icon

Je normálne, že sa dieťa po príkrme pokaká?

lienka9898
19. mar 2024

Maly ma 5 mesiacov a asi tyzden mu davame prikrmy ale so hodiny vyjde vsetko von. Je to normalne?

majamat
19. mar 2024

travenie, resp prechod traviacimi cestami je pomerne pomaly a to aj v pripade nejakeho patologickeho procesu, ktory to dokaze urychlit.
urcite trva viac ako 2 hod nez vyjde z nas to, co zjeme a to len v pripade toho patologickeho procesu s hnackou. pri beznom traveni je to niekolko hodin.

toto skor moze byt nejaky reflex, podobny ako ked potrebujeme ist na malu a pustime si vodu.

norikaro
19. mar 2024

podla mna je to normalne, vsak tipujem, ze dietatko si este len zvyka na takuto tuhu stravu a creva sa zoznamuju s novym jedlom. ved postupne si na to vsetko privykne a kakat bude menej. vobec by som sa toho nebala, je to bezne.

januska12323
19. mar 2024

Nevyjde von to čo práve zjedol ale to čo tam už bolo predtým len sa to posunulo von.

jaass
19. mar 2024

@lienka9898 5 mesačne babatko si ma zvykať na “nové” jedlo. Nemá papať veľa. Koľko mu dávate?

lienka9898
autor
19. mar 2024

@jaass zopar lyziciek, potom mu dam este normalne mlieko, nezje toho vela len potom kaka aj 3x denne a doteraz to bolo len raz denne, vacsinou som citala ze deti zapeka z tuhej stravy a nie naopak

anavixy
19. mar 2024

Ano, je to normalne, vola sa to gastrokolicky reflex, ten je u malych deti vyraznejsi, ale je normalny aj u dospelych. Jedenim sa nastarstuje travenie, pohne sa peristaltika, hrube crevo sa vyprazdni, nie je to tak ze to co prislo do zaludka rovno ide von.