Je zmrazovanie príkrmov pre deti vhodné?
Dobrý deň, prosim Vás o radu ženy.
Vždy som deťom varila čerstvé prvé prikrmy. Vždy. No keďže detí nejak záhadne pribudlo 😁, kúpila som parný avent 4v1. Je to super vecička. No chcela by som prikrmy zamrazit, nech si narobím viac. Je to blbosť? Som zlá mater 😭 lebo fakt nestíham k voli ostatným mensim deťom a ked ochorejú je ti fakt o hubu. Pripadne co sa smie a nesmie zmraziť. Viem ze zemiaky cestoviny nie. Ďakujem za rady
Ak budes zmrazovat nebude z teba krkavcia mater. Mrazenim potraviny neprichadzaju o nic, ani o vitaminy ani o ziadne ine vyzivne latky. Ked ti to ulahci robotu s kludnym svedomim zmraz do zasoby. Dobra matka je o niecom uplne inom ako o tom, ze si ulahci zivot vyuzitim technologii, ktore ma k dispozicii.
Ja som mrazila. Neviem si predstaviť variť prikrm každý deň alebo každý druhý, ved to je mini porcia jedla. Normálne som navarila, podelila do sáčkov tak ze z toho bolo aj 5-6 porcií a zamrazila. Mala som takto vždy niekoho chodov a obmienala som aby nemal stále to isté. Prečo by si bola zlá mater 🤷😄
Este doplnim, aj zemiaky aj cestoviny sa mrazit daju, len po rozmrazeni menia strukturu, ale jedle su tak ci tak.
Jaaaj ženy ďakujem moc, takze kľudne aj zemiaky napr s mrkovou ktoré urobim v avente, po vychladení môžem zamrazit hej? Niekde som citala ze zemiaky nie, no uvidím ako to bude papať.
Prvé mäská spolu so zeleninou tiež?
kludne hotovu porciu, ktoru len rozmrazis a zohrejes
@heminepa avent ma aj funkciu rozmrazovania, len este som neprišla nato ako 🤣
@heminepa predtým ked som nemala avent, tak som normál hodila do malého hrnčeka a ohriala na sporaku. Trvalo to dve sekundy... Ale trz ked ho mam nie a nie nato prísť 🤣
Ja som kúpila kúsok kvalitného teľacieho mäsa, spravila vývar a nakrabičkovala. Do každej krabičky kúsok mäsa a zaliala som vývarom. Potom som už len dovarila čerstvý zemiak (mrkvu, cuketu) to je zachvilku hotové. A spolu som to popučila.
Ja som to zamrazila len raz a keď som potom rozmrazila a ochutnala letelo to do koša ale chápem tvoje pohnútky k tomu asi len treba pozistovat ktoré potraviny vydržia to zamrazenie
Ja som tak bežne robila ušetrila som čas navarili som väčšiu porciu a potom dala do avent kelimkov a potom vybrala keď bolo treba