icon

Je zmrazovanie príkrmov pre deti vhodné?

26. apr 2025

Dobrý deň, prosim Vás o radu ženy.
Vždy som deťom varila čerstvé prvé prikrmy. Vždy. No keďže detí nejak záhadne pribudlo 😁, kúpila som parný avent 4v1. Je to super vecička. No chcela by som prikrmy zamrazit, nech si narobím viac. Je to blbosť? Som zlá mater 😭 lebo fakt nestíham k voli ostatným mensim deťom a ked ochorejú je ti fakt o hubu. Pripadne co sa smie a nesmie zmraziť. Viem ze zemiaky cestoviny nie. Ďakujem za rady

heminepa
Autor odpoveď zmazal
viestta
26. apr 2025

Ak budes zmrazovat nebude z teba krkavcia mater. Mrazenim potraviny neprichadzaju o nic, ani o vitaminy ani o ziadne ine vyzivne latky. Ked ti to ulahci robotu s kludnym svedomim zmraz do zasoby. Dobra matka je o niecom uplne inom ako o tom, ze si ulahci zivot vyuzitim technologii, ktore ma k dispozicii.

nikpa
26. apr 2025

Ja som mrazila. Neviem si predstaviť variť prikrm každý deň alebo každý druhý, ved to je mini porcia jedla. Normálne som navarila, podelila do sáčkov tak ze z toho bolo aj 5-6 porcií a zamrazila. Mala som takto vždy niekoho chodov a obmienala som aby nemal stále to isté. Prečo by si bola zlá mater 🤷😄

viestta
26. apr 2025

Este doplnim, aj zemiaky aj cestoviny sa mrazit daju, len po rozmrazeni menia strukturu, ale jedle su tak ci tak.

autor
26. apr 2025

Jaaaj ženy ďakujem moc, takze kľudne aj zemiaky napr s mrkovou ktoré urobim v avente, po vychladení môžem zamrazit hej? Niekde som citala ze zemiaky nie, no uvidím ako to bude papať.

autor
26. apr 2025

Prvé mäská spolu so zeleninou tiež?

viestta
26. apr 2025

kludne hotovu porciu, ktoru len rozmrazis a zohrejes

autor
26. apr 2025
@viestta

kludne hotovu porciu, ktoru len rozmrazis a zohrejes

@viestta 🫶🫶❤️ďakujem

heminepa
Autor odpoveď zmazal
autor
26. apr 2025
@heminepa
Odpoveď bola zmazaná

@heminepa avent ma aj funkciu rozmrazovania, len este som neprišla nato ako 🤣

viestta
26. apr 2025
@heminepa
Odpoveď bola zmazaná

@heminepa ja som rozmrazovala bud v chladnicke, ak som si vecer spomenula, ze treba vybrat, alebo v mikrovlnke

heminepa
Autor odpoveď zmazal
autor
26. apr 2025
@heminepa
Odpoveď bola zmazaná

@heminepa predtým ked som nemala avent, tak som normál hodila do malého hrnčeka a ohriala na sporaku. Trvalo to dve sekundy... Ale trz ked ho mam nie a nie nato prísť 🤣

vejapa76
26. apr 2025

Ja som kúpila kúsok kvalitného teľacieho mäsa, spravila vývar a nakrabičkovala. Do každej krabičky kúsok mäsa a zaliala som vývarom. Potom som už len dovarila čerstvý zemiak (mrkvu, cuketu) to je zachvilku hotové. A spolu som to popučila.

nin12345
26. apr 2025

Ja som to zamrazila len raz a keď som potom rozmrazila a ochutnala letelo to do koša ale chápem tvoje pohnútky k tomu asi len treba pozistovat ktoré potraviny vydržia to zamrazenie

andrejka1974
26. apr 2025

Ja som tak bežne robila ušetrila som čas navarili som väčšiu porciu a potom dala do avent kelimkov a potom vybrala keď bolo treba