Kedy ste dali dieťaťu arašidy?
Ahojte v koľko mesiaci ste skúsili dať bábätku arašídy
Keď už nebolo babatko
arasidy ako take este nemal ale minule si ukradol par arasidovy chrumiek 🙂 takze arasidy ma asi zavedene a ma rok aj cosi
ale arasidy ako oriesky tak to si este netrufam
joj moje dieťa ma vyše roka a stále go nazývam bábätkom isto by som mu nezačala orechy v 5 mesiacoch
Myslím že chrumky mal tak nejak v roku, a potom som skusala davat arasidove maslo do kase.
@mara2010 ja zkousim vramci imunologickeho okna orechy od 8m - bud maslo nebo pomlete orechy napr. do muffinu nebo kolace, ktery pecu pro maleho 🙂
Arasidove chrumky okolo roka mal. Nič mu nebolo. Tetaz normálne si dal už aj arašídy celé,tie v šupke kúpime občas, nesolene. Bez problémov ich pohryzie,tiež prvýkrát som bola v strehu, no zvládol to.
Napr. V Izraeli jedia malé deti (pármesačné) nie kukuričné chrumky, ale arašidové. Normálne je to ako výrobok pre deti. A vraj nemávajú alergie... Ale výskum som nerobila.
@mara2010 Moj vsetky orechy od roka, ked mal rok a pol, tak uz mnohe aj cele, dalo sa s nim dohodnut, ze ich bude jest v klude a dobre pohryzie. Ale arasidy som sa bala, kedze ja mam velmi silnu alergiu. Takze az teraz v lete, ked mal 2.5r. Zatial nemal reakciu. Ale nebyt mojej alergie, skusila by som od roka.
Nás syn má 1 rok a 4 mesiace a chrume vlašské orechy,lieskovce a arašidy a pistácie už tiež mal. Nie sme alergici,chrumky chutnal ešte nemal ani rok a teda ochutnal ich veľa🤦♀️Ale nie sme alergici nikto v rodine,orechy a zrnka sú oblubene celkovo u nás takze keďže má dost zubov,zvlada to🤷♀️
Ak ste jeden z rodičov alergik, moze to mat dedicne, takze by som bola opatrna. Ak na vsetko doteraz v pohode reagoval a ma aspon rok, tak by som skusila
Je dobré ponúknuť výrobky z orechov už pred 1 rokom života, práve kvôli tomu aby sa predišlo alergiam. Ale samozrejme nie cele orechy, bud pomleté alebo vo forme arasidoveho masla. Arasidove chrumky podľa mňa nie sú veľmi vhodné.
Kolo 6-7mes cmulala arasidove chrumky

@mara2010 Babatku? Arasidy su alergen, navyse tam hrozi, ze by dietatu mohli zabehnut. Takze s nimi opatrne, z oboch dovodov. Osobne si uz nepamatam presne, kedy moje deti jedli arasidy, ale urcite uz chodili aspon do skolky, mozno do skoly. Takze tipujem, ze 5-6 rokov mohli mat.