icon

Kedy sa deti začnú poriadne stravovať?

2. apr 2024

Ahojte, kedy sa vám poriadne rozjedli deti? Dcéra má 11,5 mesiaca a je strašné slabý jedák.
Na raňajky neviem čo už jej dávať rožok zje kúsok suchého stredu, nechce ani lučinu ani maslo ani nič, jogurt zje max. dve lyžičky dávam biely s ovocím
Na desiatu dávam ovocné kapsičky Sunar, tie jediné zje aspoň 15 lyžíc, niekedy jej dám aj čerstvú hrušku alebo jablko a zje asi dva plátky
Obed je úplne že 0 bodov neviem načo robím zeleninové prikrmy absolútne sa toho nechce ani dotknúť, keď pridám mäso tak to už vôbec, zje dve lyžičky a hotovo, cestoviny jej tiež nechutia, ryža, kuskus nič.
A na večeru robím väčšinou kašu a z tej zje 10 lyžíc a hotovo
Úprimne už ma to nebaví, varím a vyhadzujem skúšala som už lievance, špenátové halušky všetko možné to dieťa nič nechce
Občas dostane kukuričnú chrumku a aj tu zje asi podľa nálady, niekedy sa hneď do nej pustí, niekedy ju hneď zahodí.
Už bude mať rok a skoro nič do nej nedostanem, máte skúsenosť? Kedy sa vám deti rozjedli?

Strana
z2
mimir22
3. apr 2024

Ahoj,mam 10 mesačného tiež dojceneho syna. Na raňajky dávam ovocie ale struham ho na struhadle-jablko,hrušku alebo popucim banán avokádo. Pridávam aj do ovocia sparene vriacou vodou ovsene otruby alebo vločky. To by si mohla skúsiť miesto tých hotových kapsiciek. Čerstvé ovocie šťavnaté.
Biely jogurt ma rad Activiu. Kaše na večeru Hami bsnanovu napríklad alebo vanilkovu na dobrú noc.
Na obed máva prikrmy co mu varím. Napr. Maslovu tekvicu ma rad,zemiak,batat,špenát,fazulove struky rozmixovane, karfiol,kaleráb,do toho žĺtok alebo farmárske mäsko uvarené.
Z pečiva zje keiserku. To si pekne hryzka keď ma náladu.
Tiež sa občas trápime a skončíme pri mlieku. Pokiaľ není podvyziveny neboj sa,ono to príde a začne jest. 🙂

mimir22
3. apr 2024

A ešte mi napadlo ze keď mu išli zuby a žiadny prikrm zas nechcel tak jedol moje zemiaky co som mala ja k obedu. Také klasický uvarené s maslom a petzlenovou vňaťou...tak možno to by jej chutilo

oliali
3. apr 2024

Moj sa rozjedol az ked som uplne prestala kojit… okolo 15teho mesiaca…. Dovtedy 0 bodov, par lyziciek a hotovo

Strana
z2