icon

Jedálniček a režim jedenia 15-mesačného dieťaťa

12. jan 2023

Prosím dajte mi na ukážku, kdy približne a co zjedia vaše deti v tomto mesiaci, hlavne také co sú na UM, cize žiadne cicky..ak máte aj orientačnú predstavu o množstvách jedla, to by tiež potešilo, potrebujem na inšpiráciu lebo už neviem čo vymyslat ☹️

klarissa25
12. jan 2023

Od roka jedáva to co s nami...žiadne UM...

beata_k
12. jan 2023

V 15 jedaval "normalne" jedlo. To znamena bez korenia a soli, ale uz normalne. Ovocie pomedzi to, jogurt a na veceru kasu. Pred spanim a ked sa zobudil UM, potom neskor ranajky.

martul
12. jan 2023

Od roka to čo my. Samozrejme nie presolené, korenisté ale zhruba to isté. A množstvo? Koľko mu chutí. Zbytočne je v tabuľke toľko a toľko, zje koľko chce, vládze, chutí.

stannkal
12. jan 2023

Množstvo je dosť individuálne, aj u toho istého dieťaťa to môže kolísať zo dňa na deň. Podľa mňa je dôležitejšia pravidelnosť a pestrosť, my jedávame spolu 5x denne už od 12 mesiacov, zhruba v tom istom čase každý deň.

zuzkapap
12. jan 2023

cca 130g jedno jedlo, viac nezje.. jedine vyzivu zje tych 190g, za den ma vacsinou 1 jogurt, 1 vyzivu, 1 jedlo s masom a zeleninou, 1 jedlo co my mame na obed, 1 kasa, 1 flaska UM a pomedzi to este ovocie a chrumky 🙂 ma skoro 14m

autor
12. jan 2023

A to co im naložite, co jete aj vy, to im proste len tak naložite a jedia alebo trochu pokrajate/popucite a oni jedia rukami?

lugie
12. jan 2023

Od tých 15 mesiacov cca jedla s nami, dovtedy som varila zvlášť. Na obed zvykla cca 200g, zvyknem si to niekedy prevážiť 😊 na raňajky pečivo s niečím, vo vajci, praženicu… desiata ovocie, obed klasika s nami, olovrant jogurt, kaša a na večeru to čo my, alebo nejakú polievku 😊
A krajala som na menšie kusy len mäso, postupne sa učila sama papať s lyžicou. Ale v tom veku som ju kŕmila ešte ja. UM mala po zobudeni a pred spaním.