icon

Kde kúpim kvalitné mäso pre 6 mesačné dieťa?

jankkaa
17. feb 2015

Neviem, kde mám kupovať mäso pre svoju dcérku. Zavádzame príkrmy a zatiaľ sme mali len kuracinu kúpenú v Poľsku, ktorú jedávame my. Nemám však z toho dobrý pocit, keď to dávam svojej 6 mes. dcére. Nemám možnosť kupovať domáce mäso ale kde potom kúpiť aspoň aké také kvalitné? Bývam v Bratislave - Petržalke. Máme tu Tesco, Kaufland, Jednotu, Carrefour a mäsiareň Fabuš. Kto ale vie, či aj oni neberú napr. mäso z Poľska? Počula som, že rastové hormóny v mäse môžu spôsobiť napr. u dievčat rast pŕs v malom veku. Chcem jej dať kvalitné mäso ale kde ho zohnať? Určite nechcem kupovať cez internet. To sa mi zdá esšte viac riskantné ako to z Tesca. Ďakujem pekne všetkým

erickatt
18. feb 2015

A staci najemno nakrajat , netreba mixovat

barborav
18. feb 2015

@lucya87 ahoj. Prosim dala by si mi vediet kde v tom moste sa da kupit?

jankkaa
autor
18. feb 2015

Fabusa mame blizko pri dome 🙂 pozerala som si ich stránku majú mäsokombinát myslím v Púchove. Len nemajú písané pôvod mäsa len to spracovanie v Púchove. Snáď mi povedia priamo v predajni, kde je mäso chované.

tilly
18. feb 2015

@roamers mas skusenosti s babkami na mileticke? ja som tiez uvazovala, ze tam kupim sliepku, je fakt citit rozdiel? vacsinou kupujem maso v at, ale ja moc rozdiel necitim...

lucianakoniku
18. feb 2015

@jankkaa super, ja ti fandim, tiez nechcem synovi davat maso z neoverenych zdrojov. V supermarketoch ani hypermarketoch zasadne nekupujem, ak, tak iba v klasickych masiarstvach, to vsak tiez nemusi byt 100% zaruka, najlepsie kupovat od niekoho koho poznas, ale z vlastnej skusenosti viem ze v meste sa taki ludia tazko hladaju.
Skus napr. biopotraviny Slnecnica alebo Nas dvor na Kriznej, oni predavaju maso v biokvalite, treba si ale vystriehnut den kedy dostavaju tovar. ja som od nich sice este nekupovala, ale chystam sa. Oni ti navyse presne povedia odkial tie masove vyrobky maju. Bohuzial ceny su ovela vyssie v porovnani s klasickymi obchodmi a masiarstvami.
Este viem o farme Lucny dvor medzi Sencom a Sladkovicovom, ale len na zaklade toho ze sme raz nahodou sli okolo. Chceli sme tam aj nakupit, prisli sme vsak uz po zaverecnej 😒

jankkaa
autor
18. feb 2015

O Lúčnom dvore som tiež počula. Ideálne je, tak ako aj píšeš, zájsť si tam a kúpiť si mäso priamo na mieste. Pohodlnejšie je zase nájsť si kamennú predajňu čo najbližšie pri bydlisku. Som síce z Petržalky ale možno skúsim toho Orbana, Nas dvor na Krížnej, Saratovská -Dúbravka a Fabuša ešte preklepnem. Tiež tu spomínali aj Terno, že tam majú aj biomäso. Zatiaľ sa však snažím malú zbytočne nepreťahovať po nákupoch, lebo ešte dojčím a ona nepije z fľaše. Takže asi pootravujem manžela 🙂 On zase spomínal, že v práci možno nájde niekoho kto chová doma hydinu. Pracuje vo veľkej spoločnosti, kde majú vnútorný bazar a tam ponúkajú všetko možné. Samozrejme, že domáce 🙂 Sú tam ľudia z Pezinka, Senca, Záhoria a tak. Tak snáď budeme mať šťastie na nejakú tú sliepočku, zajačika 🙂 a morku a teľacie potom kúpim niekde vo vami overenej predajni.

meluela
18. feb 2015

@jankkaa ja este poslem link na tu biofarmu na telacie/hovadzie co som uz 2x kupila v terne: http://www.farmaturova.sk/
neviem preco, ale strasne sa tesim ze uz aj na sk sa nieco v tomto smere robi ...

