Kedy je vhodné dať deťom detské šampanské?
Myslíte že 2 ročnému ešte skoro?
Nikdy. Naco aj? Aby si clovek uz od maleho dietata zvykal, ze sa musi na vsetko pripijat alkoholom, kedze detsky sampus ma ten alkohol akoze nahradzat? Okrem toho je to len nechutna, zafarbena zbrnda.
To je taký presladený presýtený umelý hnus, že až. Dvojročnému nič také netreba.
😂😂😂😂😂😂 kedy ste dali detom prvykrat potiahnut cigaretu?
Osobne si aj tak myslim ze sa ti na cele sampanske bublinkove vytoto. Takze si najdi iny sposob ako byt cool
Rozmýšľam, aký môže byť dôvod, že nad tým vôbec rozmýšľaš...
A áno, je to skoro, ten sladký umelý hnus je najlepšie nedávať vôbec nikomu.
Nedávala som ešte a nemám to ani v pláne najbližšie roky... načo?
Akurát ranajkujeme s mojim dvojročným a tak si hovorím, že chuda dieťa, bude mať dva roky a ešte nemal ani čokoládu, cukrík, detské šampanské, kávu, chipsy, slaninu, cigaretu... Ach co som to za matku.
8,4 nemali a ani pravdepodobne ani nebudú chcieť. Na prípitok mávajú džús.
Nasi to nemali nikdy, maju 11, 9, 4 a 2 roky. Kolu alebo Vineu si dali ti starsi, ale preferuju jablkovy 100% dzus alebo vodu s domacim bazovym sirupom.
Za mna je to zbytocne a pestuje sa tolerancia k alkojolu od malicka. Nasim ani nealko radler nedame. Pivo je pre dospelych. Ale zase mame v rodine moravakov a tam je ina kultura 🤪.
Ja som zvedavá na tú ideálnu generáciu ľudí, čo sa teraz vychováva. :D Veď všetci fungujú tak dokonale a všetko robia tak správne, že o 20 rokov by sme nemali poznať žiadne problémy. (Iba, že by nie, keď sa pozrieme reálne do rodín, za internetovou pozlátkou)
Nemám zapísané, kedy mali moje deti detské šampanské. Berú to ako malinovku a väčší problém mám s bublinkami a anginou, ako s "alkoholizmom", preto im to vyhrkám. Chémia atď? Moje deti celý rok pijú nesladenú vodu, som zvedavá, aké hrozne následky bude mať sem tam sladená žbrnda.
Samozrejme, ak si ani rodičia nedajú ani kvapku - pretože nie je jediný dôvod, prečo alkohol konzumovať, rozumiem.
Suhlasim s dievčatami naša dostala detské šampanské ale mozno mala 5 alebo az 6r ale.dostala.max deci do pohara a bublinky sme vymiesali ale.to.ma ma.mozno raz za rok ...ano.radsej.kofolu deci ako to presladene ved mne z toho je zle 🤦♀️ len ked je nejaká oslava zvykli rodinný príslušníci doniest
To je vtip? Ja by som nedala ani starsim detom, nemusia si robit navyky ze pit alkohol je ok. Nikdy som nepochopila tieto detske sampanske, my sme pili dzus a boli sme s tym uplne ok. Jednoducho deti nepiju alkohol a hotovo, tam netreba ani nic ine vysvetlovat.
A k tomu návyku na alkohol - deti sa učia od rodičov, verím, že nikto si pred deťmi nedal nikdy ani cinzano. 🙂
@nominativ mas moznost slobodnej volby - ja som si slobodne vybrala, ze moje dieta to pit nebude, lebo okrem ineho mame v rodine alkoholika a ak len trosku mozem prispiet k tomu, ze snad tejto "zalube" predidem u svojho dietata, ten detsky sampus fakt ozeliem. Dcera ma 18 a doteraz vypila jeden hlt alkoholu, som na seba aj na nu hrda.
A, ano, alkohol nepijeme ani my, nevidim na to ani pol dovodu.
K tej idealnej generacii - co dodat? Kazdy mame vo svojich rukach, co dietatu vstepime, za celu generaciu zodpovedni nie sme.
A k tej chemii - kazda molekula, ktoru neprehltnes, sa rata.
Este to nepili. Ani neviem prečo by mali. Chutí, vlastne nechutí to, je to hnusné ..
Ja by som 2r nedala este take presladene, ale pamatam sa, ze my sme to so segrou ako decka pili obcas ked sme mali nejaku rodinnu udalost. Mohli sme mat cca 10r ja asi ani tolko nie. A neumreli sme z toho, praveze doteraz si pamatam ako sme sa tesili, ze mame pripitok.
