icon

Kde kúpim dinonugetky pre deti?

hildeberta
3. nov 2025

Ahojte baby. Potrebujem pomôcť (asap). Náš malý už dva dni odmieta jesť (okrem pár suchých rožkov). Posledné asi tri mesiace fungoval len na dinonugetkách a odmietal jesť čokoľvek iné. Predtým sme ich brali na jednom e-shope, ale už ich tam nepredávajú. Nevie niektorá z vás, kde by som mohla kúpiť také nugetky tu na Slovensku alebo cez eshop, ktorý doručuje sem? Snažila som sa mu urobiť dinonugetky doma, ale tie mu nechutia.

janai1
3. nov 2025

a to majú byť nejaké špeciálne? Lebo v takom tvare majú bežne kaufland, lidl, edelia

hildeberta
autor
3. nov 2025
@janai1

a to majú byť nejaké špeciálne? Lebo v takom tvare majú bežne kaufland, lidl, edelia

@janai1 tie z edelie nemá rád a v lidli ani v kauflande som ich nevedela najst

a0
3. nov 2025

@hildeberta neviem či je úplne v poriadku dieťaťu dávať denne nugetky. Akože kľudne nech neje, nech žije len z pečiva ( môj syn tak do 2.5r žil na ryži a čučoriedkach) ale nugetky je skôr taký bordel - nech sú pripravené akokoľvek.

pribinak
3. nov 2025

Vek dieťaťa?

hildeberta
autor
3. nov 2025
@pribinak

Vek dieťaťa?

anonym_96f4c0
3. nov 2025

To je nejaký vtip?

anonym_8d7b9e
3. nov 2025

S hranolkami, mňamka veľká. Najlepšie 3x denne. Kola k tomu. 🫣

hildeberta
autor
3. nov 2025
@anonym_96f4c0

To je nejaký vtip?

@anonym_96f4c0 bohuzial nie

simona20201309
3. nov 2025
@hildeberta

@hildeberta to ma nejakú diagnózu? Či mamička?

simona20201309
3. nov 2025
@hildeberta

@hildeberta ako nehnevaj sa ale ak toto myslíš vážne tak si naozaj teraz zasluzis sprsku kritiky!
3mesiace pchať do 6r syna nugetky? A ešte ich bezradne zháňaš?6r? Pochopím len ak je autista alebo ma iné mentálne postihnutie.

anonym_f2bbf1
3. nov 2025

🫣no toto ja nepochopím
Prečo rodičia nezvykaju deti na normálne vyzivne jedlo čo dieťa k zdraviu potrebuje
Rodic uz nieje rodič? niečo mi ušlo fakt?
Alebo vam uz je to jedno len aby bol pokoj od dieťaťa?

anonym_1a5019
3. nov 2025
@simona20201309

@hildeberta ako nehnevaj sa ale ak toto myslíš vážne tak si naozaj teraz zasluzis sprsku kritiky!
3mesiace pchať do 6r syna nugetky? A ešte ich bezradne zháňaš?6r? Pochopím len ak je autista alebo ma iné mentálne postihnutie.

@simona20201309 myslím si, že sa tu niekto dobre zabáva a nie len v tejto téme

anonym_f2bbf1
3. nov 2025
@anonym_1a5019

@simona20201309 myslím si, že sa tu niekto dobre zabáva a nie len v tejto téme

@anonym_1a5019 asi lebo jeden normálny rodič co mu záleží na zdraví dietata toto nedopustí
Total blbosť

kavasmliekom
3. nov 2025

Jasne, a nechodí ani do školy, či škôlky. Tam mu tiež zháňajú nugetky?

hildeberta
autor
3. nov 2025
@anonym_f2bbf1

🫣no toto ja nepochopím
Prečo rodičia nezvykaju deti na normálne vyzivne jedlo čo dieťa k zdraviu potrebuje
Rodic uz nieje rodič? niečo mi ušlo fakt?
Alebo vam uz je to jedno len aby bol pokoj od dieťaťa?

@anonym_f2bbf1 akoze vzdy bol vyberavy, ale predtym bol ochotny zjest aj ine veci, vratane zeleniny (uhorky, mrkva), ale odkedy mal dinonugetky, vybudoval si s nimi obsesiu alebo nieco. Dufala som, ze ho to prejde, nepreslo ho to.

a0
3. nov 2025
@hildeberta

@anonym_f2bbf1 akoze vzdy bol vyberavy, ale predtym bol ochotny zjest aj ine veci, vratane zeleniny (uhorky, mrkva), ale odkedy mal dinonugetky, vybudoval si s nimi obsesiu alebo nieco. Dufala som, ze ho to prejde, nepreslo ho to.