lucianakoniku
18. feb 2015

@jankkaa ak sa ti bude chciet, daj vediet ako si bola s masom spokojna tam kde ho kupite. Orban je jedno z naj masiarstiev v ba, tam by som sa nebala kupovat. V ruzinove a na sancovej je este achberger, tam maju nebalenu telacinu a morcacinu.

greeny
18. feb 2015

ja kupujem v bio obchode "U Babicky" na Racianskej, maso maju z www.top-farm.sk dostavaju ho pravidelne v utorok a v piatok

lubkaurm
18. feb 2015

@jankkaa mne rodicia kupovali u nich v bb, ale kedze su aj tu v BA, vcera som si prvy krat objednala u nich, zajtra si idem vyzdvihnut masko a pozriet, co vsetko tam maju. Este od nich poznam lekvare, su super🙂

fg1984
18. feb 2015

@jankkaa
@jankkaa masiar na nám. Hraničiarov

jankkaa
autor
18. feb 2015

Namestie Hraniciarov poznám Miran, len neviem aký majú pôvod masa. Asi by to bolo pre mňa ideálne lebo je to v Petržalke. Ďakujem za link farmaturova aj "Babičku" na Račku 🙂 fakt ste mi všetci pomohli. Inak zistila som Fabuša pôvod masa píše Nemecko, Francúzko, Španielsko, Slovensko a Rakúsko 🙂

roamers
18. feb 2015

@tilly jj mam, aj z mileticky aj zo zilinskej. Na zilinskej som mala uz tetu, u kt. Som si vopred objednala, kurca, sliepocku alebo vajicka. Nosila mi co som si povedala. Ale nemala zajacov, tie maju na Mileticke a tiez je to vhodne masko pre deticky.
Tie sliepky uz na prvy pohlad lepsie vyzeraju, a taky silny vyvar je z nich, ze tesco okolo sliepky ani neslo. Na Zilinsku treba skoro rano, potom je to uz rozchytane. Fakt treba skusit a okrem toho ta atmoska nema chybu.
Neviem ako je to teraz v zime, my sme cast roka mimo sr a nedavno sme sa vratili a tak este som tento rok nebola ale mozno v sobotu pojdem pozriet 😀

fg1984
18. feb 2015

@jankkaa dobrá otázka, ale ked si včera pozerala stv2, sa asi nedozvieš, uvázdajú vlastnú výrobnu v Šuranoch

lucya87
18. feb 2015

@barborav ahoj vies kde je tam samoska? Tak je tam kvetinarstvo a zelovoc. Tak ujo v zelovoce predava. Len si ich treba ist obkednat. Teraz bude mat az v marci bo este nedorastli.

tilly
18. feb 2015

@roamers zilinsku mam mimo a tam sa strasne na prd parkuje, ale pocula som, ze tam maju lepšie veci ako na mileticke

barborav
18. feb 2015

@lucya87 jeeej. vdaka 🙂

lucya87
18. feb 2015

@barborav za malo

zabina27
18. feb 2015

@jankkaa my sme mali morcacie, zajacie od rodiny a kolegyne, takze domace, lososa som obcas kupila v lidli, vsetko mam nakockovane v mraziaku, len dve tri kocky uvarim cca na dva dni. vedela som kupit aj take hovadzie masko v pohariku v dm, ale prestali to vyrabat, uz som to nikde nezohnala. ale inak kupujem malemu aj hotove prikrmy, ktore obsahuju zase ine maso, ako ja mam pre neho, napr. telacie, jahnacie, tresku, aby mal zmenu, lebo taketo maso a este aby aj bolo kvalitne, nemam kde kupit, tak papa aj hotove kupovane, snad je to tak relativne kvalitne maso - kupujem dm, alnatura, hami, hipp. inak hipp by mal mat 3 druhy samostatneho maska v pohariku, videla som v ich brozure, ale u nas v obchodoch som to nenasla, mozno v BA najdes