Jejda ja si doteraz pamätám ako sme na Vianoce dostávali nejaké detské modré šampanské a tešili sme sa na to veeeľmi, že aj my budeme mat nejaký špeciálny drink v pohároch na šampanské. A teraz sa podržte - neumreli sme z toľkej chemie a žbrndy a nie sú z nás alkoholici, vlastne nepijeme skoro vôbec 😀
Kupujeme ho pre svokru na narodky a meniny kedže nepije alkohol , je to dosť sladké a pritom ona neje sladkosti vôbec ale toto si rada vypije hlavne jahodové ked máme oslavu tak sa si dá aj syn má 2,5r a už to pil niekoľko krát , dostal maličký pohárik a pil ho dlho lebo je to fakt moc sladké
za mňa je to v pohode ved je to len sladká voda , celý rok pije vodu len tak nech si dá na oslave aj niečo iné 🙂
To je taký krásny paradox.😂Deťom detské šampanské nie,ale väčšina si dá dve deci vínka každý deň.Pokrytectvo jak svet.
Odmalička mali moje deti dovolené detské šampanské.Je to len bublinkova malinovka.A tento rok na Silvestra ochutnali aj nealkoholické šampanské
Tak, ja pôjdem proti prúdu. Moja mala možno ako 2 ročná na oslave narodenín bratrancov. Tiež tým niesom veľmi nadsena, keďže nápoj je riadne sladký. Ale nebudem kvôli tomu hysterčit.Ahlavnr je to 2-3x do roka, keď ho dostane. Teraz ma 5 a aj na jej oslave podávame detske šampanské. A nie, nemám ani najmenší strach, že si to bude spájať s vínom, resp iným alkoholom a že z nej bude alkoholička. Je to malinovka. A tiež nemám strach, že budeobezna ani nič iné. Stravujeme sa racionálne väčšinu roka. Takže malý kalorický prehrešok si sem-tam dovolím aj ja a kúpim si piknik a čuduj sa svete mám uz 25 rokov okrem tehotenstva 53 kíl a niesom ani alkoholička. A keby každý dospelý pil alkohol 2-3 do roka, tak by svet vyzeral ináč 😉
Deti maju 7 a 3 a pol a este nemali. Nemali sme tu potrebu. Pre dceru je aj fanta vynimocna..a teda syn si z nej raz odpil a plakal, ze stipe. Vadili mu bublinky. Za mna 2 rocnemu napoj s bublinkami urcite nie.
@nominativ mna deti nikdy nevideli s poharikom v ruke. A vlastne nikto ma nevidel. Skratka nepijem alkohol a nikdy ho nenalejem ani vlastnym detom a to uz su dospele. U nas sa nepije ani na Vianoce, ani na Silvestra. Deti si same nenaleju... ani im to nenapadne.
Detske sampanske vyskusali na vysokej 🤣
Nikdy som dietatu nevytvarala iluziu, ze si potrebuje strngat sampanskym - tak ako sa stiahli z obehu zuvackove cigarety tak by sa malo aj detske sampanske. Na slavnostne prilezitosti dostavali moznost dat si fantu - inaksie bezne tieto sprostosti nepili
@brrunetkaa alkoholik si nikdy neprizná že je alkoholikom. Pila si detské šampanské, tak nezatlkaj 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Nasa nelubi nic bublinkove .. sampanske sa odvazila tento rok prvy krat ma 8 rokov. ale museli sme jej ho vybublat a zriedit vodou..
@nominativ ja mam internetovú pozlatku o činžiak ďalej,, fotky nádherná rodinka všetko idylické, správna výchova, za pár dní hádka a krik 🤣🤣 ze zas sa kur. isbty sviňa a decka ignorujú keď im niečo káže robiť 🤣🤣 preto veľa príspevkov mi to tu pripomína
@prasiatko30 inak bolo by po pripitku detskym sampanskym pokracovat detskym vinom (aj to uz, bohuzial, je), potom detskou vodkou, slivovicou, detskymi cigaretami atd., ked sa to tu niektorym zda take zabavne.
Pamatam si, ze na prvom stupni zakladky nam v skole rozdavali pera v tvare a velkosti cigarety, vtedy norma, dnes by sa nam to uz zrejme nepacilo, ale detsky sampus je teda podla mnohych zrejme nieco ine.

Vôbec som nedala, moje deti dostali na Vianoce a Veľkú Noc do pohára kofolu a boli prešťastní. Ale tiež nie mladší ako tri roky.