Kedy bábätku začať dávať kúsky jedla?
Ahojte baby. Kedy a hlavne ako ste začínali dávať bábätku kusky jedla? Mame 7 mes. Malej zatiaľ mixujem. Kedy ste dávali kusky a čoho a ako? Všade čítam samozrejme inak. Ďakujem
@klarissa25 s popucenym nema problém. Len ma zaujímali tie kusky, že odkedy
No u nás to bolo neskoro, lebo dlho nemal zuby. Asi až po roku.
Nikdy som nemixovala, len poučila vidličkou.Cca dva mesiace po zavedení prikrmov som už nechávala kusky
Skoro, avokado, uvarenu brokolicu,banan. isla som podla metody blw, najdes tam vela tipov ako napr konkretne veci krajat a upravovat aby to bolo bezpecne atd. Dieta nepotrebuje ziadne zuby, ono to vie spracovat dasnami. cim skor to zacnes zaradovat tym lepsie ☺️ Ale napr jablko az ked vyjde prva stolicka - je fajn si o tom nejaky zaklad precitat 🙂
Od začiatku kusy, deti vedia hrýzť aj ďasnami. V živote nemal problém, od cca 8/9 mesiacov jedáva konzistenciu ako my 🤷🏻♀️ začínali sme pučeným jedlom a BLW od 4 mesiacov. Presné postupy neexistujú. Treba skúšať. Deti nie sú blbé, len rodičia stresujú viac ako treba. Sadni si k dieťaťu, daj do ruky kus napareného jablka a uvidíš ako to pôjde.
Moja malá má 8 mesiacov a už dlhšie papá kúsky. Ked jej aj popučím niečo, nie úplne na kašu. Oná jedáva aj pečivo už, krásne si vie požuť a premiela dlho v ústach, v tomto je veľmi šikovná. Pri prvom synovi sme mali problém. Jemu často zabiehalo.

Nemixuj ale len popuč. Lebo budeš mixovať donekonečna