Jedlá od ôsmeho mesiaca
Ahojte,cim mozem spestrit jedalnicek dcerke od 8.mesiaca?
@lusia222 ja som zacala davat biely jogurt (dieta kojene ho nepotrebuje, ale ak sa v rodine jedava, tak si moze zacat zvykat. kupujem Hollandia BIO. su chutne a maly ich ma rad. Tiez mozes na chlebik natriet nejaky kvalitny syr, napriklad Lucinu alebo Gervais, su bez glutamanov, nakrajat na male kococky a davat papat. malemu na to dam este uhorku a ide sa zblaznit 🙂 Tiez kvalitnu sunku. JA nekupujem detske, tie maju obsah masa len okolo 75%. Pozri na zlozenie a ak ma okolo 93% masa, tak mozes taku kludne dat. a Jedlo uz nemusis cele pucit, nejaku cast rozpuc a nieco nakrajaj na male kocky a zamiesaj. a ak si doteraz krmila ty, skus jej dat sancu, aby papala aj sama. bude sice ako prasiatko, ale urcite ju to bude bavit 🙂 Have fun 😀
@cawes na obed papa zeleninku s maskom,zeleninku jej menim a uz skusila takmer vsetko co mohla primerane k veku,na vecer kasicky,skusala ovocie,psenicne a kukuricne chrumky,marina keksy,ryzu,parkrat krupicu.sem tam jej dam skusit chlebika alebo omulat korku chleba. A to je asi tak aj vsetko 🙂 inac stale papa MM.
my sme jedli už všetko 🙂
inak baby, ak viete, vysvetlite mi, aky ma vyznam, ze sa dietatu zakazuju vajecne cestoviny do 1 roka, ked sa mu moze davat chlieb uz od cca 6 mesiaca a ten tiez obsahuje cele vajce, nie? teda aj bielok. ja tomu teda nerozumiem
@lusia222 tak sa nepýtaj...ja som mala syna pred desiatimi rokmi, a nemali sme internet a teraz si hovorím chvalabohu....ved by mi iba rohy narástli, keby som sa mala na všetko pýtat...daj všetko s mierou, zdravé, čerstvé, doma varené a dieta bude OK 😎 a nič mu nebude, ked mu niečo nesadne, tak to načas vynechaj z jedálnička, po čase sa k tomu vrát.... 😎
@lusia222 maly ma 11 a pol a stale kojim.a s prikrmami ja robim tak,ze najprv ponuknem prso a potom dam prikrm. do jedneho roka to takto budem robit a potom skusim vymenit, ze dam najprv prikrm a potom dotlacim mojim mlieckom 🙂 maly nie je velky jedak zatial,ale nejak nestresujem. kym prospieva neriesim 😉
no my mame tiez 8 maly ma raz fazulu so zemiacikmy este mu fazulu nedal len stavu, trosku omastene zemiacky to sa oblizuje ked jeme vzdy pride jogurt davame smotanove okrem cokoladoveho a bez soli to unas nejde nesolim vela ale musim mu dochutit lebo inak mi to nechcel.
ahojte, naša síce ešte len bude mať 8 mes. ale kedže som nekojila, tak sme na príkrmoch už od 4 mes. 🙂 a sme tu 🙂 papáme už skoro všetko, okrem brokolice, tá nám nechutí, ale varím jej perkelty, prívarky, rôzne polievky, najradšej má kuraciu polievku :D a spapá to...cestoviny dávam také aké mám doma, ale najradšej má aj tak mrvenicu 🙂 tú pridávam do každej polievky...čo sa týka konzistencie príkrmov, tak do 6 mes. som mixovala, teraz skúšame aj väčšie kúsky...začali sme piškótami do ruky a chlebom, a teraz už aj polievky nemixujem, len popučím vidličkou...trošku ju zo začiatku napínalo, ale teraz je to už v poriadku...jogurt som ešte neskúšala ale má rada klasický krémik vanilkový - dráčik 🙂 pekný deň maminky

a co uz vsetko papa???