Je sušené ovocie Grizly vhodné pre deti?
Dobrý deň chcela by som sa opýtať aký máte názor na sušené ovocie pre deti,, je vhodné? Ktorý výrobca?
Mi sme od gryzli dostali v domnení ze je ok no vyrobené v cine tak o tom pochybujem
A od kedy ste zacali dávať sušené

@really8 ale ona má pravdu. Veď v Číne sú povolené dodnes postreky v konvenčnom pestovaní, ktoré sú v Európe zakázané (treba ale spomenúť ešte aj Afriky, kde je dokonca i dnes povolené striekať DDT, ktorý je preukázateľný karcinogen).
Ak niekto ide po zdravších potravinách bez zbytočných chemikálií, tak minimálne nakúpi z nebio európskych.
@lenkakravcova ak chce niekto jahody v marci tak hold. Ale dufam ze autorka neje ani banany, mango, kiwi a vlastne len to co ma doma uskladnene. Ak to riesi mala si v juni nazbierat jahody a zamrazit. Btw cina uplne nie je pestovatelom jahod.
@really8 no to hej, banány majú najviac striekaní zo všetkého ovocia. Až vyše 25x za sezónu.
@lenkakravcova prosim, odkud je tohle info? Slysim to poprve a i v kauflandu maji biobanany a ani nejsou vyrazne drahe oproti normálním...
@hanaluteranova z ČZU, univerzitné skriptá ohľadom pesticídov.
Bio banány kupujem preto aj ja. Je to special odroda, ktorá je slachtena tak aby prežila iba bio postreky. Tiež sa veľmi veľa krát striekaju ale inými (menej škodlivými) látkami. V konvencií v Afrike sa používa pri pestovaní banánov dodnes bežne už vyššie spomínaný DDT prášok, tak ako aj v Číne.. Dokonca do Afriky sa dodnes vyváža DDT zo starých zásob z Európy, ktoré sa tu nesmie používať. Čize ešte v ktovie ako stave..
Nám na univerzite hovorili prednášajúci, že najhoršie ovocie čo si človek môže kúpiť je banán z Afriky a potom pistácie odtiaľ (tie zase navyše kvôli mykotoxinom - lebo Afrika má iné "štandardy" ako Európa a na hraniciach čo prejde u nich na vývoz, sa u nás už viac nekontroluje)
@really8 bože najradšej mám takýchto ľudí,, "múdrych" nedá sa už nikde pridať príspevok lebo reakcia ľudí je na zamyslenie ako sa môže žena tak vyjadrovať nerozumiem
"boze to co za kravinu si vypotila? Normalne mi ostalo neprijemne."
Zamislite sa nad sebou sme ľudia netreba ísť hneď do útoku a neslušné sa vyjadrovať pekný deň

Kupujem mixit rôzne ovocie 🙂 a deti to jedli už pred dovŕšením jedného roka. Keď boli menší tak som kupovala najmä banány, lebo sa dobre držali 🙂