moni244
18. feb 2015

@jankkaa skús pozrieť aj predajne http://www.staryotec.sk/index/kontakt majú pobočku aj v Petržalke, len neviem, či majú aj mäso, alebo len produkty z neho, ja k nim chodím na syry a jogurty, jediný v BA majú Gaderské jogurty, čo je malá výrobňa na strednom Slovensku a majú krátku spotrebu

amouramour
18. feb 2015

ja objednavam z masodomov.sk a velka spokojnost;)

roamers
18. feb 2015

@tilly no ja chodim pesi, ale cez vikend to tam neni take hrozne

petra7777
18. feb 2015

@bella77 Prečo by nemohla dať 6m. dieťaťu mäso? To skôr to vaše pobúrenie mi príde ako vtip 😢 Akože v poriadku, som už stará...ale niektoré mladé "supermatky" , ktoré svoje deti kŕmia....vychovávajú....a hrajú sa s nimi "LEN" podľa nejakých nezmyselných tabuliek, tak to je fakt na zaplakanie 😢 😢 😢

ikika
18. feb 2015

@petra7777 je viacero dovodov, preco babatku davat maso... napr. kvoli zelezu a kys. listovej... a urcite moze dieta skor zareagovat na mrkvu ako na maso (aj ked vylucene to, samozrejme, uplne nie je)... 😉

ikika
18. feb 2015

@petra7777 jejda, sorry... teraz pozeram, ze si pisala "preco by nemohla dat"... ja uz o tejto pokrocilej hodine asi zle vidim (alebo neviem citat 😕 )... 😅

emma181
18. feb 2015

Odporucam farmu Lucny dvor, pozrite si ich stranku, morky, kurence, vajicka. Mozte si objednat cez net a dovezu Vam to domou. A ked masiarstvo tak chodim k Orbanovi, nikdy nesklamal, aj telacie som tam uz pre maleho kupovala. Maso v obch. retazcoch nekupujem uz 10 rokov. A dokonca aj na Mileticke na trhovisku predavaju domace kurcata a tusim aj kacice a husy, nie som si ista. A v starej Ikey je tiez masiar a zevraj dokonca aj nejake bio maso (aj ked ja tomu moc neverim).

tilly
19. feb 2015

@roamers to je super, ked to mas na peso... ja sice chodim rada peso, ale na zilinsku to mam tak 6 km a to uz je celkom dost, na mileticku to mam 4 km a tam chodim peso 😵
ale skusim niekedy aj zilinsku, na mytnej mame pedinu, tak ked tam niekedy uz budem odparkovana, vybehnem na zilinsku, ved to je blizko

jankkaa
autor
19. feb 2015

Čaute 🙂 no ja chodievam veľmi skoro spať, krátko za malou. Inak by som ju cez deň nezvládla 🙂 diskusiu si však pozriem spätne 🙂 čítala som všetko opäť super tipy. Mne je super práve tá naša Petržka. Nie, žeby sa mi nechcelo do mesta, len je ešte malá a s kočárom na Miletičku alebo na Žilinskú niekde busom 😒 aj keď dobre vedieť, budem ho tam kupovať keď už nebudem tak často kojiť. Prípadne vyšlem manžela. Ja síce šoférujem ale zatiaľ len po Petržke lebo som nováčik 🙂 Chystám sa pozrieť do Terna, niekto spomínal ten bio obchod s mäsom. Prípadne kura Hyza - slovenské tiež niekto spomenul zatiaľ kým zoženiem ešte lepšie. No a potom Miran mäsiareň, a keď sa trochu oteplí tak určite pôjdem na tú Miletičku 🙂
Opäť za všetky tipy ĎAKUJEM 😎

lucya87
19. feb 2015

@jankkaa s hyzou by som bola tiez opatrna. Kamoska davala malej a v polroku sa jej spravila hrcka na prsniku. Po vysadeni kuraciny a nahradenim domacim kuratom hrcka zmizla. A co viem v poslednom roku pred Hyzou v TO stava cim viac polskych kamionov. Otec chodieva okolo. Skus radsej poslat manzela na nakup naporcuj a namraz male kocky a mas vybavene. Myslim ze jedno kura ti pre malu vydrzi na par mesiacov v mraziaku.

anaxamon
19. feb 2015

@jankkaa pridaj sa sem a uz neodides bez toho aby si nekupila nieco fajnove, domace a super kvalitne

https://www.modrykonik.sk/group/6660/