icon

Je vhodné zaviesť olovrant pre šesťmesačné dieťa?

24. nov 2025

Ahojte tie čo prikrmujete od 4.mesiaca,máte zavedenú už aj desiatu a olovrant?
Totiž moja malá vstane o pol 7 dostane mliečko
Okolo 9dostane ovocie a ide spinkať
Potom okolo pol 11 opäť mliečko a obedný príkrm jej dávam až niekedy okolo 13-14stej hod zje mi toho už dosť a tak uz mliečko po obednom príkrme nepýta (občas sa stane,že si vypýta)..na Olovrant jej nedavam nič,okolo 4tej si zas vypýta mliečko a potom na večerný spánok zas dostane mlieko.
A teraz neviem,či jej už zaviest aj olovrant alebo nie,lebo mlieko by si potom opäť po kaši nepýtala.
Máme zavedenú zeleninu,mäso,vajíčko,lepok,a ovocie.
A ešte sa chcem opýtať (všade sa píše inak) či môžem uz zaviest pomaly rybu a strukoviny nejaké.
Teraz ma 6mesiacov a týždeň.
Ďakujem pekne.

anonym_e0b0f7
24. nov 2025

@anonym_autor strukoviny by som ešte nezavádzala (môžu nafukovať) rybu len sladkovodnú - napr zubáč. Nedala by som ešte ani olovrant, ak sa v noci nebudí príliš často (na hlad), tak to na teraz stačí, počkala by som 1-2mes. na olovrant telo si ešte stále len zvyká na tuhú stravu a kľudne počkať do roka so strukovinami - potom začať červenou šošovicou.

michaela329
24. nov 2025

Môžeš ho ponúknuť a uvidíš, ako bude reagovať. Najlepšie si vyskúšať. Mne papá olovrant od cca plky siedmeho mesiaca - ale mne už vtedy začal piť veľmi málo mliecka. A tých strukovin sa neboj, môj ich papá tiež od 6. mesiaca - začali sme červenou šošovicou, nahrádza jedno mäsové jedlo v týždni. Išla som podla príručky od Dr. Jaššovej.

autor
24. nov 2025
@anonym_e0b0f7

@anonym_autor strukoviny by som ešte nezavádzala (môžu nafukovať) rybu len sladkovodnú - napr zubáč. Nedala by som ešte ani olovrant, ak sa v noci nebudí príliš často (na hlad), tak to na teraz stačí, počkala by som 1-2mes. na olovrant telo si ešte stále len zvyká na tuhú stravu a kľudne počkať do roka so strukovinami - potom začať červenou šošovicou.

@anonym_e0b0f7 ďakujem pekne🩷 a čo môžem este v tom 6.mesiaci zaviest? Akože tak všeobecne to myslím

autor
24. nov 2025
@michaela329

Môžeš ho ponúknuť a uvidíš, ako bude reagovať. Najlepšie si vyskúšať. Mne papá olovrant od cca plky siedmeho mesiaca - ale mne už vtedy začal piť veľmi málo mliecka. A tých strukovin sa neboj, môj ich papá tiež od 6. mesiaca - začali sme červenou šošovicou, nahrádza jedno mäsové jedlo v týždni. Išla som podla príručky od Dr. Jaššovej.

@michaela329 ďakujem krásne,a čo ste všetko este zavádzali v 6.mesiaci? Mam vtom akosi lečo😀 čo môže a čo nie ...a Áno aj moja malá úplne malo mliečka si pýta stále jej ho ponúkam ja

michaela329
24. nov 2025
@anonym_autor

@michaela329 ďakujem krásne,a čo ste všetko este zavádzali v 6.mesiaci? Mam vtom akosi lečo😀 čo môže a čo nie ...a Áno aj moja malá úplne malo mliečka si pýta stále jej ho ponúkam ja

@anonym_autor

michaela329
24. nov 2025

Ja som sa držala hlavne toho, čo už mám zavedené a ako dlho už prikrmujem. Podľa toho som išla - pridala novú zeleninu, nové mäsko a keď už mal veľa z tohto, aj lepok. A vlastne okrem hub, medu, ochudzovadiel, cukru, kravského mlieka, je vraj dobré do toho roka skúsiť všetko. Tempo si už prispôsobiť musí každý podľa svojho dieťaťa asi 🙂 Ja som išla podľa jedného prístupu - aby som v tých radách nemala guláš 😁

anonym_22fde0
24. nov 2025

@anonym_autor my sme teraz dali červenú šošovicu do obedneho prikrmu, chutila jej a ani žiadne nafukovanie. Olovrant ešte nedávame, skúšali sme kašu a boli jej v noci ťažko. Teda zatiaľ máme tiež desiatu a obed, ostatne mlieko. Tiež má 6 mesiacov.