Kedy a ako zavádzať príkrmy pre deti?
Ahojte
Príkrmy by sa mali dávať na obed ale čo..
Moja malá mi vstáva 6-6:30 kedy ako napapá sa
A potom ďalšie papanie chce okolo 10-10:30 + -
Dať príkrm v tomto čase alebo počkať na dalsie papanie čo je okolo 14stej?
Začíname s týmto preto sa pýtam🤣
A ešte kedy spájať zeleninku?
Pediatrička vravela že 1druh zeleniny 3dní.
Takže napríklad mrkva 3 dni,zemiak 3 dní atď pokiaľ nedôjdem na 7druhov.
A až po tých 7 druhoch môžem spojiť?
A ak budem zavádzať mäsko,môžem to spojiť zo zeleninou alebo opäť 3dni čisto len mäsko?
A po mäsa pride ovocie to už môžem podať ráno? Napr zobudí sa dam jej mliečko a pred 1.dennym spánkom jej dám ešte nejake jabĺčko? A na obed zeleninu mäso a neskôr ešte mliečko?
Dobre tomu rozumiem?
Kúp si knihu Pekne papkaj, najlepšie spracovaná kniha čo sa týka prímrmov. Máš tam všetko presne vysvetlené, čo, kedy, ako zavádzať a hlavne recepty na každý deň pekne postupne 🙂 a hlavne na začiatku je to o ochutnávaní, je v poriadku keď bábo zje len pár lyžičiek a viac možno nebude chcieť, takže hneď na začiatku je stále prioritne hlavne na mliečku. Na začiatok stačí úplne jeden prikrm denne, ovocie sa zavádza neskôr (najprv ide zelenina, potom vajíčka, mäso a tak príde aj ovocie)
Ano kniha pekne papkaj je super. Sice stoji dost penazi. Ja mam novu ale mali sme poukazky. Inak by som ju asi brala z druhej ruky. Kupila som ju neskor a nejdem presne podla nej ale su tam super inspiracie na jedlo a popis ako co kedy zavadzat. Az ides davat prve prikrmy zacinaj doobeda nech vidis reakciu v pripade alergie.
Pripadne pouzi silu internetu a najdi si postup. Takto mas vela otazok a aj tak to budes kazdu chvilu dohladavat.
Pediatricka ti to vysvetlila. 3dni zemiak, 4ty den kludne zemiak s mrkvou....
nebudes predsa davat 3dni nic ine iba kuracie maso alebo iba zltko