninový/zeleninový príkrm
večera: 250ml kaše zmiešanej s UM

Desiata sa strieda niekedy s olovrantom, dokopy sú to 4 jedlá denne. Lepok, žĺtko, maslo je zavadené. Od narodenia je na UM.
V noci nechce vôbec piť UM a ani pred spaním. Má 7kg.

Zdá sa nám, že papá málo a že bude stagnovať vo vývoji. Neplazí sa ešte ani neštvornožkuje, dokáže sa pretáčať z chrbátika na brucho a spať. Taktiež sa dokáže otáčať okolo vlastnej osi na mieste doprava alebo doľava.
Nevieme ako ďalej aby nestagnovala. Zdá sa nám, že jej 1 dávka UM za deň chýba.

Mali ste to niektorá s počtom a množstvom jedál za deň podobne?

Ďakujem za odpovede

autor
25. feb 2025

do dňa ma prevažne 3 spánky a v noci prespí celú noc

balerina2025
25. feb 2025

ja som sa tiez zbytocne stresovala. ce bude stagnovat ked bude malo papat. ale ono to zas nie je vzdy len o jedle.
UM ma dost vitaminov. a zasyti, nemusis sa bat.
ja som to mala podobne ako ty, len mavala este olovrant.
ale v tom veku sme boli prevazne na UM a prikrme na obed.
3 spanky su dost ale to su asi kratsie ze?
super ze prespi celu noc, kasa ju zasyti

autor
25. feb 2025

@balerina2025 tak v priemere 1hod ale niekedy je to iba 40minut

lucia13022023
25. feb 2025

Nemyslím si, že jedlo by malo niečo spoločné z motorickym vývojom..
Plazit sa dieťa nemusí - nie je to v podstate ani žiaduce - a štvornožkovať deti začínajú 7/8/9m kľudne. Dá sa na štyri?
Co sa tyka jedla, jedna dávka um tam chyba aj mne, no keď nechce...

balerina2025
25. feb 2025

@lucia13022023 inac ani moja sa neplazila, ona ''len'' 4nozkovala. ale to je ovela lepsie, aj pre chrbatik. a tiez som stresovala ...zbytocne.

diewcatqoo
25. feb 2025

Aktualne mam tiez takto stare dieta. Co sa tyka jedla, nasa je mensie porcie ako vasa. Snad este nikdy nezjedla cely 250g prikrm, ani kasu. Dava tam polovicne porcie. Rano ju kojim, neskor davam desiatu (ovocie, jogurt, chlebik, prazenicu...), potom obed (masovo zelninovy prikrm alebo zeleninu cistu alebo s vajickom), potom ju znovu kojim, potom mava olovrant (bud nejaku polievku alebo pecivo, placky nejake domace, sem tam dam chrumky alebo piskotu), znovu kojim, potom vecera (kasa) a po veceri pred spanim znovu kojim. V noci tiez parkrat kojim.

Nasa sa tiez neplazi este. Pretaca sa na brusko, vie aj naspat, ale posledny asi tyzden to nerobi, neviem preco. Na brusku sa vie otcat dokola, vie sa aj posuvat dozadu, ale dopredu nie. Uz dlhsie sa snazi dostat sa na kolienka, dviha zadok, ale nevie co dalej. Takze to vacsinou skonci tak, ze dvihne zadok, zabori hlavu do podlozky a twerkuje. Casto sa pritom nahneva tak, ze zacne rozhadzovat vsetko, co ma v dosahu alebo si zacne buchat hlavu o podlozku. Zatial to neriesim, ma este cas na to, aby sa zacala plazit alebo stvornozkovat.

lucia13022023
25. feb 2025

@balerina2025 no môj sa plazil a dlhooo. Od 4m do 9m. Každý mi vravel aký je šikovný, a pri tom mal slabšie brušné svaly a neudržal sa na štyroch. Išla som k fyzio, dala cvik s loptou a do týždňa štvornožkoval. Ta mi vravela, že plaznie vôbec vo vývoji byt nemá respektíve nemusí.

aliaray1
25. feb 2025

Nepomohlo by viac mlieka? Mne sa to mozno iba zda, ale... 1.sme davali podstatne viac mlieka ako ty. Mala Bebu Supreme pro a papala tolko davok, co je tam na obale napisane. Niekedy viac, obcas nechala...zaviselo ako ju boleli zubky. Mladsia je kojena. Papa 4x za den, nevazim kolko ale papa. No vzdy aj kojim...dokojim pred spankom alebo ked si pyta. Starsia s UM ta spavala ako poleno a velmi dobre. Rano po zobudeni 2-3 hodiny vydrzala hore a sla spat s UM, spinkala asi 2-4 hodiny. Po obede zasa take 2-3 a potom celu noc. Mladsia spi 2 spanky, dokopy cca 3-5 hod a celu noc az do rana. Ale pocas noci kojim. Spime spolu, takze to ani velmi nevnimam. Starsiu s UM sme este aj v noci krmili v tomto veku ked sa hmyrila. Tiez spi s nami v posteli.
A jedlo ma vyznam pre psychomotoricky vyvoj. Od 1 r som obcas davala rybi olej pre babatka.