@hildeberta nekúpiš, nebude ich jesť, zabudne, zje niečo iné. 6r dieťa je dosť veľké, aby chápalo, čo to spraví z jeho telom. Ty ako dospelá by si mala chápať aké to má obrovské zdravotné riziká pri dennej konzumácii - bavíme sa tu o reálnej možnosti rakoviny, obezity a kardiovaskulárnych chorobách, nič z toho nie je sranda. Tak použi zdravý rozum a úsudok hodný dospelej osoby a vysvetli dieťaťu, že také jedlo je na občasnú konzumáciu a že si urobila chybu, keď si mu dovolila ich jesť každý deň. 🤷🏼‍♀️

andrea2323
3. nov 2025

Panebože robí si tu niekto prdel, neodpisujte tu už 🤯 “obsesia dinonugetkami” isto

anonym_f2bbf1
3. nov 2025

Hej on si ich kupoval sám 😅a za svoje zarobene peniaze a vlastne uz ma za sebou kurz vyzivoveho poradcu ,tak vie co si môže dovoliť jesť
Presne ,vymyslena téma

anonym_dbc2a8
3. nov 2025

Máte problémy len so stravou alebo aj s niečím iným?

hildeberta
autor
3. nov 2025
@anonym_dbc2a8

Máte problémy len so stravou alebo aj s niečím iným?

@anonym_dbc2a8 iba s jedlom

cyneric
3. nov 2025
@hildeberta

@anonym_dbc2a8 iba s jedlom

@andrea2323 Ono to znie vtipne, ale niektorí ľudia (v tomto prípade deti) sú schopní si vybudovať až patologický návyk na konkrétnu potravinu alebo nápoj. A potom majú problém s inými textúrami/chuťou než tú na ktorú sú zvyknutí a je pre nich akceptovateľnejšie nejesť než skúsiť inú potravinu. A lepšie dieťa ktoré je aspoň niečo, aj keď nezdravé, než riešiť že ti je schopné nejesť dni v kuse.

@hildeberta Smer lekár, psychológ aj keď to už malo byť dávno. S dino-nugetkami alebo týmito smaženými potravinami dosť zaváži čo za korenie bolo v nich použité, aby "chutili" rovnako synteticky.

anonym_f2bbf1
3. nov 2025
@cyneric

@andrea2323 Ono to znie vtipne, ale niektorí ľudia (v tomto prípade deti) sú schopní si vybudovať až patologický návyk na konkrétnu potravinu alebo nápoj. A potom majú problém s inými textúrami/chuťou než tú na ktorú sú zvyknutí a je pre nich akceptovateľnejšie nejesť než skúsiť inú potravinu. A lepšie dieťa ktoré je aspoň niečo, aj keď nezdravé, než riešiť že ti je schopné nejesť dni v kuse.

@hildeberta Smer lekár, psychológ aj keď to už malo byť dávno. S dino-nugetkami alebo týmito smaženými potravinami dosť zaváži čo za korenie bolo v nich použité, aby "chutili" rovnako synteticky.

@cyneric ten návyk za deň nevznikne

any_soj
4. nov 2025
@cyneric

@hildeberta v Billa majú. A presne ako píše
@cyneric , aj s tým, že smer psychológ s dieťaťom (asi CPP je najschodnejšia cesta, ak je súkromný drahý).

A pre ostatných - je kľudne možné, že si z nás autori podobných ten robia srandu. Ale je kľudne možné aj že nie. A teda - sú deti, u ktorých neplatí že "veď mu to nedaj, keď bude hladný naje sa". Nie, môžu to byť aj celé dni, čo jednoducho jesť nebudú. Detská anorexia napríklad. Tá nemusí mať ako dôvod že chcem byť štíhla. Sú deti, ktoré sú na strave cez sondu, lebo úplne prestali jesť, a proste by zomreli. A to nielen že bábätká, ale normálne rozumné deti, len majú takýto psychický problém. Napríklad v Rakúsku je známa klinika notube, kde sa špecializujú na terapiu pre tieto deti, ktoré majú sondu (tube), tak že ako ich odsondovať.

cyneric
4. nov 2025
@anonym_f2bbf1

@cyneric ten návyk za deň nevznikne

@anonym_f2bbf1 Možno si tiež zažila že keď si ochutnala nejaké jedlo, koláč, sladkosť tak si si povedala že “toto by som mohla jesť každý deň”, akurát deti nemajú reguláciu svojej nervovej sústavy plne vyvinutú na to aby vedeli proti tomuto nutkaniu efektívne bojovať. Takže áno, návyk môže vzniknúť zo dňa na deň, bez toho aby si rodič uvedomil že to že dieťaťu nevadí jesť dva alebo viac dní po sebe to isté nie je iba preto aby šetrilo čas rodičom v kuchyni.

dominikamacakova
4. nov 2025

Však je toto vtip, lebo to je už normálne na sociálku. Dieťa má mať normálnu, pestrú varenú stravu. Moje deti tiež vymýšľajú, ale toto je extrém.

kiki68
6. nov 2025

Baby neviete aku maju situaciu, nesudte ju hned.